iPon Hírek

Negatív elemzői vélemények a Windows 8-cal kapcsolatban

Dátum | 2012. 10. 17.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Topeka Capital elemzője, Brian White az Ázsiában található ellátási lánc forrásainál tett látogatást, azaz azoknál a cégeknél, amelyek a különböző Windows 8 alapú konfigurációk komponenseit készítik. Az elemző meglehetősen rossz hírekkel tért vissza, amelyeknek a Microsoft befektetői szinte biztos, hogy nem örülnek majd.

Az ázsiai vállalatoknál tett látogatás alkalmával a Windows 8-cal kapcsolatban nagyrészt meglehetősen negatív érzelmeket fogalmaztak meg az említett szereplők, akik nem túl bizakodóak a friss operációs rendszer sikerét illetően. Az október 26-án esedékes rajt alapjában véve remek időzítésnek tűnik, azaz a Windows 8 alapú megoldások a megjelenésüket követő időszakban népszerűek lesznek a vásárlók körében, sőt, a lendület még november folyamán is kitarthat, ám a források arra figyelmeztetnek, hogy decemberben már üresjáratban ketyegő gyárakra számíthatunk – más szóval az érdeklődés lufija hamar kipukkadhat.

Az elemző állítása szerint egyesek úgy vélik, a Windows 8 2013 második fele előtt nem igazán bírhat majd komolyabb jelentőséggel a piacon. Lehet, hogy a Haswell APU köré épülő konfigurációktól, illetve ultrabookoktól várják a fellendülést a piaci források, azaz az új konfigurációk a Windows 8-cal karöltve már népszerűbbek lesznek, mint jelenlegi társaik? Ez idővel mindenképpen kiderül.

Az ultrabookok kedvezőtlen, már-már kiábrándító fogadtatása miatt egyébként még mindig tántorog a piac. A nem túl pozitív fogadtatás a jelek szerint arra vezethető vissza, hogy az Intel által meghatározott tulajdonságoknak megfelelő konfigurációk még mindig nem rendelkeznek megfelelően ütőképes költségszerkezettel, így végeredményként drágán kerülnek forgalomba. Ennek megfelelően az ultrabook szegmenssel kapcsolatban sincs túl sok ok a bizakodásra. Talán a Haswell alapú megoldások ezen a téren is változást hozhatnak majd.

A fentieket persze érdemes kellő távolságtartással fogadni. Néhány hét múlva úgyis kiderül, hogy csak egy túlzottan pesszimista elemzői véleményről volt-e szó.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

35. Ueda
2012.10.17. 14:47
Nekem 8.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. Gyurkov
2012.10.17. 14:55
Irodai munkára, ahol nem kell a giccs, alkalmatlan a Win 8 és emiatt rengeteg pénzt bukhat el az MS.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. gabest
2012.10.17. 14:58
Van már hozzá aktivátor? Ha nem lesz, akkor nem fogja elérni a kellő user számot sose, hogy tényező legyen. De még vele is necces.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. Meteorhead
2012.10.17. 15:03
Szerintem meg a Win 8 (MS saját bevallása szerint is) egy átmeneti platform, ami két felülettel redelkezik: a hagyományos asztallal, és a Metro (tudom, nem így hívják) felülettel. Minden régi funkció ugyanannyi (ha nem kevesebb) kattintásból elérhető. Ha valakinek ennyire fáj a minimális változás a régi GUI-ban, az rakjon fel DOS-t.

Egyébként meg igen, az Intel tabletek szükségtelenül drágák és az ultrabook fronton sokat veszíthet az MS. Szerencsére van egy közepesen esetlen vetélytársa is az Intelnek, akinek sokkal olcsóbb és sokkal ütősebb tablet platformja van.

http://prohardver.hu/hir/novemberben_erkezhetnek_hondo_apu_tablet.html

Azonban sajnos a kutya se fog rá terméket építeni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. legyes
2012.10.17. 15:17
Hiába másolják az Apple árakat, meg sem közelíthetik őket. Adják annyiért, amennyit ér, és mindenki Win8-at fog venni. Ráadásul el kell adni az RT licencet $10-ért és minden kínai tableten is az lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. Oggy
2012.10.17. 15:22
Nadehát Meteorhead, hogy mersz ésszerű hozzászólást írni? Nem tudtad, hogy itt a Windowst mindenki programozásra, _PROFI_ grafikai munkákra, videóvágásra és EDITÁLÁSRA használja? Továbbá, hogy a Microsoft tulajdonképpen egy pancser loser garázscég nulla marketing és programozási, grafikai, ergonómiai tudással? Meg eleve mi az hogy nem 1 000ftba kerül? És miért nem engedik oda a magyar ELTÉS progmatosokat csodaszarvasháton, hogy 4 mega ramra is optimalizálva legyen?!

