iPon Hírek

Négyfős kooperatívval jön a Dragon Age: Inquisition

Dátum | 2014. 08. 27.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Ha meglepő, hogy lesz többjátékos mód a Dragon Age: Inquisitionben, gondoljatok csak arra, mennyire meglepő volt a Mass Effect 3-ban, és ennek ellenére milyen jól működött - nem csoda, hogy a mai napig elég népszerű. De mire számíthatunk ezúttal? Nos, aki kizárólag az egyjátékos élményt keresi az új Dragon Age-ben, az megnyugodhat: a történetet és annak minden részét továbbra is egyedül fedezzük majd fel, a négyfős kooperatív multiplayer egy teljesen különálló szekcióban kap helyet. Ennek keretein belül egy minden alkalommal véletlenszerűen generált, viszonylag nagy pályán vághatunk majd bele a kalandokba három másik társunkkal, hogy öt ellenőrzőponton keresztül teljesítsük az adott térkép kihívásait. Az egyjátékos móddal ellentétben itt nem lesz lehetőség az idő megállítására, minden valós időben történik, szóval egyrészt nem árt jól ismerni a karakterünket, másrészt pedig elengedhetetlen lesz a jó csapatmunka a sikerhez. A készítők célja az volt, hogy a taktikusabb, lassabb menetű játékmenetet itt felváltsák egy gyorsabb, hack and slash-anyagokra jellemző játékmenettel, mely leginkább a csatákra, a lootok megszerzésére, karakterünk fejlesztésére és testreszabására fókuszál. Ennek megfelelően egyébként a karakterünk is teljesen elszakad az egyjátékos módtól. Míg ott mi alakítjuk magát az Inkvizítort, a többjátékos módban létrehozott hősünk az Inkvizítornak dolgozik, amivel a BioWare azt az érzést szeretné kelteni, hogy Inkvizítorból ténylegesen csak egy lehet. A kezdéskor összesen kilenc hős közül választhatunk - három warrior, három mage és három rogue lesz a felhozatalban -, valamint három különböző környezet, az Elven Ruins, Tevinter és az Orlesian Palace. A karakterfejlődés és a játék gazdasági rendszere némileg hasonlítani fog a Mass Effect 3-hoz: pontokat szerzünk, melyekkel véletlenszerű dolgokat tartalmazó csomagokat vehetünk meg. A BioWare persze rengeteg DLC-vel és extra tartalommal készül, melyeket a Mass Effect 3-hoz és a Plants vs. Zombies: Garden Warfare-hez hasonlóan megszerezhetünk in-game kreditekből, vagy ha nem fűlik a fogunk a farmoláshoz, akkor valós pénzzel is - de mivel valós pénzből sem vehetünk specifikus tárgyakat, csak csomagokat, így feltehetően itt sem fogja annyira befolyásolni a játék egyensúlyát, ha valaki sok pénzt öl bele.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. AceVoltran
2014.08.27. 17:17
Igen, tudatlan vagyok!
Végigjátszottam már párszor a Mass Effectet, de csak törtben, mert azok magyarok voltak.. Most már elkészült a magyarítás a3hoz is, így megvettem a 3 részt egyenként, viszont a 2. , és a 3. részhez tartozó dlc-k összesen 8000 bioware poin-ba kerülnek, azaz 80 eur (100usd), ennélfogva még várat magára.. A legutolsó fejezetben azt írtad, hogy megvehetők a dlc-k pontgyűjtéssel.. Hogy is lehet akkor ezeket a Bioware Point-okat gyűjteni? mert a garden warare Digital Deluxe Edition- ben tényleg fel van tüntetve 150.000 in game point, de az ME-ben nem, és az utobbival tudtommal csak ténylegesen a játékban lehet vásárolni, ott nem is létezik kieg..
Kérlek tégy rendet a fejembe, mert a bioware point-okból megvehető dlc-kre már régóta fáj a fogam, és persze az origin-en pont az ilyenek nincsenek soha akciósan!
Köszönöm a segítséget!
Utóirat: ha valaki tudja, hogy lehet megszerezni legálisan az 1. részhez tartozó 2db dlc-t, amit csak a trilogiához adnak, azt is nagyon szívesen venném... köszönöm!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. mikej95
2014.08.27. 17:52
Én nem is tudtam, hogy volt co-op, a színes robbanások elterelték a figyelmemet. Gondolom hála az EA-nak ez is tele lesz tonnányi DLC-vel és várhatok a Goty kiadásra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. s_erno
2014.08.27. 18:41
@mikej95
Nem mondanám co-op nak, inkább eggy 4 fős ilyen gauntlet (ahol hullámokban jön az ellen) multinak. Kár, hogy egy idő után abbahagyták a supportját mert kifejezetten jóra sikerült.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Avisto AceVo...
2014.08.27. 20:19
Szerintem a dlc alatt itt a Mass Effect 3 multijához, időnként kijövő új dolgokat érti az író, (új kasztok, fegyverek, faj/kaszt kombinációk, új pályák stb).

ui.: ezeket ( a pályákat leszámítva) nem kapja meg azonnal az ember, hanem csomagokat lehet venni (akár ingame creditért akár valós pénzért) amikben véletlenszerűen benne lehetnek az újdonságok is. Nagy vonalakban ennyi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!