iPon Hírek

Need for Speed vérfrissítés

Dátum | 2009. 01. 30.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Az Electronic Arts új tervekkel állt elő a Need for Speed szériát illetően. Három felé választja a franchise-t, mindegyik kijön még ez év végéig.

A Need for Speed: Shift PC-re, X-box 360-ra, PS3-ra és PSP-re jön majd ősszel, amikor a Need for Speed: Nitro is, ami Wii-re és DS-re jelenik meg. A Need for Speed: World Online pedig az ázsiai PC piacon teszi tiszteletét először nyár tájékán, míg a nyugatnak télig kell rá várnia.

A Shift-et a Slightly Mad Studios fejleszti, akik a GT Legends-et és a GTR 2-t is készítették. Hasonlóan a stúdió korábbi játékaihoz, a Shift szimulátor lesz. Nem csak az autó valósághű mozgására koncentrálnak majd, hanem a vezetői viselkedésre is. Ez lesz az, ami igazán elválasztja a széria új ágait.

"A korábbi NFS játékokban a városi Underground stílus meghatározó volt, a Shift kevésbé fókuszál ezekre a stílusjegyekre, inkább a vezetői élményt adja vissza, hogy milyen egy igazi adrenalinpumpáló intenzív verseny, milyen a kormány mögött ülni." - nyilatkozta Keith Munro, az EA marketingfőnöke.

A játék biztos befutó lesz az autók szerelmeseinél (vagy inkább a szimulátorkedvelőknél ha adnak neki egy esélyt).


A Need for Speed: Nitro-t az EA Montreal készíti. Ez egy látványos és pörgős arcade játék lesz.

"A Wii-re és DS-re jövő Nitro nem egy Mario Kart klón lesz, azzal remek munkát végzett a Nintendo" - mondta Munro. "Ehelyett inkább egy olyan arcade versenyzős játékot csinálunk, mely friss és egyedi megjelenéssel bír majd, amolyan igazi Need for Speedessel. A játék egyaránt kihívást jelenthet majd a régi tapasztalt NFS-eseknek és az alkalmi játékosoknak is."

Hozzátette még azt is, hogy a Nitro egyáltalán nem fog hasonlítani a korábbi játékokra.


A Need for Speed: World Online 'Play 4 Free' lesz, azaz minden valószínűség szerint egy ingyenes mikrotranzakciós online játék. A Black Box és az EA Szingapúri stúdiója fejleszti majd. Az elsőként Ázsiában kiadásra kerülő NFS-ben a licenszelt autókat egyéni igényeink szerint testreszabhatjuk és már indulhat is a verseny a többiek ellen. A versenytársak keresését megkönnyítendő kifinomult párkereső rendszert ígérnek a fejlesztők.


Mindez szép és jó, de még az is a fülünkbe jutott, hogy ezen a 3 játékon túl még van egy titkos NFS projekt is, ami pedig az eredeti vonalat hivatott tovább vinni (utcai versenyzés). Igazán bátor dolog az EA-tól, hogy krízis esetén a bejáratott fejőstehenekre tesz fel mindent és újabb közönséget próbál nekik hódítani egy olyan játék után, mint az Undercover. Vajon valóban kevesebb kockázatot jelent még néhány bőrt lehúzni erről a franchise-ról? Azért reméljük a legjobbakat, mert a sorozat kedvelői megérdemelnének egy rendes folytatást.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

22. Magrathea
2009.01.30. 19:51
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. GangstaDog...
2009.01.30. 20:25
Remélem idén kihoznak valami jót.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. szabtam
2009.01.30. 20:27
huhh.

a shift igencsak felizgatott. a kép is ígéretesnek tűnik. és a beharangozás a fejlesztőkről, meg végre az esetleges szimulátor szerűségről.

a simbin játékait nagyon szeretem, ami a fizikát, szimulációt illeti. a grafikája viszont nagyon elavult.

a shift talán egy szép grafikájú szim lesz.

nagyon várjuk!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. asymmetric...
2009.01.30. 20:32
Bizony engem is. Hiányzik már egy *igazi* NFS, úgyhogy kíváncsian várom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. GangstaDog...
2009.01.30. 20:34
A Shift olyan Race Driver Grid féleség lesz, engem a World Online jobban izgat, mivel hogy ingyen van és a nyáron jön ki
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Tyrel
2009.01.30. 20:46
Az az *ingyen van* dolog nekem nagyon gyanús...

A Shift meg jól teszi ha a GRID-re hajaz... Csak aztán nehogy legyen belőle...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. szabtam
2009.01.30. 21:19
GangstaDogg:

hát én azért bízom benne, hogy nem grid féleség lesz, legfeljebb grafikailag...

egy jól kinéző gtr, race, rfactor féleségnek jobban örülnék.

csak hát sokan még a gridet is szimulátornak hiszik, holott közel sem az. legfeljebb annak tűnik egy darabig, valamely nfs-ből, toca race-ből átülve...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. hunmyke
2009.01.30. 21:45
szabtam, sajnos ez tényleg igaz, GRID inkább arcade játék. Mindenesetre jobban lekötött, mint az nfs underground 2 utáni részei...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. StevyXIX
2009.01.30. 23:42
Ezek már csak a nevükben NFS-ek, úgy tűnik végleg elszakadnak az eddigi trendtől és új irányba mentek, de szerintem ez sok, minek mindet NFS néven futtatni? Lett volna egy, mint eredetileg amit a Montreal készít a többi pedig más néven futhatna, ez kicsit túlzás.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. vna
2009.01.31. 00:46
Nem a Shift lesz ingyenes.

