iPon Hírek

Néhány hét múlva megjelenhet a 3G-s Nexus 7?

Dátum | 2012. 09. 04.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Azok számára, akik a legjobban a HSDPA hálózati modem meglétét hiányolták a Google referencia táblagépéből, most jó hírrel szolgálhatunk. Persze az információk egyelőre nem hivatalosak, de a kiszivárogtató MoDaCo egy nagyon jó pozíciójú bennfentesre hivatkozik.

Ha minden igaz, akkor a 200 dolláros táblagépnek valamikor október közepén mutatkozhatna be a kibővített adatkapcsolati képességekkel rendelkező változata. Legalábbis az informátor hat hetes várakozási időt jósolt most előre. Az újdonságot leszámítva a hardveres specifikáció változatlan marad, így sajnos a microSD-s bővíthetőség hiánya továbbra is fájó pont lehet.


Azt persze nem tudni, hogy ekkor már a boltokba kerülhet az eszköz, vagy csak a bejelentést teszik meg. És az is kérdéses, hogy mely területeken vetné be az Asus és a Google, a hálózati modem miatt ugyanis már nem kötetlen a terjesztés területe, mivel figyelni kell a kompatibilitásra is. De ezeknél még fontosabb kérdések is felmerülnek. Nem ismert például, hogy mennyi felárat kérnek majd a 7 hüvelykes tábla esetében az extra HSDPA modemért, avagy, hogy készül-e 4G LTE-s változata is.

A 3G-s Nexus 7 bevetésével minden bizonnyal még több érdeklődőt vonz majd a gép, ám az Asus jelenleg is hiánnyal küszködik, így még kérdéses, hogyan oldják majd meg a növekvő igények kielégítését. Ráadásul a Google ütemterve szerint egyre több országban lesz elérhető az alap Nexus 7 (nálunk is nemsokára), ami további potenciális vásárlókkal jár.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások