iPon Hírek

Négy új LCD monitorral jelentkezik a HP

Dátum | 2010. 01. 06.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

A HP nem kevesebb, mint négy új LCD monitort mutatott be, amelyek hamarosan elérhetőek lesznek az üzletek polcain. A termékek között két darab S-IPS panellal rendelkező újdonságot, valamint két darab ledes háttérvilágítással ellátott megjelenítőt találunk. Nézzük is őket  szépen sorban.

Jönnek a HP S-IPS panellal ellátott színhű lcd-i

A frissen megjelent HP monitorok a ZR22w és a ZR24w típusjelzéseket kapták. A két termék mindössze annyiban különbözik egymástól, hogy előbbi 21,5 hüvelykes-, míg utóbbi 24 hüvelykes képátlójú kijelzőt kapott, amelyek mindketten 16:9-es képaránnyal bírnak. A megjelenítők esetében közös tulajdonság a nyolc irányban állítható állvány, a Full HD, azaz 1920 x 1080 pixeles natív felbontás, valamint az is, hogy mindkét LCD panel képes az sRGB színtér 97%-os lefedésére, azaz igen színhű képpel rendelkeznek. Az újdonságok 85%-os hatékonyságú tápegységgel vannak felszerelve, amely a kedvezőbb fogyasztás elérésében próbál segédkezni.

HP ZR22w.
A ZR22w és ZR24w modelleken D-Sub, DVI és DisplayPort bemeneteket helyezett el a gyártó. A két új monitor várhatóan február folyamán jelenhet meg az üzletek polcain, ekkor 289 dolláros alapáron érhetjük el őket, legalábbis a kisebbik modellt.

Hamarosan megérkeznek az első ledes háttérvilágítással ellátott Compaq monitorok is

A HP másik két friss megjelenítője nagy jelentőséggel bír, ugyanis ezek az első Compaq sorozatú LCD monitorok, amelyekben ledes háttérvilágítás dolgozik. A ledes megoldás azért előnyös, mert élethűbb színeket, kontrasztosabb képet biztosít, emellett kevesebbet is fogyaszt CCFL alapú társainál. A monitorok egyébként az LE19f és az LA22f típusjelzéseket viselik. Mindkét termék megfelel a TCO 5.0-s szabvány követelményeinek és mindketten rendelkeznek DVI, valamint D-Sub videó bemenetekkel.

Az LE19f modell 19 hüvelykes képátlójú kijelzővel lett felvértezve, amelynek natív felbontása 1440 x 900 pixeles, kontrasztaránya pedig 1000:1 értéket képvisel. A megjelenítő EPEAT Silver minősítést kapott, azaz igen energiatakarékos.

HP Compaq LA22f
A másik újdonság már 22 hüvelykes képátlójú kijelzővel rendelkezik, ami 1680 x 1050 pixeles natív felbontás és kétmillió az egyhez kontrasztarány mellett üzemel, ami természetesen a dinamikus kontrasztarányt jelöli. A 22 hüvelykes monitor már EPEAT Gold minősítéssel kerül a boltok polcaira. Érdekesség, hogy ennél a monitornál a D-Sub és DVI portok mellett  egy DisplayPort csatlakozó is rendelkezésre áll.

Az LE19f és LA22f modellek forgalmazása elsőként az Amerikai Egyesült államokban indulhat meg február folyamán, ahol 179 dolláros induló áron lehet majd megvásárolni a kisebbik ledes háttérvilágítással ellátott újdonságot. Európai megjelenéssel és árral kapcsolatban egyelőre nincsenek hírek.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!