iPon Hírek

Négyportos USB 3.0-s vezérlő a VIA kínálatában

Dátum | 2010. 05. 27.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az USB 3.0-s technológia egyre fontosabb szerepet játszik a piacon, ugyanis egyre több termék támogatja az új, az USB 2.0-s megoldásoknál jelentősen nagyobb adatátviteli sebességet kínáló szabványt. A gyártók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek arra, hogy a technológiát a lehető leghamarabb a lehető legszélesebb körben elterjesszék, annak érdekében pedig komoly lépéseket is tesznek. Legutóbb például az AMD döntött úgy, hogy alaplapjai referencia dizájnja ezentúl tartalmaz majd USB 3.0-s vezérlőt is.


Most a VIA Technologies háza tájáról érkeztek friss hírek: a gyártó már szállítja a VIA Labs által készített négyportos, VL800-as típusjelzéssel ellátott USB 3.0-s vezérlőjének első mintapéldányait. Ennek a vezérlőnek azért is van nagy jelentősége, mert segítségével megduplázható az alaplapokon található USB 3.0-s portok száma: napjainkban ugyanis szinte minden esetben két USB 3.0-s port áll rendelkezésre az egyes alaplapokon, de ez a mennyiség négyre növekedhet, amennyiben a gyártók elkezdik alkalmazni a VIA új vezérlőjét. A négyportos megoldás az USB 3.0-s szabvány v1.0-s specifikációira alapoz és természetesen visszafelé kompatibilis az USB 2.0-s és USB 1.1-es szabványokkal, így az azokat használó eszközökkel is.


A VIA VL800 a noteszgépektől kezdve az alaplapokon át egészen a bővítőkártyákig sok mindenhez használható, akár még dokkoló állomásokban is viszontláthatjuk majd. A mintapéldányok szállítása már megkezdődött ugyan, de a termék köré épülő első újdonságok majd csak az idei év második felében jelenhetnek meg az üzletek polcain. A VIA másik USB3-as chipjéről, a 4 portos hubokat irányító VL810-ről még régebben írtunk, itt találhatóak róla információk.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. ossyni
2010.05.27. 11:05
úgy látom azért tettek rá jó nagy kondit meg ezt azt is, mert negyed ennyiből kijönne az egész, egy majd üres nyákért meg ne fizessünk már de mennyit is???

-bevezető áron szerintem 8ezret simán elkérnének érte...

-ugyan már...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. doktorovic...
2010.05.27. 11:06
had hajtásk a malmot az INTEL javára, minél többet adnak el annál gazdagabb lesz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. sarocker
2010.05.27. 12:10
@ossyni: Ott van a kép alatt, hogy "demo board". NE gondold már egyből mindenről, hogy piacképes termék. A termék a vezérlő chip, amihez a VIA gyártott egy kártyát a képességek bemutatására. Nem dobja piacra, csak demózza vele a terméket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Insignia
2010.05.27. 13:27
és mibe fog majd fájni egy ilyen expresscard/54-es foglalatba... sajna notin a 4db usb2.0 kevés szokott lenni már
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. prohlep
2010.05.27. 14:57

Jajj de ugyesek ezek a tervezok/fejlesztok!

USB 3.0 jo ideje van, es most nekik is sikerult! Rogton negyet. Remek eredmeny.

Procik problemaihoz kepest az USB-nek egy ujjgyakorlat szintu szorgalmi hazifeladatnak kene lenni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!