Aktivátor nélkül nem éri el a user számot, hát ha ezt komolyan gondoltad akkor súlyosan beteg vagy. Irodai MUNKÁRA alkalmatlan, giccses és bukik rajta az MS. Megnézted egyáltalán mit fog tudni az új office? Giccses a 3 színárnyalatú csempe? Hát mi folyik itt.

Nem mondok semmit, teljesen értelmetlen. Magyar irodába magyar XP-t, aztán dolgozzál rajta.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. gabest
2012.10.17. 15:29
Pedig a windows egyetlen előnye az apple-lel szemben, hogy lopni lehet. Ha ezt a kiskaput véletlen sikerül bezárni, akkor miért használjon valaki windows-t mégis?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. langward
2012.10.17. 15:51
apple-t is lehet "lopni", csak érteni kell hozzá ... (nekem nem bejövős amúgy)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. Impro4ever
2012.10.17. 15:51
Hát ezt még leszedni se lessz érdemes számomra
Maradok a jó öreg win7-nél az elég jól sikerült.
De a 8-cas hát nem nyerte el a tetszésemet
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. Barthezz2
2012.10.17. 15:52
Gyurkov:
Hát hogyne, mert ha egyel odébb raksz valamit, az már giccs, és használhatatlan, mert nehéz megtalálni mi? Ekkora sületlenséget is rég hallottam, már megbocsáss.
Ki kellene próbálni, és használni, megismerni kellene, nem fikázni, mert úgy amúgy a Win7-nél is gyorsabb, és 1 pillanat alatt elindítok bármit, amire szükségem van. A ModernUI meg minden, csak nem giccs. Javaslom nézz utána a szó jelentésének.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. Barthezz2
2012.10.17. 15:54
gabest:
Ehhez a hozzáálláshoz csak gratulálni tudok. De legalább még reklámozod is..
De miért nem használsz akkor Linux-ot, azt lopnod sem kell mert ingyen van. Ja, hogy azon nem fut el a lewarezolt Office és Crysis? Értem..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. Emberfej
2012.10.17. 16:07
Emberek többségének nem jön be a win8, most lehet hibáztatni a felhasználókat de ha nem tetszik az új win akkor nem fogom használni, pedig még ingyen is adták mert egyetemre járok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. Impro4ever
2012.10.17. 16:08
Crysis boxon is megy szintél szedve
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. Asagrim Ember...
2012.10.17. 16:14
Én meg se kérdeztem, csak vittem a "Public" címkéjű hálózati meghajtóról a telepítőt!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. Impro4ever
2012.10.17. 16:21
Legálisan valóban nem lehet kapni majd de van egy másik mód amivel megszerezhető elég olcsón
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. noPublicFG
2012.10.17. 16:22
Nekem tetszene, ha be lehetne állítani, h. rögtön az asztallal induljon. (tudom vannak plusz alkalmazások erre, na de miezmá'?)
Azt tudja valaki véletlenül, hogyan lehet a ShutDown parancsot ikonnak kirakni? Egyszer találtam egy leírást róla, de azóta elveszett.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. SidCounter
2012.10.17. 16:25
Oggy +1
Én már több mint 1 hónapja használom a 8at először háborogtam h nincs start menü meg kiakadtam apróságokon de maradtam mert jelentősen gyorsabb. Hozzászoktam ki ismertem és az új start menü jobb, igaz azt a ku#v@ gombot hozzá még mindig hiányolom. Rengeteg dolog változott amit az emberek elfelejtenek említeni pl a taskmanager sokkal több funkciót lát már el, illetve a win-x kombóval előugró menü is eszméletlen hasznos.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. sanyix
2012.10.17. 16:34
@Oggy: kicsit be vagy lőve.

