iPon Hírek

Nem ajánlja az MS a Chrome Frame-et

Dátum | 2009. 09. 28.
Szerző | Gabriel
Csoport | SZOFTVER

Láthatólag komolyan aggódik az MS a Google frissen kiadott Chrome Frame IE-pluginje miatt, mert óvatosságra intik vele szemben a felhasználókat, mondván, hogy az sebezhetővé teszi az IE-t.


Elmondásuk szerint a Chrome-féle másodlagos webmotor beiktatásra konkrétan azért jelent nagy biztonsági kockázatot, mert egyfajta "csatlakozási pontot" kínál mindenféle ártó célzatú szkriptnek és egyéb rosszindulatú programoknak, amin keresztül azok könnyebben hozzáférhetnek a gépünkhöz.

Hozzátették még azt is - bár ezt már nem fejtették ki részletesebben, de állítják -, hogy mindemellett ráadásul a Google kódja még önmagában is könnyebben támadható és kevéssé biztonságos, mint az IE8, és így már a puszta létével is nagyobb támadási felületet kínál.

Tanulságként mindebből végül azt a végkövetkeztetést vonták le, hogy "Egyetlen barátunknak és családjuknak sem javasolnánk soha, hogy felvállaljanak egy ilyen rizikófaktort".

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. MassKilla
2009.09.28. 11:35
VISSZA A HIRHEZ

ekkora véres baromságot....hihetelen.... elmehet az ms a francba az új böngészők közül övé a legrosszabb, és még beszólogat, ráadásul hacker versenyen a chrome védelmét fel sem tudták törni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Kange
2009.09.28. 11:50
MassKilla: azért más maga a Chrome böngésző és egy plugin, amit beágyaznak az IE-be.

Szóval azért lehet benne valami, a plussz dolgok mindig sebezhetővé teszik a programokat. De azért meglepődtem volna, ha megkapta volna az MS ajánlását...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. jani00
2009.09.28. 13:11
Érdekes én az ie8 at alapbol fel sem tettem amikor újra kell telepítsem a gépet akkor az összetevőkböl az IE repül a leghamarabb utána kezdek telepíteni drivereket végül bedugom a netet és jön a Firefox xmark szinkronizál és olyan a böngésző majdnem mint amilyen volt.

Ez kb olyan volt a microsoftnak mintha a linux írt volna egy os-t xp alá ergó HEADSHOT reméljük ha lessz IE10 akkor már valami értelmes felületet fog kapni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. prohlep
2009.09.28. 13:58
Vicces, amikor a Pici Puha a biztonságról tart kiselőadást, mintha Hitler a másság szeretetéről szónokolna.

Vírusírtók és egyéb PÓTLÓLAGOS BIZTONSÁGI KIEGÉSZÍTŐK létjogosultságát csak a Pici Puha termékek megismerésekor értettem meg.

Veréb mondja bagolynak hogy nagyfejű: "azért jelent nagy biztonsági kockázatot, mert egyfajta "csatlakozási pontot" kínál mindenféle ártó célzatú szkriptnek és egyéb rosszindulatú programoknak, amin keresztül azok könnyebben hozzáférhetnek a gépünkhöz."

Éppen a Pici Puhára jellemző, hogy szinte bármely pontján, ahol az ember normálisan passzivitásra számítana, megengedi, hogy futtatható kód aktiválódjék.

Bárhol bármikor bármi elindulhat a felhasználó tudta és egyetértése nélkül, ez a Pici Puha felhasználói élmény legkarakterisztikusabb filozófiai eleme.

Ettől van az, hogy az ember Linux segítségével védi meg a Pici Puha rendszereket és NEM fordítva!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. tpr
2009.09.28. 21:20
jani00:

Használj portable Firefox-ot és még telepíteni se kell semmit. Opera dettó, csak oda még kiegészítő se kell
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!