iPon Hírek

Napelemes, billentyűzettel is ellátott védőtok iPad-hez

Dátum | 2012. 05. 03.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

A korábban már bemutatott érdekesség mellett a napokban egy napelemes billentyűzet is megjelent, amely Bluetooth kapcsolaton keresztül kommunikál az adott második vagy harmadik generációs iPad-del, miközben védőtokként is funkcionál.


A Logitech Solar Keyboard Folio tehát egy különleges, az iPad 2-höz és az új iPad-hez készített megoldás, amely napelemek segítségével tölti a saját beépített akkumulátorát – mindegy, hogy kültéri vagy beltéri fényviszonyok állnak rendelkezésre. A Bluetooth-os billentyűzet NiMh akkumulátora teljes töltöttség esetén – napi két óra használat mellett – akár két évig is bírja a strapát újratöltés nélkül, teljes sötétségben is. Az újdonság egyébként 428 x 17,8 x 253 milliméteres mérettel érkezik és 460 grammot nyom a mérlegen.


A különleges kiegészítő nem csak védőtokként és napelemes Bluetooth-os billentyűzetként, hanem iPad tartóként is helytáll.


A termék kétféle pozícióban képes megtartani az asztalon az adott iPad-et: az első pozícióban hozzáférünk a teljes billentyűzethez, míg a második pozíció inkább filmnézésre, kikapcsolódásra jó – ekkor a billentyűzet első billentyűsorát multimédiás feladatokra –hangerőszabályzásra, lejátszás indítására és megállítására – foghatjuk be. A kiegészítő instant ki- bekapcsolás funkciót is kínál: ha a fedlapot lecsukjuk, az iPad készenléti állapotba vált, a tok fedlapjának kinyitásával pedig felébred.


A Logitech Solar Keyboard Folio az Amerikai Egyesült Államok és Európa területén még május folyamán jelenik meg kereskedelmi forgalomban, ajánlott végfelhasználói ára pedig 129,99 dollár lesz. A termék Magyarországon a Logitech kínálatában már feltűnt, ahol 42 990 forintos ajánlott végfelhasználói áron lehet hozzájutni.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Megyeric
2012.05.03. 17:19
Tetszik. Kíváncsi lennék mennyire masszív vagy strapabíró a valóságban. Egyébként nagyon praktikusnak tűnik. Az ára nekem soknak tűnik egyelőre, de le a kalappal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. vermar
2012.05.03. 18:08
Ez azért már vérlázító hogy az a bü..s k....
Hogy húzhatnak le minket még 10-13 ezer forintal és még drágán is számoltam a dolcsit!Értem én hogy ajánlott végfelhasználói ár, na de ennyire...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Supra
2012.05.04. 08:24
Teljesen meg van zavarodva a logitech, a magyar része legalábbis biztosan:
Remélhetőleg felébred végre valaki, és megcsinálja ugyanazt tized annyiért!

Múltkor is néztem logitech távirányítót: annyiért adnak egy hulladák kis vacak, egyszerű szerkezetet, amennyiért egy GalaxyS telefont lehet venni!

Az külön felháborító, hogy megvesz valami hulladákot az ember, és volt olyan eszközük, amire 1-2 év (!!!!!!!!) késéssel írtak programot (pl. logitech MX air mouse), és olyan, amihez a mai napig nem készült stabil driver (G19 keyboard, pl.)

Én a magam részéről fekete listára teszem őket: már az is felháborító, hogy le merik írni, hogy egy vacak távirányító 135.000 Ft!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Szerzetes
2012.05.04. 10:19
NiMh aksit nem vágja tönkre a folyamatos rátöltögetés?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!