iPon Hírek

Napelemes e-könyv olvasó az LG-től

Dátum | 2009. 10. 12.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

Az e-köny olvasók piacán egyre nagyobb kínálatból választhatnak a vásárlók, ugyanis sorra dobják piacra az egyes cégek az újabbnál-újabb megoldásaikat a témában. A legfrissebb terméket az LG mutatta be: a gyártó egy innovatív e-köny olvasót készített, amely vékony film technológiával készített napelem segítségével éri el, hogy a napfény segítségével még hosszabb ideig olvasgathassunk.

Az új megoldás az e-köny olvasó akkumulátor kapacitását egy teljes napra pótolja ki úgy, hogy ennek érdekében 5-7 órányi direkt napfény kell, hogy érje a készüléket, illetve a tokban elhelyezett napelemet. A különleges megoldás 0,7 mm vastag napelemet alkalmaz a készülék akkumulátorának töltéséhez, maga a napelem nem nehezebb 20 grammnál. A szerkezet 6 hüvelykes képátlójú e-köny olvasókkal könnyedén alkalmazható. A rendszer egyébként 9,6%-os hatásfokkal alakítja át a nap sugarait elektromos energiává.

A vállalat tervei szerint a 2010-es év folyamán a napelemek hatékonyságát 12%-osra, míg 2012-re már 14%-osra tudják javítani, ami azért is fontos, mert ekkor már várhatóan sokkal elterjedtebbek lesznek az e-könyv olvasók, mint napjainkban. A technológiát a nem is oly távoli jövőben mobiltelefonok esetében is alkalmazni szeretnék. A megoldás rendkívül ötletes és innovatív.

A különböző vállalatok elég régóta foglalkoznak a napelemes töltők fejlesztésével, de eddig igazán hatékony termékkel még nem nagyon találkozhattunk a piacon.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. pjszilard
2009.10.12. 19:09
VISSZA A HIRHEZ

Ez mos csak tolto vagy olvaso is? Ha tolto vagy ha nem mit jelent: "az e-köny olvasó akkumulátor kapacitását egy teljes napra pótolja ki" az olvasok elmennek egy hetig is toltes nelkul (10000 oldal sony). Tetszik az otlet csak jo lenne tudni mit is csinalt az LG!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. pluto
2009.10.12. 20:13
Látszik hogy töltő és olvasó.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Movolif
2009.10.12. 20:20
hát igen van pár értelmetlen mondat a hírben
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!