iPon Hírek

Nem az EA lobbizott az Xbox One korlátozásokért

Dátum | 2013. 06. 12.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Amikor a Microsoft részletesen is bejelentette, milyen korlátozásokat vet be a használt játékokra, a legtöbben úgy gondolták - mi is -, hogy itt valójában a két nagy kiadó, az Electronic Arts és a Ubisoft állhat a háttérben. Mint most kiderült, nem így volt. "Mint a napi működésért felelős igazgató elmondhatom, hogy az Electronic Arts nem lobbizott a platformgazdáknál annak érdekében, hogy bármilyen korlátozó funckiót vezessenek be, vagy hogy ne engedélyezzék a használt játékokat." - mondta Peter Moore, majd folytatta: "Többször nyilatkoztam már korábban is, hogy a használt játékok mellett állok. Szeretem ezt az ökoszisztémát. Tetszik, hogy nyolc éven keresztül normális szinten tartotta az árakat. Tetszik az is, hogy valaki megvehet fizikailag egy játékot, majd abból visszakaphat valamennyi pénzt. Ez tartja például a GameStopot is nyüzsgésben, ők pedig mindig is remek launch partnerei voltak az EA-nek." Moore elmondta, minden olyan megbeszélésen ott volt, ahol a platformgazdákkal tárgyaltak valamiről, és sosem került szóba az, hogy a kiadó bármilyen korlátozást szeretne kérni, vagy követelni. Hogy ettől függetlenül használni fogják-e a Microsoft által nyújtott lehetőségeket, vagy fognak-e részesedést behajtani a visszaváltott játékokon? Nos, erre Moore még nem tudott választ adni, elmondása szerint annyira gyorsan történnek a dolgok, hogy még nem értek rá a cégen belül ezt megvitatni, és kitalálni a pontos tervet. Ezzel párhuzamosan Moore azt is elismerte, hogy az online pass rendszert azért törölték el, mert egyszerűen nem volt kompatibilis a vásárlókkal. "Az online pass több gondot jelentett a vásárlóknak, mint amennyit ért az egész. Egy hiba volt. A fogyasztók visszajelzései alapján a megfelelő élmény útjában állt, szóval megszabadultunk tőle."
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. ChoSimba
2013.06.12. 17:13
Ezek szerint valaki, valahol, valamikor nem mondott igazat.
Akkor most dőljünk hátra és élvezzük az elénk táruló show-t.
Apaaaaaaa, kezdőőőőődik !

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. MrFox
2013.06.12. 17:28
Hát ha ezek összevesznek, és nem lesz sportjáték + nfs az xbox vaura...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. j.panzer
2013.06.12. 20:51
Szerintem sokkal érdekesebb jel, hogy még meg sem jelent a box, de már kenegetik egymásra a kakit. Ezt a tevékenységet akkor szokás végezni, ha baj van. Úgy fest a vau kicsit túl lőtt a célon, és az illetékesek már most látják, hogy baj van. Komoly baj. Innentől kezdve ez a dolog most semmi másról nem szól mint, hogy ha (mondjuk szerintem inkább amikor) majd kibukik, hogy totális bukta, mindenki tudjon mosakodni, és a másikra mutogatni, hogy "Áh, nem mi voltunk, az ő ötletük".

De amúgy mindegy is. A lényeg, hogy az Xbox One totális, kolosszális bukás lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. heckles04
2013.06.12. 21:28
szóval mit is csinál mostanában az ms:
-win8: nyírjuk ki az eddig jól teljesítő desktop vonalunkat, és eröltessük a tabletre szánt felületet. lehetetlenítsük el a játékok futatását, és tereljünk mindenkit a linux felé
-telefon/tablet: próbáljunk betörni úgy a piacra, hogy csak drága cuccokat árulunk ami semmiben sem jobb mint a konkurencia, a fejlesztésre szánt pénzt meg költsük reklámra.
-xbox: srácok !! az xbox vonalunk még nyereséges vágjuk már gyorsan csatra azt is. béla a home prono videok marha jól kelnek a neten, használjuk már fel a kinetic-et pár video felvételéhez.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. MrFox
2013.06.12. 22:12
Nem nagyon volt nyereséges az xbox vonal, a többi divízió tartotta el.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. nemlehet
2013.06.12. 22:21
Hát ez után sem lesz nyereséges az biztos. Amúgy szerintem itt mindent elrontott az MS amit lehetett. A névválasztástól kezdve, a designon át, a bemutatót, a kommunikációt, a siralmak kezelését, a béna utólagos magyarázkodásig mindent.... Én nem vagyok ilyen, de ott bizony ki kéne rúgni pár fejest és marketingest...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!