iPon Hírek

Négy maggal a tarsolyában jön a Liquid E2

Dátum | 2013. 04. 25.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az E2 egy egészen furcsa koncepciónak tűnik néhány tulajdonágának köszönhetően. A készüléket az Acer kiváltképp az európai piacokra szánja, de ennek ellenére két SIM befogadására képes változattal is készülnek. Ez pedig pont, hogy Európában nem igazán jellemző vonása a mobiltelefonoknak, de talán mindenkinek kedvezni szeretnének.

Az előlapot egy nagyméretű (4,5 hüvelykes) kijelző tölti ki, mely qHD (960 x 540) felbontással és IPS technológiával karöltve gondoskodik a pénzünkért elvárható felhasználói élményről. Emellett a másik fontos dolog ilyen téren a felhasznált lapka, amire szintén nem lehet majd panasz. A MediaTek műhelyéből érkező MT6589 négy 1,2 GHz-es, energiahatékony Cortex-A7 magot és egy PowerVR SGX544 grafikus egységet foglal magába. A rendszermemória kapacitás sem problémás pont, 1 GB RAM-ot kapunk, ám a tárhelyet már igencsak szűkre szabták. Összesen 4 GB-ot kellene beosztanunk, ami valószínűleg nem sok mindenre lesz elegendő, így hamar sor kerülhet a microSD-s bővítésre. A Liquid E2 fedélzetén két kamera húzta meg magát. Előre egy 2 megapixeles egység tekint, így HD videóhívások bonyolítására is lehetőségünk lesz, ha a sávszélességünk engedi. A főkamera pedig 8 MPixeles állóképek és 1080p-s HD videók rögzítésére lesz képes, mindezt a LED villanónak hála, akár gyengébb fényviszonyok mellett is. A kapcsolatok terén sem lesz hiányérzetünk: van HDSPA+ támogatás, 802.11 b/g/n WLAN modem, Bluetooth 3.0 modul, GPS vevő A-GPS-szel és FM rádió is; talán egy NFC-t szívesen láttunk volna még a repertoárban. Végül a multimédiához visszakanyarodva, az eszköz sztereó hangszórót és DTS hangjavító eljárást használ, tehát zenehallgatásra is minőségi szinten alkalmazható. Az akkumulátor kapacitása 2000 mAh, mely a viszonylag takarékos hardverrel remélhetőleg jól kijön majd. Az Acer a tervek szerint május közepén fogja piacra dobni a gépezetet. Az első hullámmal Belgium, Hollandia, Ukrajna, Franciaország kapja meg, majd ezt követően megy Spanyolországba, az Egyesült Királyságba, Olaszországba, Németországba és Oroszországba. A hazai bevetésről egyelőre nem esett szó. Az ára 230 euró lesz, ám a dupla SIM-es ennél egy hajszállal drágább lehet. A Liquid E2 fekete és fehér árnyalatokban lesz megvásárolható.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. jozsefm
2013.04.25. 21:11
két SIM befogadására képes változattal is készülnek. Ez pedig pont, hogy Európában nem igazán jellemző vonása a mobiltelefonoknak

De miért? Annyian de annyian vagyunk akik kettő, vagy akár több kártyát is kell hogy használjanak!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. tibaimp
2013.04.25. 22:06
Úgy van, nekem is van a céges meg a magán, jelenleg 2 telefonban
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. DemonDani
2013.04.25. 22:14
Azon egyszerű oknál fogva, hogy erre felé a szolgáltatók között nagyon kemény a verseny, és ez a drága mobilok miatt a készülékek szintjén is ugyan úgy megvan, mint az előfizuk esetében. Tehát nekik nem üzlet, hogy másnál vehess olcsóbban mobilt és még a SIM-jét is tudjad használni a telefonnal. És ehhez jön, hogy errefelé a legtöbb telefont a szolgáltatók értékesítik, és bár nő, de még most is kicsi szelet jut a független termékeknek.

Pl itthon az egyetlen olyan szolgáltató, ami enged ilyet a készletében, a Tesco Mobile.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. StevyXIX
2013.04.25. 22:35
Mert nálunk legtöbb telefont szolgáltatótól veszik, nekik meg ez kiesik ügye, mi értelme lenne sim lockal egy ilyen telefon?
Ugyan ez igaz Európára is, csak annyi a különbség mondjuk hogy nálunk drágán adják a mobilt az előfizetés mellé, tőlünk nyugatabbra meg hozzád vágják ha már aláírsz két évet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Beatmad
2013.04.26. 08:57
Jó gépnek tűnik és az ára is baráti
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Szaandrea
2013.04.26. 20:35
Nagyon sok 6589-es kínai telefon van, ennél barátibb usd-s áron - ezek belsőleg nem nagyon különböznek...
Érdemes az etotalk, everbájing oldalakat is meglátogatni az ibéj mellett...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!