A vindózt ma, legtöbben egérrel és nagy monitorral használják, amire a sokszorosára növelt ikonok semmi pluszt nem adnak, sőt rengeteg helyet pazarolnak el a képernyőből (nem mintha érintőképernyőre is ekkora batár csempék kellenének, max king kong ujjainak).

"Aktivátor nélkül nem éri el a user számot, hát ha ezt komolyan gondoltad akkor súlyosan beteg vagy. "

te meg tájékozatlan. Köztudott hogy a windows a userei jelentős részét a warezolhatóság miatt tartja meg. Többször elgondolkoztak azon hogy durvább másolásvédelmet raknak a vindózba az m$-nél, fenyegetőztek vel, de mindig elvetették, mert tudták mi lenne a vége.
A userek nagy része a begyepesedettség miatt használ vindózt. De ha súlyos pénzeket kéne fizetni érte, akkor már nem a begyepesedettség lenne az úr, más irányba keresgélnének.
Akár apple akár linux, elkezdene azok felhasználói tábora nőni, mire a fejlesztők figyelembe vennék azt is -> elkezdenének jönni rájuk az addig win only programok ami még nagyobb felhasználói tábor növekedést jelentene, és a végén megszűnne a windows egyetlen előnye, az hogy szinte minden elérhető rá. Maradnának a hátrányok, a hulladék kernel (ami sem a cpu-t sem a memóriát sem a háttértárakat nem képes normálisan, hatékonyan kezelni), és a foltozgatott 1000 éves kompatibilitással birkozó rendszerelemek(amik gyakran nem teljesítik azt a célt amiért léteznek).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Asagrim noPub...
2012.10.17. 16:38
Marha könnyen, csinálsz egy parancsikont az asztalra, és annyit írsz be az elérési útvonalba hogy "shutdown -s -t 00" vagy csinálsz egy .bat fájlt ugyanezzel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. hpeter105
2012.10.17. 16:47
"Sima" desktop mode-ban már jóval gyorsabb (még ssd-n is) a 8, hamarabb bootol pölö és több a beépített lehetőség, DE hiába a metró miatt. Viszont biztos lesz/van egy-két patch, ami "kiöli" metrot és vissza teszi az orig startot, ennyi, meg lesz oldva.

Nyilván ez a cégeket nem érintheti, ők bukták (maradnak 7-nél, rosszabb helyen XP-nél).

