iPon Hírek

Négy taggal indul az LG következő K-szériája

Dátum | 2016. 12. 23.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az LG rendszerint azt az utat választja, hogy inkább bemutatja néhány nappal a technológiai kiállítások előtt az újdonságait, csak ne vesszenek el a forgatagban a készülékei. Ezúttal sincs ez másként, a gyártó lerántotta a leplet a CES előtt a K széria új generációjáról.
A 2017-es K-szériás okostelefonokat a nevük alapján jelen állás szerint nem lehet majd megkülönböztetni az elődeiktől. Ahogy a régi LG K3, úgy az új LG K3 is ezen a néven fut majd, a dél-koreai alakulat a hivatalos közlemény alapján nem aggatott sem évszámot, sem pedig más kiegészítő jelzőt az új eszközök neve után. A jövő évi K termékcsalád négy taggal indul útnak. LG K3 A legszerényebb okostelefon az újdonságok között a már fentebb is említett LG K3 lesz. Ez a készülék egy 4,5 hüvelykes megjelenítőt kapott 854 x 480 képpontos felbontással és IPS technológiával. A mobil bekapcsolását követően az Android 6.0 operációs rendszer rajzolódik majd ki a felhasználók keze alatt, amire természetesen a saját grafikus felületét húzta rá az LG. A gépezet kamerarendszerét egy 2 és egy 5 megapixeles egység alkotja, túl sokat ilyen tekintetben egyik megoldástól sem kell várni – a főkamera mellé került LED-es villanó.
Az LG K3 9,44 milliméter vastag és 132 grammot nyom a mérlegre állva. A belsejében a legérdekesebb az 1,1 GHz-es órajelen üzemelő, négymagos központi chip, ami Cortex-A7 feldolgozókat és egy Adreno 304 IGP-t foglal keretbe. A Qualcomm MSM8909 mellett 1 GB-nyi rendszermemória és 8 GB-os tárkapacitással kecsegtető tárhely bukkant fel, amit persze lehet majd bővíteni microSD memóriakártya hozzáadásával. Az LG K3 kapcsolati képességei között van már 4G LTE hálózati modem is a megszokott Wi-Fi, Bluetooth és A-GPS vevő triója mellett. A hátlap mögött található akkumulátor mindössze 2100 mAh-s, de érdekessége ennek, hogy egyszerűen el lehet távolítani, így szükség esetén a cseréje is pillanatok alatt megoldható. Ez a készülék kizárólag feketében lesz megvásárolható. LG K4
Az LG K4 hasonló kotta alapján született meg, mint az előbbi okostelefon. Kisebb változtatások jelzik csak, hogy ez már egy fokkal drágább modellnek ígérkezik. Ez a masina egy 5 colos panelt kapott, de változatlanul In-cell Touch és IPS technológia, valamint FWVGA (854 x 480) felbontás jellemzi a megjelenítőt. Az operációs rendszer egy az egyben ugyanaz lesz. A kamerák tekintetében pedig annyi változás történt, hogy már nemcsak a hátsó, hanem az előlapi képalkotó is 5 MPixeles érzékelőre épül. A motorteret 1 GB-nyi RAM és memóriakártyával bővíthető 8 GB-os tárhely mellett a négymagos Qualcomm Snapdragon 210 központi chip tölti ki. Az LG K4 térfogata 144,76 x 72,6 x 7,9 milliméteres, a tömege pedig 135 gramm. Ennél a modellnél a fekete mellett már a szürke szín is feltűnt a palettán. A telefon üzemidejéért felelős telep 2500 mAh-s kapacitású, és akárcsak az LG K3 esetében, itt is eltávolítható az akku. LG K8 Következő alanyunk az LG K8, mely egy fokkal nagyobb előrelépést jelent a felhozatalban. Ez a készülék például már egy HD felbontású megjelenítőt vonultat fel 5 hüvelykes képátlóval és IPS technológiával. Az eszközben az 1,4 GHz-es Cortex-A53 processzormagokat és az Adreno 308 integrált grafikus vezérlőt felvonultató Snapdragon 425 lapka fedezhető fel. Ezzel már egészen kellemes tempót tud diktálni az LG K8, mind az Android esetében, mind pedig a mindennapos használat során előkerülő applikációkban. Ebben az okostelefonban a rendszernek 1,5 GB-os memóriával kell gazdálkodnia, a tárkapacitás pedig már 16 GB. A mobil bővíthető is, de legfeljebb 32 GB-os microSD-t képes befogadni. Az LG K8 tarsolyában van 4G LTE hálózati modem, Bluetooth 4.2 modul, A-GPS vevő, 802.11 a/b/g/n szabványoknak megfelelő WLAN és még NFC chip is sokak örömére.
