iPon Hírek

Napelemes táska az akkumulátorok töltéséhez

Dátum | 2008. 06. 10.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

A tajvani gyártók rendkívül gyorsan reagálnak a piac igényeire, így ha megjelenik egy olyan technológia, amely felkelti a piac érdeklődését, akkor a gyártók azonnal elkezdik azt alkalmazni. Ezúttal a gyártók a napelemek irányába kacsintgatnak: az Opti egy meglehetősén különleges egységet mutatott be, amely tulajdonképpen nem más, mint egy aktatáskába épített akkumulátortöltő, amely napelemek segítségével tölti fel a noteszgépek és a hordozható multimédiás eszközök akkumulátorait.

A notebook perifériák területén jó eséllyel indulnak a napelemek, ugyanis egyes fejlesztők rendkívül sok fantáziát látnak az eszközök alkalmazásában. Az Opti, aki korábban az optikai meghajtók piacán vált ismertté, egy OPTI-Solar névre hallgató divíziót hozott létre, amely napelemes termékek fejlesztésével és készítésével foglalkozik majd és rövid időn belül nagy piaci részesedésre próbál szert tenni.


A gyártó első terméke egy különleges, napelemes akkumulátortöltő, amely két fő részből áll: az egyik a fém aktatáska külső borítása, amely napelemekkel van felszerelve, míg a másik a belső rész, amely Li-ion akkumulátorokat és töltőket tartalmaz.

A különleges aktatáska az idei év harmadik negyedévében, egészen pontosan nyár végén debütál Észak-Amerikában. A kis készülék 75W-os teljesítménnyel rendelkezik, ára várhatóan 1499 dollár körül fog elhelyezkedni. A készülék a 2009-es Computex megrendezésekor a tervek szerint már fele ennyiért is elérhető lesz.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. J.o.k.e.r
2008.06.11. 16:27
(Vendég_Zola_* @ 2008 Jun 10, 16:44) Nem hülye ötlet. Nekem van egy USB-s napelemes tölt?m. Akkora mint egy kinyitható telefon, és a PDA-mat fel tudja tölteni, napfény er?ségt?l függ?en. Csak az 400mwos csak. Ez egy kicsit nagyobb
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!