iPon Hírek

NEC EA223WM: 16:10-es monitor, hasznos szolgáltatásokkal

Dátum | 2012. 04. 03.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Egy új, TN+Film panelre alapozó NEC monitor jelent meg, amely a MultiSync EA sorozatot erősíti és az EA223WM típusjelzést viseli.


A 22 hüvelykes képátlójú LCD kijelzővel érkező megjelenítő 16:10-es képaránnyal rendelkezik és LED-es háttérvilágítást alkalmaz. Az új monitor 1680 x 1050 pixeles felbontás, 1000:1 valós kontrasztarány és 250 cd/m2-es fényerősség mellett üzemel. A TN+Film típusú panelnek köszönhetően a vízszintes betekintési szög 170 fokos, a függőleges betekintési szög pedig 160 fokos értéket képvisel. Az LCD panel 5 ms-os válaszidő mellett dolgozik és 16,7 millió színárnyalat megjelenítésére képes. Az EA223WM egy igen jól testre szabható beépített állványt alkalmaz, ami 130 milliméteres tartományon belüli kijelző-magasságállításra, elforgatásra, döntésre és pivot/portré mód alkalmazására egyaránt lehetőséget biztosít. Az 503,5 x 384 x 218 milliméteres mérettel, illetve 5,6 kilogrammos súllyal érkező monitor VESA 100-as támogatással is bír, így másik állványra vagy fali tartókonzolra egyaránt könnyedén felszerelhető.

A megjelenítő energiatakarékos (ECO) módban 12 wattos fogyasztás mellett működik, de normál módban sem fogyaszt 25 wattnál többet. A monitor a szénlábnyom, valamint az energiaköltségek mérésére egyaránt képes.  A Smart Sensing technológia jóvoltából a rendszer érzékeli a környezeti fény erősségét, valamint azt is, hogy ül-e valaki a kijelző előtt – ha nem, akkor a kijelző készenléti állapotba kapcsol, így energiát takarít meg. A ControlSync eljárás segítségével akár hat darab MultiSync EA sorozatú monitorból álló megjelenítő konfiguráció alkalmazása esetén is lehetővég van a kijelzők szinkronizált beállítására. A mester – Master – monitoron 26 különböző beállítás elvégzésére van lehetőség, amelyek aztán alkalmazhatóak a többi monitorra is, így gyerekjáték a többmonitoros rendszerek testre szabása. A One-Touch Recovery szolgáltatás jóvoltából az általunk preferált beállításokat bármikor egyszerűen előcsalogathatjuk.


A friss monitor két darab, egyenként 1 wattos terhelhetőségű hangszóróval, négyportos USB 2.0-s hubbal, valamint DVI-D, D-Sub és DisplayPort videó bemenetekkel rendelkezik.

Az Epeat Silver, ENERGY STAR 5.1 és TCO 5.2-es minősítéssel egyaránt ellátott megjelenítő április folyamán kerül az üzletek polcaira, ajánlott végfelhasználói ára pedig 259 dollár lesz. A vállalat az újdonságot főként üzleti, kormányzati, illetve oktatási területre szánja, de ezzel együtt természetesen átlagfelhasználóknak is ajánlja.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. Simba
2012.04.03. 20:35
Hát nem tudom ki hogy van vele, de ennyiért felejtős. Ennek valahol max 30k körül kéne lennie árban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. zoleey
2012.04.04. 12:39
sztem túl drága SŐT nagyon drága! ès ennyiért 2 ips monitort is tudnék venni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. MJA
2012.04.04. 12:47
"Egy új, TN+Film panelre alapozó..."

eddig volt érdekes a hír... felejthető, mint minden tn-es. (esetleg 20-30k-ért enyhe undorral)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Megyeric
2012.04.04. 15:18
Vannak szuper TN+film paneles monitorok. Az ips (16-32 bit) élethű színei nem érnek meg 50k+ forintot már ne is haragudjatok (többet is fogyaszt a kis tranzisztor erdő).
Tényleg szuper én is láttam tn mellett ips paneles monitort és abszolút élethűbb színeket ad vissza az ips de mikor közölték az árát akkor azért hümmög egyet az ember. Az ips panelnek sokkal több előnye nincs egyelőre. A magasabb 5ms és 2ms-os monitorokért meg elkérnek 65-70k-t 24" és felette.

Ár érték arányban a TN most még mindig jobb megoldás, mint kidobni 60-65k-t egy 8ms-os agyon hypolt ips-ért. Ráadásul a terjedő ips miatt a high end tn paneles monitorok ára is egyre kevesebb (iszonyat magas kontraszttal, 24"+ mérettel, 2ms válaszidővel, full hd ledben, egy rakás képjavító funkcióval).

