iPon Hírek

Nehéz helyzetben a Motorola, árcsökkentés jöhet

Dátum | 2013. 11. 11.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Motorola hosszas kihagyás követően az év derekán egy sor okostelefonnal állt elő, de a jelek szerint ezek sem igazán váltották be a hozzájuk fűzött reményeket. A vállalat továbbra is folyamatosan csúszik hátra a ranglétrán, messze már az egykori piacvezető pozíció. Az Egyesült Államokban az okostelefonjaik manapság sem fogynak jobb ütemben, mint korábban – a felvásárlás előtt –, pedig a Google rengeteg marketingfogással igyekezik népszerűsíteni a különböző modelleket, és maguk az alanyok is egészen jól szerepeltek a teszteken. A legnagyobb hangsúlyt mind közül a Motorola Moto X kapta. A vállalat zászlóshajója azonban érdekes utat járt és jár be jelenleg is. Most éppen csökkenteni kényszerültek az ajánlott fogyasztói árán a fejlesztői kiadásnak (Moto X Developer Edition), mert annyira nem a várakozásoknak megfelelően teljesít a masina. Eredetileg 650 dolláros áron kínálták a készülékeket kártyafüggetlenül, ám most ezt mintegy száz dollárral lentebb tornászták, így már csak 550 dollárt kell érte leszurkolni a kasszához érve.

A Motorola Moto X egy rendkívül kiegyensúlyozott gépezet, minden úgy lett benne kialakítva, hogy megfelelő legyen a mindennapok során. Nincs benne feleslegesen erős, rengeteg processzormagos hardver, és a kijelzője sem sorakoztat fel csillió képpontot, de minden pont elég jó ahhoz, hogy kifogástalan legyen. Ezzel eddig tehát nincs is gond, sőt, még rá is tettek egy lapáttal a rendkívüli testreszabhatósággal, ugyanis elképesztő mennyiségű hátlappal vihető haza, és az előlap is több árnyalatban pompázhat (összesen közel ötvenféle összeállítás létezik). Mindezekhez jött még az egyedi X8 segédprocesszor is, melynek hála ez lett a világ első mobiltelefonja, amit ténylegesen irányíthatunk anélkül, hogy kézbe kellene vennünk; hanggal rengeteg parancs adható ki, és a Moto X folyamatosan várja az utasításainkat. A dolog ott siklott ki, mikor mindezt beárazták abba a csúcskategóriába, ahol nála sokkalta komolyabb vetélytársakkal kell szembenéznie. Ezen próbáltak most valamelyest korrigálni, de még így is messze drágább, mint amennyi a valós értéke lenne a benne foglalt hardver okán. Remélhetőleg lassan elfogadható szintre mérséklődik a hagyományos Moto X és a nyitottabb fejlesztői modell ára is. A comScore legfrissebb kimutatásai alapján egyébként a Motorola részesedése az okostelefonok piacán tovább esett, és az új Droid széria, valamint a Moto X dacára, immáron csak 6,8 százalékot tudhatnak magukénak. A második negyedévben még 7,2 %-os eredményt mutattak fel. A Motorola Mobility részletes számadatokkal nem szolgált, így azt nem tudni, hogy a három hónapos időszak alatt mennyi fogyott fejenként a Verizon által forgalmazott Droidokból (Ultra, Maxx és Mini), és a széles körben elérhető, jól átszabható Moto X-ből. A vállalat következő reménysége a Moto G lehet, melynek a leleplezésére még ebben a hónapban sor kerülhet.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. arn
2013.11.11. 10:17
350 dollcsiert meg ott a nexus 5, megeri egy joval gyengebb telot venni dragabban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. rendesadam
2013.11.11. 12:53
Egyszerűen drága, nem is értem, hogy mire számítottak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. DemonDani
2013.11.11. 13:46
arn

Ez a piac 80%ára rányomja a bélyegét. Azért ahhoz nem mérnék minden mobilt mert akkor 250 dolcsi felett csak az ajánlható, hiszen akkor már onnantól módható hogy spórolj Nexus 5-re felette meg ugye felesleges drágábbat venni.

Reálisan nézve ennek olcsóbbnak kell lennie, de ne a Nexus 5-höz mérjük már azért.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. fpetya
2013.11.11. 13:48
Inkább az lehet a probléma, hogy csak az egybesült államokban lehet kapni ezeket a modelleket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!