iPon Hírek

Négy évet kapott a "Spam-Keresztapa"

Dátum | 2009. 11. 26.
Szerző | Gabriel
Csoport | EGYÉB

Négy évre és három hónapra ítélték Alan Ralsky-t, a "Spam-Keresztapát", aki tömeges levélszemeteléssel nem kevesebb, mint hárommillió dollárt gereblyézett össze magának a tőzsdén - spamjeiben ugyanis egyes konkrét részvényekbe való befektetésre buzdította az embereket, felhajtva így az árakat és egyben haszonhoz juttatva az érintett részvények tulajdonosait is.

51 hónapos büntetése mellett ugyan kiszabtak még rá negyedmillió dollár bírságot is, de ezt a fent nevezett összegből kétségkívül nevetve kifizeti. Börtönbüntetését követően még öt évnyi "felügyelet" vár rá, így addig talán nem kezdi újra a dolgait. Vele együtt elítélték még az ügyleteiben segédkező vőjét is, ugyanilyen feltételek mellett, 40 hónapra.


Az illetékes michigani ügyész elmondása szerint ez az ítélet világosan jelzi, hogy az internettel való visszaélés egyenes út a többéves börtönbüntetéshez. Megdicsérte az FBI-t, valamint két másik nyomozati szervet az ügy kivizsgálásában végzett hatékony munkájukért, ezzel is mintegy üzenve a még szabadlábon lévő spammereknek, hogy ők is sorra fognak kerülni.

Megerősítette ezt az üzenetet Andrew G. Arena, az FBI illetékes különleges ügynöke is, rámutatva, hogy a kiberbűnügyek felgöngyölítése az FBI legfőbb prioritásainak egyike, és a továbbiakban is maximális erőfeszítéssel fogják felkutatni az egyelőre még rejtőzködő elkövetőket.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. djspill
2009.12.30. 23:28
Ő csak kihasználta az emberi hülyeséget, ami sajnos mostanság elég magas szinten megtalálható... Én a spameket meg sem nyitom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!