iPon Hírek

Nem csak a HDD piac miatt csökken az Intel árbevétele?

Dátum | 2011. 12. 16.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | IT VILÁG

Az Intel a napokban mérsékelte korábbi bevételi előrejelzését, így az új adatok alapján az idei év negyedik negyedévében a vártnál egymilliárd dollárral alacsonyabb teljes árbevételt könyvelhet majd el a cég. A vállalat illetékesei a bevételkiesést a merevlemezpiacon tapasztalható kaotikus helyzettel magyarázták, ám az elemzői vélemények szerint a dolog hátterében egyéb tényezők is megbújhatnak.

Ahogy az ismeretes, az AMD első embere egyáltalán nem aggódik a merevlemezpiac miatt, sőt, szerinte az idei év negyedik negyedéves árbevételére nem is gyakorol majd komolyabb hatást a thaiföldi áradás miatt kialakult helyzet. Most akkor az AMD elnök-vezérigazgatója minősül túl optimistának, vagy az Intel akarja elterelni valamiről a figyelmet azáltal, hogy a bevétel-kiesést a HDD piaccal kapcsolatos eseményekre fogja? Elemzők szerint utóbbiról lehet szó - el is mondták, hogy miért.

Az EE Times által megszólaltatott elemző cég, a Nomura Equity Research munkatársai szerint az Intel bevételcsökkenése mögött a HDD piac hatása mellett egyéb problémák is állnak. Az összesen egymilliárd dollárra becsült bevétel-kiesést összességében a Kínában tapasztalható, a vártnál alacsonyabb teljesítmény, az ARM alapú eszközök iránti egyre növekvő vásárlói igények, valamint az ultrabookok viszonylag alacsony forgalma okozza. Utóbbiról, azaz arról, hogy az ultrabookokból kevesebb fogy a vártnál, már korábban is olvashattunk.

Az elemzőik állításai hihetőeknek tűnnek, de hogy pontosan mik az árbevétel-csökkenés mögött húzódó valódi okok, azt csak az Intel illetékesei tudnák megmondani.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. CyberPunk6...
2011.12.16. 15:30
Részben az is lehet, hogy a magas HDD árak miatt többen választják az amd alapú gépeket. Bár a teljes 1 milliárdot ez biztosan nem magyarázza meg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. jozsefm
2011.12.17. 10:03
Ez sokkal hihetőbb mint az első magyarázat.
A gyűjtésben benne vagyok
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. skateout
2011.12.17. 12:44
Szeretjük az Intel-t.
(Igazi FanBoy vagyok, Problem?)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. skateout
2011.12.17. 13:48
Kérem azt a számlaszámot -.-
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. kockaharco... skate...
2011.12.17. 14:02
Adhatom az enyémet is? Én majd továbbadom Inteléknek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. jozsefm
2011.12.17. 14:28
Hihetetlen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!