iPon Hírek

Nagyszabású bemutatóra készül a Microsoft

Dátum | 2016. 10. 11.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Google után a Microsoft is egy jelentős sajtóeseményt fog tartani, és még az is közös a két rendezvény között, hogy a keresőóriáshoz hasonlóan a redmondiak is hardverek bemutatására készülhetnek. A Microsoft az utóbbi időben inkább lefelé építette a hardveres kínálatát (búcsút intett a mobiloknak és a viselhető kiegészítőknek is), szóval nagyon kíváncsiak vagyunk arra, hogy a színfalak mögött min dolgoztak a fejlesztők az elmúlt hónapokban. A Microsoft október 26-ára hívta össze az érdeklődőket. A vállalat New York városát szemelte ki az esemény számára, ennél pontosabban viszont még nem határozta meg a bemutatónak otthont adó helyszínt. Olyan időpontot szeretett volna választani a Microsoft, hogy az eseményt minél többet követhessék élőben is, így ottani idő szerint reggel 10 órakor veszi majd kezdetét a rendezvény; ami Magyarországon például délután négy órát jelent. Az esemény előre láthatólag nagyjából egy-másfél órás lesz, és természetesen azok is élőben követhetik majd, akik az amerikai helyszínre nem tudnak ellátogatni. Erre a microsoft.com/octoberevent honlap biztosít majd lehetőséget.
A meghívón sajnos semmi utalást nem rejtett el a Microsoft, csak annyi olvasható rajta, hogy „Imagine what you’ll do.” vagyis „Képzeld el, hogy mit fogsz tenni.” és a háttértben ablakokon (igen, Windows...) keresztül lehet megcsodálni – vélhetően – New York egy kis részletét. Érdekes módon most elég jól titkolózik a Microsoft, szóval még a kiszivárogtatott információkban sem bővelkedünk.
Hogy milyen újdonságok kerülhetnek reflektorfénybe a rendezvényen? Nos, a várakozások alapján a Surface termékvonal szinte biztosan tovább fog bővülni, inkább csak az a kérdés, hogy milyen eszközzel. A redmondiak a legtöbb szóbeszéd szerint egy AIO (All-in-One) konfiguráción dolgozhatnak, ami már a Windows 10 legfrissebb kiadásával kerülhet a kamerák kereszttüzébe. Ez a szerkezet előre láthatólag Intel alapra fog felépülni, és mint általában a Surface modelleket, több konfigurációban lehet majd megvásárolni, így mindenki a saját igényének megfelelő gép mellett teheti majd le a voksát. Szintén nagy esély van arra is, hogy új Surface kiegészítők kerüljenek bemutatásra, melyeket több készülékkel is lehet majd használni.
Kilátásba lehet továbbá helyezni azt is, hogy a Microsoft útnak indít egy új Surface Bookot és/vagy a Surface Pro ötödik generációját, hiszen a Book éppen a rendezvény napján ünnepli a születésnapját, a Surface Pro pedig már több mint egy évvel ezelőtt futott be. Ráadásul még akár egy Surface Phone befutása is esélyes lehet, de mindenképpen erre van a legkevesebb sansz jelen állás szerint. Pedig pont most nagy szükség lenne egy ilyen eszközre, ugyanis a mobilos Windows 10 egy erős okostelefon nélkül – és persze a még kapható Lumiák kifutásával – egészen biztos, hogy a földbe fog állni. A partnerek és az OEM/ODM-ek egyszerűen képtelenek fenntartani az érdeklődést.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Smooth44
2016.10.11. 12:15
Amióta így lesz*rják és elhanyagolják a winphone-t - cserben hagyva ezzel a beetetett követőit -, azóta ez a cég és annak minden "hudefantasztikus" innovációja hidegen hagy.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!