iPon Hírek

Nem akar olcsó mobil-alkalmazásokat az MS

Dátum | 2009. 08. 21.
Szerző | Gabriel
Csoport | SZOFTVER

Kijelentette az MS, hogy egészen máshogy szeretné megközelíteni a mobil-alkalmazások árazásának kérdését, mint az Apple. Ezzel együtt kifejezetten bíztatták a hamarosan beinduló Windows Marketplace for Mobile-hoz alkalmazásokat fejlesztőket arra, hogy merjenek 99 centnél többet kérni letöltésenként.


Annál is inkább, mivel az MS nem népszerűség, hanem árbevétel alapján fogja majd eldönteni, hogy egy-egy fejlesztői versenynek melyik alkalmazás lett épp a győztese. Emellett azonban még azért is, mert meglátásuk szerint azzal, ha hagynák, hogy az árak lecsússzanak a 99 centes limitre, elértéktelenítenének számos olyan alkalmazást, amik pedig ennél sokkal többet érnek. Mi több, maguk a fejllesztők is jobban járnának így: mert lehet ugyan, hogy kevesebben vennének meg egy $10-os alkalmazást, mint egy 99 centest, viszont a magasabb árszint miatt összességében mégis több bevétel származna ezekből az eladásokból (és lehetne igazán komoly alkalmazásokat fejleszteni, nem pedig felpakolni bármi pár óra alatt elkészült programot).

Hangsúlyozták persze, hogy az árazásról minden esetben a fejlesztő dönt, ők azonban teljes mellszélességgel kiállnak azok mellett, akik úgy döntenek, hogy valóban annyit kérnek a munkájukért, amennyit az ér. Ez pedig egyben felfogható az Apple-féle, olcsóság-alapú rendszer éles kritikájának is, amelyet már mások is bíráltak amiatt, hogy gyors eredményeket hoz ugyan, ám hosszú távon kifejezetten hátrányos, mivel nem ösztönöz az alkalmazások hosszabb távú fejlesztésére, vagy nagyobb ívű projektek megkezdésére (persze az Apple-nek erre egyszerűen annyi a válasza, hogy az App Store pusztán arra kell nekik, hogy iPhone- és iPod-vásárlásra ösztönözze a népet; a többi már mellékes).

Az MS tehát nem fog szilárd árlimitet húzni, és az ingyenes alkalmazásokat sem ellenzi, viszont támogatja az értékarányos árazást a leendő mobil-alkalmazás-piacán - reményeik szerint ösztönözve ezzel a minőségi munkát és a hosszabb távú fejlesztéseket éppúgy, ahogy természetesen a jobb bevételeket is.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. oldone
2009.08.21. 17:51
Mikrobi: Lehet, hogy az emberek nem értékelik, ami olcsó, és lehet hogy ez a paradox-árhatás belejáccik az ms árszabásába, de nem hinném, hogy erről van szó. És azt sem hiszem, hogy a minőségibb munkára való önösztönzés állna a háttérben... Egyszerűen csak elkérhetnek érte annyit, mert az emberek adnak érte annyit. Kész.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Zsolt501
2009.08.21. 18:25
oldone: Nézd ha nem lesz jó és ez mellé nem is éri meg az árát akkor biztos nem fogják vásárolni hiába is tűnik sznobnak a dolog.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. CSiPet89
2009.08.21. 23:53
Ez szimpla kritika az Apple-nek... amit meg is érdemelnek. Ugyanakkor az apple politikája is érthető, ha tényleg csak arra van az appstore, hogy ösztönözzék az embereket a készülékeik megvásárlására.
Az idő meg a vásárlók majd eldöntik melyik filozófia a nyertes...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. jani00
2009.08.22. 17:32
Ez szép!
Ha a fejlesztő csak 1$-t akar elkérni akkor kérjen 1$-t majd ha felviszi 10$ ra akkor nem veszi senki a cuccát és mehet ő is a "munkanélküli" crackerekhez dolgozni ha elég ügyes.
Mert az MS könnyen ugat neki ittvan MO aki majd szépen frissít és megint kidob pár 10 milliárdot MS termékekre mert a jól bevált xp már nem jó vagy mert a régi szövegszerkesztők már nem jók.

Sebaj ha ezt a pályázatot is megvétózzák akkor majd írnak 1 et titokban
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!