Apple más kategória másra való, Linux szintén.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Petne
2012.10.17. 16:48
én a windowsokat 3.1-el kezdtem amit lecseréltünk később 95-re ahol start menü volt.
utáltam nem tetszett.. megszoktam amikor xp-re váltottunk kicsit GICCSESNEK éreztem, majd megszoktam, windows 7-re nagyon nehezen váltottam (jó az xp aza jó nem kell ilyen flanc) mégis váltottunk és NAGYON szeretem a win7-et
körülbelül 1 hónapja dual os-ként felraktam a win8at hogy ha nem jó le tudjam cserélni anélkül hogy szenvedni kelljen vele.
nehezen de megszoktam az új UI-t aminek igenis van hiányossága van mit simítani rajta pedig elég szögletes lett a design
annak ellenére a gép 20-30 másodpercen belül teljes mértékben használható lesz már jól meg pakolva 1,3 giga ramot eszik pedig megint tele van hányva a metro.
nállam a hardvereket is jobban kezeli. elalszik a gép nem kell újraindítgatnom a wifit ki se kapcsol (DELL Inspiron n5110 egyébként) a telepítés után hardware-ek 99% már használható nem bohóckodott még a hangkártya se. nem kérdezősködik annyit..
és eddig ahogy észrevettem ha program ha driver ha win7-hez jó win8-hoz is
nekem eddig stabilabnak tűnik mint a win7..
a legnagyobb baj az hogy lecserélték a start menüt ez a baja vele az embereknek azt visszadobnák nem fikázná senki
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Asagrim Petne
2012.10.17. 16:51
Mázlid van, nekem 1 hónapja egy Inspiron 5520-ra még az SM busz vezérlőt is külön kellett telepítenem, annyira nem ismert fel semmit alapból.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Petne
2012.10.17. 16:54
mondjuk nekem meg biost kellet frissítenem
pontosabban bios frissítés után olvastam hogy egy-két win8al kapcsolatos problémát szüntet meg akkor gondoltam rá hogy kipróbálom
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Asagrim Petne
2012.10.17. 16:58
Rühellem a DELL-t, ennek ellenére a tulaja veszettül jó vásárt csinált, mert 260-ért egy majdnem fél millás teljesítményű gépet kapott vele (8 GB RAM, 1 TB HDD, Radeon™ HD 7670M DDR3 1GB/Intel® HD Graphics 4000 stb.) Sleeping Dogs, de még a Mass Effect 3 sem néz ki olyan szépen az asztali gépemen mint azon a laptopon!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. R0ly
2012.10.17. 17:22
Az a laptop, amit most leírtál közelébe sincs a 0,5 millió Ft-nak, de még csak 260 000 Ft-ot sem ér. (254 000 Ft-ért vettem a Lenovo laptopom boltban 2 év garanciával: i7-3610QM, 16 GB RAM; GTX 660M)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Simba
2012.10.17. 17:24
Bukta lesz szerintem. Ez a csempésdi, nem jön be mindenkinek. Tablet fronton persze szép eredményeket érhetnek el.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Asagrim R0ly
2012.10.17. 17:25
Attól függ milyen márkában nézed ... a Razr szarjához képest pl. ami jóval drágábban még kisebb teljesítményű. A DELL köztudottan nem a legolcsóbb márka, szóval nem Toshiba+Lenovo+Acer félékhez kellene hasonlítani.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. asdsa
2012.10.17. 17:31
Igazából a Mikrószoftnak - bár kissé sarkítva, de - félórás munkájába tellene kirakni az asztalra azt a 4 leállási ikont, meg visszarakni egy start menüt+ keresőt + egy metro felület blokkot, de ha ilyen makacsak, akkor a saját hülyeségükbe bukhatnak bele.tényleg nem bírnak makacsságból belerakni néhány ekkora csekélységet?Na de majd meglátjuk, mi lesz a véglegesben/ a patchekben. (lehet hogy csak a Mikuláscsomagban jön majd?)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Asagrim asdsa
2012.10.17. 17:39
Fél óra alatt én is megoldom, hogy Windows 8 stílusban az egeret oldalra csapva megjelenik az a 4 ikon, nincs itt sarkítás, egyszerűen arról van szó, hogy szarnak a felhasználók visszajelzésére, az automatikus adatgyűjtés az amire adnak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. R0ly
2012.10.17. 17:44
Az, hogy a Dell drága nem jelenti azt is, hogy jó is. A Lenovo és a Toshiba is messze a Dell fölött van minőségben.(Acer-em nem volt, így arról nem nyilatkozom) Arról nem is beszélve, hogy jelenleg Lenovo laptopot éri meg venni, mert annak van a legjobb ár/érték aránya és minősége.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. I.Jozsef83
2012.10.17. 18:34
Negatív elemzői vélemények...

Mé ? mert mire számítottak
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Emberfej
2012.10.17. 19:04
Szerintem arra hogy megint a lefizetett szakértőkkel és a végletekig magasztaló tesztjükkel próbálnak eladni valami kacatot, de úgy tűnik nincs az a pénz...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Asagrim R0ly
2012.10.17. 19:48
Rosszul emlékeztem az árra, nem 260 hanem 210, nem én vettem ... most megsimogatom a buksidat és adok egy kockacukrot akkor elnyugodsz az offolással? Engem személy szerint nem érdekelnek ezek a márkák, egyik szarabb mint a másik, vagy veszek ASUS-t, vagy nem veszek semmit.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. jozsefm
2012.10.17. 20:32
Ehhez nem kell varázsgömb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. flameKing
2012.10.18. 13:43
Oggy: +1 neked

sanyix, te mindent tudó számtech zseni, azok nem ikonok, hanem élő csempék! Nagy különbség van a kettő között, már alapjában az, hogy az ikon egy statikus kép, a csempe pedig a dinamikusan változni képes, informatív kiterjesztése az alkalmazásnak. Szakidani.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!