iPon Hírek

Nagyot lép előre a Google Now az új fejlesztés révén

Dátum | 2015. 02. 03.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Google Now mostanra már valószínűleg nem igényel különösebb bemutatást, aki csak egy kicsit is használt már újabb Android operációs rendszerű készüléket, valószínűleg találkozott vele. Az asszisztens szolgáltatás eddig is rengeteg adattal tudott szolgálni a felhasználók számára, viszont egy új fejlesztésnek köszönhetően most szignifikáns előrelépés várható benne. A Google Now először 2012 nyarán bukkant fel az Android Jelly Bean egyik újításaként. A digitális személyi segítő szerepét betöltő alkalmazásnak már ekkor is nagy jelentőséget tulajdonítottak, ám ezen a ponton azért még nem lehetett biztosan megjósolni, hogy mennyire lesz sikeres. Mint azt mostanra már jól tudjuk, a Google Now a gondos fejlesztéseknek köszönhetően napjainkra elképesztő mennyiségű információval tudja ellátni a felhasználókat, és olyan mély gyökereket eresztett az Android ökoszisztémában, hogy ha akarnák, akkor sem lehetne már belőle eltávolítani – persze miért is döntenének így. A viselhető kiegészítőkre szabott Android Wear működése például teljesen a Google Now-val van összekötve. Érdekesség viszont, hogy annak ellenére, mennyi mindenben tud segíteni az embereknek a Now, kizárólag a Google birtokában levő adatokból építkezik, illetve építkezett eddig.
A keresőóriás legfrissebb bejelentése szerint a Google Now megnyitja kapuit, és mostantól már a harmadik féltől származó alkalmazásoktól is be tudja majd gyűjteni azokat az információkat, amik az adott pillanatban éppen relevánsak lehetnek a készüléktulajdonosok számára. A Google viszont nagyon gondosan válogatta meg azokat a partnereket, akikkel együtt szeretne működni a jövőben a Now fejlesztésében, ami persze érhető, hiszen nem lenne ildomos megbízhatatlan fejlesztőkkel személyes adatokat cserélni. A szakemberek kínosan odafigyeltek arra, hogy kellő változatossággal állítsák összes az első fecskéket, így szinte mindenki talál majd az érdeklődési körének megfelelő applikációt, ami a későbbiekben a Google Now kártyáin keresztül hasznos információkkal tud szolgálni. A közlekedésben például már nem csak a Google Maps, hanem a Waze is segíthet majd, a legfrissebb hírek pedig egyenesen a The Economisttől, vagy a The Guardiontól érkezhetnek reggelente és persze napközben is. A sportosabb embereknek a Runtastic lehet a szolgálatára, azok pedig, akik inkább a konyhában töltik az idejüket, a Cookpad szolgáltatástól érkező kártyáknak örvendhetnek. Még nagyobb autógyártókkal is összeállta Google, így például a Lincolnnal és a Forddal, továbbá egyebek mellett van itt még eBay, TripAdvisor, Shazam és Pandora is. A teljes lajstromot a vállalat ide kapcsolód weboldalán lehet megtekinteni. Azt egyelőre nem minden esetben hozták nyilvánosságra, hogy pontosan milyen infót átadó kártyákra lehet számítani.
Ahhoz, hogy minden harmonikusan együttműködjön, érdemes az összes érintett alkalmazást állandóan frissen tartani. Az újdonságok nem egyszerre, hanem mostantól kezdve, az elkövetkezendő hetekben, egymást követve érkeznek meg. A Google a rövid beszámolóban végül még azt is előre vetítette, hogy ezzel a kínálattal koránt sincs vége a bővítésnek. Hamarosan újabb olyan alkalmazások üthetik fel a fejüket, amelyek már a Google Now-on keresztül járhatnak a felhasználók kedvében. Zárásul pedig arról is be kell azért számolnunk, hogy ez az újítás nem biztos, hogy minden embernek elnyeri majd a tetszését. A személyes adatok védelmére különösen odafigyelő felhasználók például elképzelhető, hogy a jövőben inkább más applikációk használatára fognak áttérni, hogy a Google a továbbiakban se férhessen hozzá közvetlenül az adataikhoz.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. TheEnginee...
2015.02.03. 20:00
"Az viselhető kiegészítőkre szabott Android Wear működése például teljesen a Google Now-val van összekötve."

Javítás után töröljétek nyugodtan.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. IcolumboI
2015.02.03. 20:00
Szép és jó, meg minden...de használja ezt valaki azon kívül, hogy 1-2x kipróbálja? Szórakoztam már vele párszor, de nem tudtam rájönni, mi ebben a jó. Főleg a mi régiónkban tartom feleslegesnek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Asagrim Icolu...
2015.02.03. 20:20
Rendszeresen használom. Egyszerűbb megnyomni egyetlen gombot a kezdőképernyőn, majd 3 másodperc alatt elmondani mit akarsz, mint a menüben turkálni, érintőképernyős billentyűzettel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. DemonDani TheEn...
2015.02.03. 21:26
köszi
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. orimate Icolu...
2015.02.03. 21:47
1. Ha rákeresek vmire a google chrome ban pl egy étteremre, akkor amikor elindulok akkor felajánlja az útvonalat és érintéssel indul a navigáció.
2. Ha a naptárban helyet is megadsz akkor nem csak a beállított idővel előtte szól a találkozóról hanem forgalmi adatoktól függően szól, hogy ideje elindulni.
3. Ha haverokkal meg van osztva a helyzeted akkor nem kell felhívni a havert, hogy elindult e már, mert látom, hogy dolgozik e még vagy már otthon van és nem kell felvennem őt.
4. Moziműsort is megkapom innen.
5. Ha valahova sűrűn járok és csak csütörtökön akkor előtte már tervezi az utat és csak el kell fogdnom.
Ennyi jutott most eszembe.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. pumpa007 orima...
2015.02.03. 22:13
hát ezek számomra nem valami meggyőző érvek....sőt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. DemonDani pumpa...
2015.02.04. 09:51
Hát nem otthon ülőknek lett kitalálva, az biztos. Én sem venném sok hasznát vidéken, de nagyon tetszik a koncepció, és a következő telefonomon biztosan nem fogom tőle elspórolni az energiát (mostanim már ilyen extrák nélkül is hamar bedobja a törülközőt... ).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. szilagyiv orima...
2015.02.04. 11:03
Szerintem amit te írsz nem a Google Now szolgáltatását írja le, hanem csak a keresést, amit minden modern Android verzió tud. Ez a Now kártyás téma itthon nem igazán működik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!