Még mielőtt írnátok. Igen van ips paneles monitor 40-45-ért is. Gratula annak akit elvarázsol az ips szócska és megveszi.
Az ips panelt elég drága legyártani, az ips-ért cserébe az egyéb tulajdonságai sokkal gyengébbek mint a top tn-es monitoroké, ami ugyanennyibe kerülne. Pl ratyi a kontraszt aránya.

A fenti monitor viszont ettől függetlenül drága. Majd ha a profibb 24"-es isp panel elér olyan 35-40k-ra megéri átállni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. stranger
2012.04.04. 15:24
Megyeric: Te súlyosan el vagy tévedve sajnos.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Megyeric
2012.04.04. 19:05

stranger:
Mire érted pontosan? Természetesen a lent leírtak nézőpont kérdése. Ha 60-70ezer esetleg 80ezer forintot is szánsz egy profi(!) monitorra akkor bármelyik profibb ips paneles szuper vétel. Ha játékra kell akkor nem éri meg a szín hű kép mivel egy gyenge textúrákból álló mmorpg-nél a kép nem lesz szebb (értsd: ha hamuzöld textúrát húzott az objectre akkor az ips-en sem lesz olyan zöld mint egy falevél..), vagy egy nem épp a színorgiájáról híres fps-nél. Vagy mondjuk pl a battlefield3 nem épp színes képi világát. Mondjuk a bf3 pont úgy szép ahogy van, ettől életszerűbb.


Összegezve ennyi:

TN panel:
● kitűnő válaszidő
● jó kontraszt, jó fekete
● gyenge betekintési szögek
● közepes színhelyesség
● 18 bites színképzés (de szinte csak a TN+film paneles, a régebbi modellek 6bit-re is alig)
● olcsó
● játékra, irodai használatra kiváló (ha játékra kell )
● filmnézésre jó
● profi munkára gyenge (filmezés, fotózás...stb)

IPS panel:
● jó válaszidő
● jó kontraszt, jó fekete
● kiváló betekintési szögek
● kiváló színhelyesség (abszolút más világ tényleg szuper)
● drága
● játékra jó (baromira nem fogod a kiváló színhelyességet észrevenni ha olyan a gém)
● filmnézésre, irodai munkára kiváló (ha full-hd, blue-ray akkor csak ips)
● profi munkára kiváló

Csak azért hogy ne hogy azt gondold, hogy az ips paneles monitort gyalázom, vagy azt aki megveszi. IPS > TN+film.
Ha találtok a tárcátokhoz mérhető ips paneles monitort, vegyétek meg. Az iponon is van egyébként jó vétel.

Írnám hogy te vagy eltévedve de arra sem méltatod az embert hogy normálisan válaszolj. Csak offolsz. Sajnos.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. stranger Megye...
2012.04.04. 20:19
Tartom, hogy nagyon el vagy tévedve.

60-70 ezret sokan rászánnak monitorra, mivel nem 2 napra veszed, hanem több évre. És akkor már egyből van létjogosultsága az IPS-nek. Pláne a 40 körüli kategóriában. Másrészt hogy lenne profi egy 70 ezres monitor? Köze nincs hozzá. Javaslom, hogy nézz utána.

De, bizony szebb lesz a kép.

Filmnézésre semmit nem ér a TN, hacsak gép előtt nyomorogva szeretnél filmet nézni.

Az IPS mostanság már nem drága, az "olcsósított" verziók pláne nem. Másik gondom, hogy egyáltalán nem rossz a kontrasztarányuk az alsó kategóriában sem. Szó nincs hyperól sem.

High End TN?

35-40k?

És még folytathatnám... Azért nem reagáltam bővebben, mert alig írtál olyat, ami nem hülyeség,aztán hosszú lett még így, rövidítve is. Itt a válaszod, tessék.

Második hozzászólásod már jobban tetszik, abban alig van hiba. /Pl.: TN: kiváló, olcsó, jó fekete, filmezni jó IPS: drága, és észre fogod venni, profi munkára nem az igazi az alsó kategória/
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Megyeric
2012.04.04. 22:46
Köszönöm hogy visszavezettél a jó útra. Már féltem így eltévedve.

Az olcsóbbított ips ugyan annyit tud mint a magasabb árkategóriás ips?
Csak általánosságokat írsz. Arról nem beszélve hogy baromságokat a jó népnek. Nem hype, na ne viccelj.
Tehát olcsóbbított ips és semmi hátránya nincs. Ez kb olyan mint ha azt mondanád hogy egy olcsóbbított Audi (nyilván nincs ilyen) alacsony áráért ugyan annyit kapsz majd mint a felső kategóriáért.

Jézusom ember. Hogy kapnál annyit, mert akkor a gyártás és a költség többe van. Arról nem beszélve, hogy saját márkán belül nem csinálunk árversenyt barátom, max kifuttatunk. Meg ne edd már ezt.