"A Need for Speed: World Online 'Play 4 Free' lesz, azaz minden valószínűség szerint egy ingyenes mikrotranzakciós online játék."

Tehát a World Online MMO lesz és ha mikrotranzakciós, akkor összességében egy jó autót tuningolni drága lesz. Hacsak nem lesz valami hihetetlenül élvezetes és szórakoztató, akkor nem kell sokáig fenntartani a szervereket.

A Nintendosok szemét meg csak kiszúrják egy fura kinézetű arcade cuccal, de lehet ott alacsonyabb az átlagéletkor. Ettől függetlenül lehet szórakoztató.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. szabtam
2009.01.31. 01:14
StevyXIX:
"minek mindet NFS néven futtatni?"

mert marketing szempontjából butaság egy ismert márkanevet nem kihasználni. ezért.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. pluto
2009.01.31. 09:55
HA a SONY megjelentetné PC-re is a GranTurisomo 5-t, akkor messze elbújhatna az EA és a Need for Speed sorozatuk. Tavaly pl. nem jelent meg az NBA Live 09 PC-re tiltakozva a warez tevékenységek elen, viszont a 2K Sports kiadta, és láss csodát sokkal jobb mint az EA megoldása.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. thspo
2009.01.31. 09:59
Végre! Ha ez a shift tényleg szimulátor lesz, akkor eljut oda az NFS sorozat ahova már 5 éve el kellett volna, ez az eladhatatlan, tinédzsereknek való gagyi sorozat lehet hogy új erőre kap.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. MaxxTG
2009.01.31. 10:20
"inkább a vezetői élményt adja vissza, hogy milyen egy igazi adrenalinpumpáló intenzív verseny"

Jahhh, el tudom képzelni... Mostmár nem 402km/h-val hanem 608-al vehetsz be egy 90°-os kanyart...
Alig várom... -.-"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. gebana
2009.01.31. 13:36
nekem tetszenek a képek. ^^ első főleg, most játszok a tduval, hasonló.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. szabtam
2009.01.31. 13:40
MaxxTG:

nem alaptalan amit mondasz, de mivel azok csinálják, akik a gtr-t is, ezért talán nem így lesz...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Csaber
2009.01.31. 14:12
"A Shift-et a Slightly Mad Studios fejleszti, akik a GT Legends-et és a GTR 2-t is készítették." hát nem egészen Gt Legends-et és a GTR 2 -őt a SIMBIN készítette és a 10TACLE STUDIOS adta ki mindkettőt...ezt illene javítani :rolleyes:
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Dj Macis 2...
2009.01.31. 16:36
Nekem nagyon tetszett az eddigi majdnem összes rész...

A NFS 3-mal indítottam majd később megtaláltam az 1-2-t és azokat is végig vittem, de a 3-mal játszottam nagyon sokat...
Ott tanultam meg vezetni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. GTX280
2009.02.01. 17:24
én szeretem a nfs szériát de a hireket olvasva semmi jót nem várok töle mert ez az arcade.... nagyon utálom az ijent meg mindig is azt szerettem hogy nagyon egyesi kocsit lehetett osszedobnisaját izlés szerint és most pont erről esik el a hangsuly....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. GangstaDog...
2009.02.01. 18:38
Én is kipróbáltam már majdnem mindegyiket.
NFS 1,2 (az 1-esben kódokat beirva Dinoszaurusszal is lehetett menni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Moker
2009.02.02. 08:36
Nem kellene teljesen visszatérniük a gyökerekhez, csak részben.

Emlékszem még, hogy az NFS 4-ben & 5-ben (Porsche) milyen szép tályakon lehetett versenyezni. Élveztem minden percét pl. mikor felszáguldottam a kanyargós szerpentínen az alpokba, a keskeny alagutakon keresztül.

Kicsit a pályadizájn-on kellene dolgozniuk, mert iszonyú unalmas ez a terep a Undercoverben is. Vannak benne szép részek, de elenyészőek. Az meg, hogy a városban 1 mérföldön belül 3 autót látni röhelyes...

Az NFS úgy volt jó, ahogy régen. Bőven nem volt szimulátor de vhogy nem éreztem rajta, hogy annyira Arcade, de az Undercoverben...áhh
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Sytyx
2009.02.02. 10:05
"Megnézném, hogy a PS óta hogy veszed be a 90°-os kanyart csúcsebességgel: simán kisodródsz. De persze ez totál mellékes. Vagy a MW óta ki sem próbáltad az új részeket? Na akkor meg tehetsz egy szívességet. "
Csak azt nem értem, hogy te tűzKirály ki-e próbáltad az Áderkóvert. Egy Corvette-tel kb. 280km/h-val símán bevettem egy 90°-os kanyart. Nem volt ott semmi sodródás. Elég gagyira sikerült az utolsó kb 3 rész. De ha elvakult vagy és nem veszed észre, hogy milyen lett az a te bajod.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!