iPon Hírek

Negyedéves Microsoft eredmények

Dátum | 2011. 01. 31.
Szerző | Gabriel
Csoport | IT VILÁG

Várakozáson felüli negyedéves eredményekkel dicsekedhetett a Microsoft - legalábbis a számítógépek terén. Ezzel szemben a mobilpiac jelentős csalódást okozott, és meglehetősen meggyűlt a bajuk a táblákkal is.

A Windows és a Windows Live nem kevesebb, mint 5,04 milliárd dollárt termelt, elenyésző mértékben még felül is múlva a várakozásokat, mivel eredetileg ezt az értéket 4,9 milliárd dollárra becsülték. Megjegyezték továbbá azt is, hogy a Windows 7 indulása óta már 300 milliónál is több licencet értékesítettek.

Csalódást okozott azonban a "szórakoztatás és készülékek" részlege, mivel még annak ellenére is alulmúlták a 4,05 milliárdot meghaladó várakozásokat (mindössze 3,7 milliárdot értek el), hogy az eladásaik egyébként 55%-kal emelkedtek.

Beszéltek még arról is, hogy a táblák érezhető hatást gyakorolnak a PC-eladásokra - valamint hogy a netbookok már láthatólag lefelé mennek a lejtőn, miközben a laptop-eladások továbbra is jól állnak. Bár a PC-piac összesen csak 2-4%-os növekedést produkált, az összesen 90 millió kiszállított géppel így is rekordot állított be.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. aka
2011.02.08. 19:11
>újabb mikroszoftos hír
>jajj szegényház van - nemtudnak papírpénzzel befűteni

GYŰJTSÜNK PÉNZT A MIKROSZOFTNAK ÉS MENJÜNK EL ÖNKÉNTESEN A RABSZOLGÁIKNAK
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. PengeB
2011.02.09. 20:10
[A WZOR.NET és a Microsoft konspirál?]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!