iPon Hírek

Negyedterás 1.8"-es merevlemez a Samsungtól

Dátum | 2009. 07. 09.
Szerző | Gabriel
Csoport | ADATTÁROLÁS

Rácáfolt a Samsung arra a korábbi hírre, miszerint kiszállna az 1,8-as merevlemezek piacáról, méghozzá egészen tényszerűen: kibővítette az 1,8"-es Spinpoint N sorozatát. A család új, N3U névre hallgató új tagja ebben a kategóriában elsőként valósította meg a 250GB-os kapacitást, két korongra osztva el az adatmennyiséget.


Így tehát már hordozható médialejátszók és netbookok számára is biztosíthatják az eddig csak a nagyobb, 2,5-ös formátummal elérhető tármennyiséget, viszont ahhoz képest 40%-kal alacsonyabb fogyasztással és egy bankkártyánál is kompaktabb fizikai méretekkel.

Újítás továbbá a hagyományos merevlemez-interfészekhez képest az is, hogy az N3U USB-s csatlakozással dolgozik, így külön híd közbeiktatása nélkül alkalmazható külső merevlemezként is. Belső alkalmazás esetén pedig fokozza a megbízhatóságot, mivel állítólag kevésbé fenyegeti a kábel kilazulásának veszélye.

Mindegyik Spinpoint 3.600RPM-mel pörög és 8MB gyorsítótárat használ. Az új negyedterás mellett természetesen továbbra is kaphatóak a kisebb, olcsóbb változatok is. Ez az új darab elvileg már a héten megérkezik a különböző gyártókhoz, akiknek a készülékeiben találkozhatunk majd vele, és ők $199-t fognak fizetni darabjáért. hogy önmagában mikor és mennyiért lesz kapható (ha egyáltalán), arról még nincs hír.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. jadam92
2009.07.10. 14:46
VISSZA A HIRHEZ

nem arról volt szó hogy a samsung nem fogja fejleszteni az 1,8 asokat?, helyette az SSD-ket?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. _DiEGO_
2009.07.10. 18:56
Ez még tallonban lehetett
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!