iPon Hírek

Nem csak alkalmazások lesznek a Windows 10 Store-ban

Dátum | 2015. 04. 13.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | IT VILÁG

Újabb build egyelőre nem érkezett a Windows 10-ből, de a Microsoft elárult egy fontos információt, amely a Windows 10 Store-ral kapcsolatos. Mint ismeretes, a Windows 10 Store-ban különböző alkalmazások és játékok várják majd a felhasználókat, ám ezeken felül egyéb tartalmak is elérhetőek lesznek: zenéket, filmeket és televíziós sorozatokat is be lehet majd szerezni a virtuális áruházból. A videó alapú tartalmakat nem csak megvásárolni lehet, hanem bizonyos időtartamra kikölcsönözni is, igaz, arról egyelőre nincs hír, hogy e szolgáltatás pontosan milyen feltételek mellett működhet majd. A zenei kínálattal kapcsolatban még kevesebb részlet áll rendelkezésre, de a pletykák szerint valamilyen formában az Xbox Music streaming szolgáltatás is kapcsolódni fog hozzá.
A Windows 10 Technical Preview alatt elérhető beépített áruház kínálatában még nincsenek zenék, viszont filmekhez és televíziós sorozatokhoz már most is hozzáférhetnek a tesztelők, igaz egyelőre e lehetőséget csak bizonyos régiók számára tették elérhetővé. Mi gyors próbánk alkalmával arra a megállapításra jutottunk, hogy a legfrissebb, 2015.4.9.2-es verziójú Store app letöltésével sem érhetők el ebben a régióban a videó alapú tartalmak, csak a játékok és az alkalmazások. Ez a későbbiekben alighanem változni fog, de hogy mikor, az egyelőre rejtély. Az áruház egyelőre még nagyon szegényes, legalábbis ami a funkcionalitást illeti: sem a médiaadatok elérésére, sem pedig a videók offline megtekintésére nincs lehetőség. Persze a Microsoft illetékesei nem is tagadják, sok teendő van még, mire elkészül a végleges változás. Ahogy az áruházból vásárolt alkalmazásokat és játékokat, úgy a szórakoztató tartalmakat is hordozhatjuk majd a PC-s és mobil platformok között. Az új funkciókkal kapcsolatos legfontosabb részletekről még ebben a hónapban lehullhat a lepel, ugyanis a hónap végén esedékes Build konferencia alkalmával az áruház részletesebb bemutatásra is sor kerülhet.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

15. FaL
2015.04.13. 10:08
Erről a régiózásról igazán leszokhatnának már a kedves kiadók és forgalmazók mert eszméletlenül idegesítő dolog, hogy bizonyos tartalmakhoz nem férhetek hozzá csak azért mert Európában, vagy azon belül ebben a régióban élek... Hol a sok habzó szájú jogvédő, amikor ilyen egyértelmű kollektív diszkrimináció van bizonyos emberekkel szemben kizárólag TERÜLETI alapon...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. ZsubiPhoto
2015.04.13. 10:22
És nem mellékesen pont az EU szabályozások következménye ez, nem pedig a kiadók szórakozása...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. csx01 FaL
2015.04.13. 10:30
http://europa.eu/rapid/press-release_IP-15-4653_en.htm
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. FaL
2015.04.13. 10:32
Na a kiadóknak/forgalmazóknak aztán kell a jogvédelem...

u.i.: ezt a hungarisztánt azért ne erőltessük, egyrészt nem tudom Te hogy vagy vele, de én Magyarországon élek, ami minden lemaradása ellenére sem érdemli meg az ilyen gúnyneveket. Meglepődnél mennyivel -sztánabb országok vannak és azokhoz képest milyen jó dolga is van annak, aki itt élhet. Több tiszteletet pls. Köszönöm.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. FaL csx01
2015.04.13. 10:46
Elolvastam, az 1. pont, ami igazán idevág. Szuperjó dolgok vannak benne és közel 100%, hogy semmi nem fog ebben a formában megvalósulni belőle.

A szerzői jogi törvények országonkénti modernizálása, vagy esetleg egységesítése olyan dolog, amit nem lehetne átverni az általuk képviselt lobbin.

Az országonkénti ÁFA kérdését az egyes országok kormányain nem lehet majd átverni, azok nem hiába annyik amennyiek manapság. Akinél magas nem fogja csökkenteni, akinél alacsony nem fogja növelni. Egységes adópolitika nélkül lehetetlen, az meg megvalósíthatatlan az EUban.

A csomagszállítási díjak is kereskedelmi cégek által meghatározott dolgok, sok sikert az EUnak beszabályozni őket.

A geo-blocking, ami a kezdőprobléma volt ugyanúgy a kiadói/forgalmazói érdekkörök által képviselt lobbitevékenységen fog elhasalni.

Ami ebből lesz az egy EU-s irányelv, amit csak az nem x@r le, aki nem akarja, semmi kötelező erővel nem fog bírni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Meteorhead FaL
2015.04.13. 14:00
Nagyon sok irányba el lehetne vinni ezt a beszélgetést, akár abba is, hogy nem sokkal ezelőttig mi mind a Magyar Köztársaságban éltünk, de azóta államformát váltottunk, és Isten tudja mi van most nálunk.