50k-ban több évre veszed van valami. Tehát barátaim mindenki rohanjon GTX680-ért mert több évig jó lesz, úgy sem egy évre veszed.

Először is az ips egy technológia ami 1-2év múlva harmad ennyit sem fog érni forintban, ergo az eltelt időben a többlet értéket most ki fogod dobi (és a monitor nem termel vissza pénzt) és valószínűleg aki vár még vele az jobban jár. Arról nem beszélve hogy a válaszidőket is lentebb fogják tolni és jobb feature-kel fogja megkapni.

70 ezres monitor hogy lenne profi?
[LINK]

Valóban ez is milyen ratyi ips.
24" (61cm), 1920x1200, 16:10 widescreen, 2 000 000:1 high dynamic contrast, 8ms (ala ips), szinte korlátlan dönthetőség.
Ára: 69 853ft.

Persze van TN is.
[LINK]
24", 1920x1080, 16:9 widescreen, 50 000 000:1 high dynamic contrast, 5ms, 170/160 fok dönthetőség.
Ára 46 617ft.

Tehát marad a +1" ami +2,54cm, a színmélység nagyobb, akár az asztal alól is játszhatsz, vagy nézhetsz filmet nagyon éles lesz a kép (mert úgy szokta mindenki) és ezért kiadsz kb +24eft-ot. Majd 2013 elején/közepén ez a monitor ha még lesz olyan 45-47k-ba fog kerülni.

Filmet nem nézel normális esetben pc-n... Ahogy mobilon sem.
Filmet tv-n nézel full hd-ban egy minimum 85-106 cm-es TV-n HDMI-n keresztül kényelmesen egy fotelből , vagy egy jobb moziban.

Egyébként én írtam rosszul valószínűleg félreérthető volt 60-70-80 ezer már lehet profi attól függ mire kell. Aki profi játékra használja ennél többet felesleges kiadnia és igen jó monitort fog kapni. Vagy vesz 3 hd led monitort 30-35k-ért és épít egy Eyefinity-t.

Én is az előbb és te is rosszul írtad, mert egy monitor nem az árától lesz profi, hanem a képességeitől, így legalább nem kell utána néznem.

De ha javaslod utána nézek (ez is milyen konkrét a részedről). De szerintem hagyjuk abba mert a te előző hozzászólásaid és az enyémek is már személyeskedők voltak. Írj még egy elküldlekapicsábabaromságmindennézzéutánna commentet és offoljuk a vitát. Nem fogom lereagálni úgy hogy ereszd el magad nyugodtan.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. stranger Megye...
2012.04.05. 10:24
Remélem sikerült levezetni a feszültséged. Nem tudok veled mit kezdeni, ha nem vagy képes belátni a pontatlanságaidat.

Egyáltalán nem tud annyit az olcsósított, de még így, mindenen spórolva is nullára veri az imádott TN-t. Arra van kitalálva... Hol írtam én olyat, hogy ugyanolyan? Sehol. Mondom, olvass utána, IPS-en belük is milyenek vannak.

Baromságokat nem én írok a népnek, hanem te. Vegyetek TN-t mert jobb, az IPS csak hype, nem éri meg az árát, nem látod majd a különbséget, stb. Most komolyan ezek után leállsz velem vitázni?

Könyörgöm, ez egy MONITOR, nem egy VGA. Nem érted? VGA ahogy hazahoztad már kevesebbet ér, illetve hamar jön új széria/esetleg kevés lesz, stb. Egy monitor meg 2-3 év múlva is monitor lesz, akár TN akár IPS. 1-2 év használat után még VGA-ból is viszonylag jól ki lehet szállni, nemhogy ezekből.. Gondolkozz már.

Ha nem nézel rajta filmet, minek említed, mint szempont? Saját magaddal is vitatkozol, úgy látom.

Profi játék. A "profi játék TN"-ekben van olyan típus, aminek olyan input laggja van, mint az U2711-nek konkrétan. Annak a pár tényleg komoly játékosnak ott a 2ms TN, nekik tökéletes, mert nem lényeges mit lát, az időre megy.

Ilyet sem írtam, biztos, hogy az ártól lesz profi. Ismét félreérted. De nézz azért utána, hátha.

Én próbáltam nem személyeskedni, de néhol már annyira érdekes dolgokat írtál, hogy muszáj, mert sosem fognád fel, hogy jobb hallgatni ebben a helyzetben. De látom nem jött össze.

Na, jó olvasgatást, aztán talán nem sóznak rád valami "high-end TN-t", mert nem vagy képes tájékozódni. "És megeszed, amit a gyártók kitalálnak."

szerk: Na, kész. Eyefinity TN-ből? A bal és jobb oldali nem gondolod, hogy torzulni fog? Valamelyik már szemből is torzul. És én téged akarlak meggyőzni.. hát lehet nem vagyok ép.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!