Ennél a mobilnál már a kamerák terén és a szoftveres oldalon is nagyon elégedettek lehetnek majd a vásárlók. A szelfik megörökítésére szolgáló egység 5 megapixeles és Full HD videocsevegések bonyolítását teszi lehetővé, a főkamera pedig már egy 13 MPixeles szenzoron alapszik, aminek a munkáját rosszabb fényviszonyok mellett egy LED-es villanó is segíteni fogja. Az LG K8 fedélzetén a friss Android 7.0 operációs rendszer került már előtérbe, és még erre is ráhúzta a vállalat az LG UX grafikus felhasználói felületet, ennek köszönhetően még több újdonsággal szolgál majd az okostelefon. Szerencsére még itt is lepattintható a hátlap és kivehető egy mozdulattal az energiaforrás, mint a szerényebb modellek esetében, az viszont már nem ennyire jó, hogy a kapacitása maradt 2500 mAh-s. A 8,09 milliméter vastag készülék 142 gramm tömegű, ami pedig a színválasztékot illeti, itt már van ezüst, szürke, arany és sötétkék opció is. LG K10 A 2017-es K-széria legnívósabb tagja kezdetben biztosan a K10 lesz. Ez az okostelefon már valóban kellemes képességekkel rendelkezik. Az előlapját megelevenítő kijelző 1280 x 720 képpontos felbontással, In-cell Touch technológiával, IPS eljárással dolgozik, így minden érintésre azonnal fog reagálni és megfelelő képminőséget produkál majd. A szoftveres oldalon ugyanazt nyújtja, mint az LG K8, tehát az Android 7.0 lesz rajta jelen az LG UX grafikus felhasználói felülettel megtoldva. A számok alapján pedig még a kamerák terén sem tud újat mutatni az LG K10, hiszen az elején egy 5 megapixeles érzékelőt használó modul van, a főkamera szerepét pedig egy 13 MPixeles megoldásra osztotta a vállalat; van viszont egy dolog, amire külön ki kell térni: a K10 egy rendkívül széles, 120 fokos látószögű szelfikamerát vonultat fel, így akár még csoportképeket is könnyedén lehet vele lőni.
Az LG ezt a mobilt a MediaTek MT6750 lapkával szerelte fel, ami 1 és 1,5 GHz-es órajelen üzemelő processzormagokból tartogat négy-négy darabot, szóval nyolcmagos és egy Mali-T860 MP2 IGP is található benne. A K10 teljesítményével már biztosan nem lesz probléma még olyankor sem, mikor játékra kerül a sor. A RAM 2 GB-ra hízott, ami az átlagfelhasználók keze alatt már szinte mindenre elegendő lehet, a háttértár kapacitása pedig 16 vagy 32 GB-os méretet ölthet – van lehetőség a bővítésére, és akár 2 TB-os memóriakártyát is tud fogadni a szerkezet. A kapcsolati opciók lajstromán akad LTE hálózati modem, Wi-Fi, Bluetooth 4.2 modul, GPS vevő és még NFC chip is. A 148,7 x 75,3 x 7,9 milliméteres térfogatú telefon kerete fémből készült és U-profilú, az előlapját pedig 2.5D Arc Glass kialakítású karcálló üveg védi. Eddig nem esett róla szó, de az LG K4-től kezdve mindegyik újdonságon van ujjlenyomat-olvasó, szóval az LG K10 hátoldalán is megtalálható ez a biometrikus szenzor. Ennek a gépnek is eltávolítható az akkumulátora, mely már 2800 mAh-s kapacitású. Az LG újdonságainak árazásával kapcsolatban nincsenek információink, de valószínűleg még a legdrágábbnak ígérkező LG K10 sem fog 300 dollár fölé menni, a listát nyitó LG K3 pedig szinte biztosan 100 dollár alatt állhat rajthoz. A készülékeket a CES 2017 ideje alatt a Las Vegas-i Convention Centerben lehet majd közelebbről is megismerni, azt pedig az árazásához hasonlóan szintén homály fedi, hogy mikor kerülhetnek a boltok polcaira.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!