iPon Hírek

Napvilágos térérzékelő a Panasonictól

Dátum | 2008. 10. 23.
Szerző | Gabriel
Csoport | SZÓRAKOZTATÓ

Előállt a cég az első olyan 3D-érzékelőjével, amely nappali fényben is hibátlanul működik. Míg ugyanis az eddigiek csak a visszavert fény mennyiségét érzékelték, és így nappal vagy erős fényhatások közepette használhatatlanná váltak, a Panasonic új CCD-érzékelője különbséget tud tenni a környezeti és a visszavert fény elektromos töltései között, így semmilyen fényviszony nem hozza zavarba.

Az áttörés olyan új mozgásérzékelő rendszereket is lehetővé tesz, amilyeneket korábban nem, vagy csak nagyon nehezen lehetett volna megvalósítani; kiváló megoldás például számos számítógépes, konzolos vagy automatás játék vezérléséhez, de ugyanígy sokat segíthet a biztonsági rendszereknek, és még a robotika fejlődéséből is derekasan kiveheti a részét.

Várhatóan tavaszra már készen állnak majd a gyártásra kész érzékelők. Két fő változatra osztják őket: az egyik a távolságra, míg a másik a sebességre összpontosít. Az előbbi csak 20 fps-el dolgozik, de másfél méterre is ellát, míg az utóbbi 56 fps-es, de csak egy méterre lát. Arról egyelőre még nem esett szó, hogy pontosan milyen készülékekben számíthatunk az új hardver felbukkanására.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. bluespirit
2008.10.23. 20:30
A Panasonic megindítja a lavinát.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!