iPon Hírek

Nagyszabású informatikai fejlesztés Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

Dátum | 2010. 08. 23.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

A T-Home augusztus 1-jétől a kisvárdai és nyírbátori kistérségek összesen 15 településén biztosít szélessávú internet-, televízió-, valamint telefonszolgáltatást, mindez a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Gazdaságfejlesztési Operatív Program (GOP) támogatási rendszerében megvalósult több mint 535 millió forint értékű beruházásnak köszönhető. A fejlesztéssel több mint 22 ezer lakos érheti el a legmodernebb technológiára épülő szélessávú hálózati infrastruktúrát. A beruházás megvalósítója, a pályázat kedvezményezettje és a hálózat tulajdonosa a Magyar Telekom Nyrt.

"Nagyon fontosnak tartjuk az információs társadalom hazai fejlődését. Éppen ezért lehetőségeinkhez képest mindent megteszünk azért, hogy az országban egyre több helyen tudjanak jelenlegi és potenciális ügyfeleink szélessávú hálózatainkra csatlakozni, és így elérhetővé váljon számukra az általunk nyújtott tévé-, telefon- és internetszolgáltatás" - mondta Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója. A beruházásnak köszönhetően az érintett településeken lakók a szélessávú internet révén új lehetőségekhez juthatnak, ami egyebek között a munkavégzésüket is nagyban megkönnyítheti.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. ossyni
2010.08.23. 17:30
Személy szerint örülök ha kisebb térségekben is megy a fejlesztés.
Először úgy is a nagyvárosokban megy terítés, aztán a kissebb térségek, ez apiac törvénye.
535millió az nem sok pénz sőt szinte semmi,22000 lakás bevezetékelésére, gondolom legalább ennyivel a T-csoportnak is be kellett szállnia.
Sajnos a kisebb falvak még így is elszigetelve maradnak, na de egyenlőre ez is elegendő 1-1 konkurens cég mikrohullám kiépítésének 1/1Mbittel. !
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. jozsefm
2010.08.23. 18:37
Még mielőtt előtt ujjongva azt gondolja bárki is,hogy ez az emlitett kistérség érdekében történt elsősorban ,és a közeljövőben esetleg más térségek is számithatnak efféle fejlesztésre,azt tudni kell ,hogy itt csupán az Unio bővitésevel ebbe térségbe áthelyezett határrendészeti és igazgatási feladatokat ellátó EU koloniák "otthoni" szintü kiszolgálása volt a cél...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Sycra
2010.08.23. 20:33
Itt szabolcsban már lassan FÉL ÉVE szakadozik az Internet. Hogy miért? Mert tesznek a felhasználókra csak fizesd be a csekket. És utána nem vagy fontos. Ennyit érnek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. NeoX
2010.08.23. 20:43
Igen, olyan 5-6 hónapja a statisztikáim alapján nem fordult elő hogy 24-óráig
tartott egy dial-upom(5mbit).Azelőtt a 8mbit szinte soha nem szakadt és még gyprsabb is volt(kb 6mbit)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Smith166
2010.08.23. 22:44
Ennyit a hírekről és azok valóságtartalmáról. Van fejlesztés csak nem látszik. Mint a viccben, a hír igaz, de...

– Igaz-e, hogy Moszkvában Mercedeseket osztogatnak?
– A hír igaz – közli a jereváni rádió –, azzal az apró korrekcióval, hogy nem Moszkvában, hanem Leningrádban, nem Mercedeseket, hanem Zsigulikat, és nem osztogatnak, hanem fosztogatnak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!