iPon Hírek

Négy okostelefonnal érkezik a CES-re a Lenovo

Dátum | 2014. 01. 06.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Lenovo elképesztő előmenetelben van, sorra mutatja be a jobbnál jobb konfigurációkat, és folyamatosan dolgozik azon, hogy egyre szélesebb körben legyenek elérhetőek a megoldásaik. A Las Vegas-i Consumer Electronics Show alkalmával négy telefont állítottak ki, de ezek közül hárommal már korábban is találkozhattunk. Lássuk, melyek ezek a gépezetek.
Lenovo Vibe Z
A legérdekesebb kétségtelenül ezek között a Lenovo Vibe Z, ami fémet gazdagon alkalmazva szállítja a vásárlóknak az LTE kommunikációs lehetőséget. Ezt egy 5,5 hüvelykes Full HD megjelenítővel látták el a tervezés során, és megkapta az egyik leggyorsabb ismert lapkát a Snapdragon 800 termékcsalád egyik tagjának személyében. A gép 2 GB-nyi rendszermemóriával és 16 GB tárhellyel érkezik majd. A kamerái is komoly minőséget fognak produkálni, hiszen 5 és 13 megapixeles egységek kerültek bele. Az Android 4.3-as okostelefon az egyik legdrágább tagja lesz a Lenovo kínálatának a maga 550 dolláros árával. A Lenovo S650 és az S930 ezzel szemben mindössze 230, illetve 320 dolláros áron lesz megvásárolható, de persze ezzel arányosan jóval visszafogottabb képességekkel rendelkeznek majd. Mindkettőben egy MediaTek MT6582 jutott szerephez, és nagyvonalakban a kameráik is hasonlóak lesznek (8 megapixel), de a képátlót tekintve az S930 egy igazi óriás a 6 hüvelykjével, míg az S650 csak 4,7 colos. Az előzetesen vártnál olcsóbban kezdő páros dupla SIM befogadására is képes, ez pedig sokak számára vonzóvá teheti őket.
Lenovo S650
Most pedig vegyük szemügyre azt a modellt, amivel korábban nem találkoztunk még. A Lenovo A859 minden felsorolt eszköznél olcsóbbnak ígérkezik, de a képességeit tekintve mégis az S650 fölé sorolható be. Ez annak köszönhető, hogy az „S” jelzés nívósabb anyaghasználatra utal, aminek tehát meglesz a felára. Az A859 alapját is a fent említett MediaTek MT6582 chip adja. Ez a SoC 1,3 GHz-es Cortex-A7 magok négyesét, és 500 MHz-es Mali-400 grafikus processzorok párosát rejti. A rendszernek 1 GB-nyi memóriával kell gazdálkodnia, a felhasználóknak meg 8 GB jutott. Ez utóbbi persze megtoldható a későbbiekben egy microSD formátumú memóriakártyával. Az operációs rendszer szerepét ezúttal is az Android tölti be, méghozzá a 4.2.2-es verziószámmal illetett kiadás. A Google rendszere a Lenovotól megszokott átalakításon esett át, így némileg fel lesz tupírozva az alap Jelly Beanhez mérten a szoftveres oldal.
Lenovo A859
A mobiltelefon egy nagyméretű, 5 hüvelykes megjelenítőt kapott. A panel IPS technológiájú, így szélesek lesznek a betekintési szögek és élethű színeket fogunk kapni. Emellett a felbontásra is kellő figyelmet fordítottak: 1280 x 720 képpont feszül a tenyérnyi megjelenítőn. Az előlapon található még a videócsevegéseket lehetővé tevő kamera, ami 1,6 megapixeles fényképek és 720p-s felvételek készítésére és továbbítására lesz képes. Valamint akkor sem teljesít rosszul az A859, ha komolyabb fotózásra adjuk a fejünket: 8 megapixeles a főkamera és LED villanó is helyet kapott mellette. A kapcsolati lehetőségeket számba véve megállapítható, hogy mindössze az FM rádió jelent némi extrát; egyébként van a készülékben 3G HSDPA modem, 802.11 b/g/n Wi-Fi, Bluetooth és persze GPS vevő is. A 9,2 milliméter vastag testbe bújtatott masinát egy 2250 mAh-s kapacitású telep látja el energiával – remélhetőleg minél hosszabb ideig. A Lenovo A859 ajánlott végfelhasználói ára 220 dollár lesz. Akárcsak a többiben, ebben is dupla SIM helyet fedezhetünk fel.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. hEngi
2014.01.06. 16:40
Ez a cikk megérne egy összehasonlító táblázatot
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. lazacmaki
2014.01.06. 18:58
Ezek mind rosszak. Nem értem miért nyomják a gyártók a "nagyobb=jobb" dumát.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!