iPon Hírek

NEC MultiSync E231W: energiatakarékos monitor

Dátum | 2010. 08. 03.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

A NEC egy új, 23 hüvelykes képátlóval és ledes háttérvilágítású kijelzővel rendelkező monitort mutatott be, amely a gyártó állítása szerint az üzleti felhasználók piacát veszi célba, de ez nem lehet akadálya annak, hogy akár az otthoni felhasználók is örömmel használják. A MultiSync sorozatba tartozó újdonság az E231W típusjelzést kapta.


A monitor az IPM (Intelligent Power Manager) technológia jóvoltából energiatakarékosan üzemel: a hagyományos, CCFL háttérvilágítással ellátott modellekhez képest esetenként akár 40%-kal alacsonyabb fogyasztás mellett is képes elvégezni a rá bízott, megjelenítéssel kapcsolatos feladatokat. A környezetbarát termék LCD panelje 1920 x 1080 pixeles natív felbontást kínál, a dinamikus kontrasztarány értéke 25000:1, míg a valós kontrasztarány 1000:1 értéket képvisel. A monitor 5 ms-os válaszidővel és 250 cd/m2-es fényerővel rendelkezik és a flexibilis állványnak köszönhetően rendkívül jól testreszabható pillanatnyi üléspozíciónknak megfelelően. A kijelző magassága állítható (110mm-es tartományon belül), emellett a megjelenítőt dönthetjük és forgathatjuk is, sőt, még portré módban, azaz a vízszinteshez képest 90 fokban elforgatva is használhatjuk.


Érdekes extra funkció, hogy az energiatakarékos működés következtében megspórolt széndioxid mennyiség, illetve széndioxid lábnyom értékét folyamatosan nyomon követhetjük, már ha érdekel minket. Az energiatakarékos monitor céges és otthoni környezetben egyaránt tökéletesen helytáll, a videó bemenetek között pedig mindent megtalálunk, amire csak szükség lehet, a kínálat D-Sub, DVI és DisplayPort csatlakozókból áll, mindössze a HDMI maradt le.


A NEC MultiSync E231W három év garanciával kerül az üzletek polcaira, a termék ajánlott végfelhasználói ára 299 dollár magasságában fog elhelyezkedni. Az újdonság még ebben a hónapban megjelenik.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Nobbirt
2010.08.03. 11:14
HDMI már nem elfért volna? De pöpec monitor, bejövős! Ára se egy elszállt szerintem!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. pietro84
2010.08.03. 12:29
Hasonlít kinézetre a Samsung 2494HM-re Bár ez a monitor bőven jobb persze.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!