De kevésbbé politikai vizekre evezve, nagyon nem szeretem az érvelést, hogy "bezzeg mennyivel rosszabb helyek is vannak a világon". Persze, mindig lehet lefelé nézni és döngetni a mellünk, hogy milyen jó nekünk, és néha jó is ezt megtenni; de legalább ugyanennyi ország jár előttünk jogi, gazdasági, technológiai és még annyi értelemben, amit csak az ember elképzelni tud. Fejlődni csak úgy fogunk, ha a jobbra törekszünk.

Egyébként maximálisan egyet értek a hungarisztán és egyéb megnevezésekkel. Nem véletlen tartanak minket számon ország helyett szakkörként. Azért nem nő itt a fű sem, mert olyan korruptak vagyunk, mint a huzat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. csx01 FaL
2015.04.13. 14:06
Ami azt illeti, már meg is valósult belőle pár dolog, pl. a VAT/ÁFA ami úgy működik, hogy a vásárló államának áfáját kell befizetned, ráadásul az adott országnak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.04.13. 14:11
Magyarország Alaptörvénye B. cikk (2) bekezdés:
"Magyarország államformája köztársaság."

Fejlődni tényleg csak úgy fogunk ha jobbra törekszünk, de az nem egyenlő azzal, hogy leszóljuk, kigúnyoljuk esetleg mocskoljuk azt, ami jelenleg van. Építő jellegű kritikával lehet előre haladni, nem azzal, hogy állandóan mindenben csak a rosszat keressük és találjuk, semmiben nem látva meg a jót, vagy előre mutatót.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.04.13. 14:15
Az lehet, de az nem az, amire az általad linkelt a javaslat irányul
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. csx01 FaL
2015.04.13. 14:22
Hm, tényleg nem az, valamiért ezzel összefüggésben írta egy forrás.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Meteorhead FaL
2015.04.13. 14:51
(Politikai felhangú spin-off témát privátba söpörve...)

Hogy a hírhez is hozzászóljak, a régiózás teljesen jogos, tekintve országról országra mások a szabályozások. Arról nem is beszélve, hogy nem látnám sok értelmét itthon is bevezetni a videó tartalmakat, ha abban merülne ki, hogy nézhetnél az NBA, NFL mérközéseket, és a Nascar futamokat. Akkor van értelme egy régióban engedélyezni egy szolgáltatást, ha a lokalizált tartalom szolgáltatás is megoldott. Ha magyar szinkronnal nézhetem a Once Upon a Time-ot, ha nézhető a Kossuthkifli és az Üvegtigris... és ezeknek mind megoldott a jogi háttere (jogdíjak fizetése, stb.), akkor legyen itthon is. Ezt az egész világra kiterjeszteni ÓRIÁSI meló. A Microsoftnak gyakorlatilag 20-30 európai tévéstársaság szerepét kellene átvennie és egy formabontó, közös felületű piactéren publikálnia azok minden termékét.

Azt hogy mindezt a nagy víz túloldalán megteszi, még nem jelenti azt, hogy a mi kis hazánkban is meg kell tennie, tekintve milyen pici piacot képviselünk mi magunk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.04.13. 15:00
Én spec örülnék ha NBA-t és NFL-t nézhetnék itthon, eredeti kommentárral (nem leszólva Faragó Richárdot) és nem vagyok vele egyedül sem a közvetlen ismerettségi körömben, sem a régióban. Itt nem feltétlenül csak a Microsoftot kell nyaggatni (sőt, főleg nem) hanem azokat a remek stratégákat, akik kitalálják, hogy nekem bizony itt nincs igényem bizonyos tartalmakra.
Mert ők ONNAN tutira jól látják ezt...NEM.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. RealDreamQ
2015.04.13. 18:29
Mint ismeretes, a Windows 10 Store-ban különböző alkalmazások és játékok várják majd a felhasználókat, ám ezeken felül egyéb tartalmak is elérhetőek lesznek: zenéket, filmeket és televíziós sorozatokat is be lehet majd szerezni a virtuális áruházból.

Jó lenne , ha szorítanának helyet csomó hardverhez majd a driverek-nek és ezt mindig frissen tartanák . Amúgy bízom benne , hogy szükség szerint ezek kikapcsolható funkciók lesznek és nem ráerőltetik userekre . Majd én gondoskodom magamról, hogy honnan veszek vagy szerzek be zenéket/filmeket , vagy amire szükségem van /lesz. Ne akarjanak beleesni a vödörbe ...
Adjanak ki egy méltó Win7 utódot , ennyi pont elég számomra .
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. thedevelop... RealD...
2015.04.14. 07:17
Az alkalmazásbolt integrálásával már most le van maradva a Microsoft, hiszen az OSX és például a legnépszerűbb linux disztribúció, az Ubuntu már rég tartalmaz ilyesmit.

A Windows 10 méltó utódja lesz a Windows 7 + 8.1 kombinációjának.
Insider-ként még meg is hallgatják, hogy mi a jó a _számodra_, de így ipon-on keresztül nem.
A 10056-os build már egész jól néz ki, bár szerintem a Project Spartant-t nem kellene erőltetni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. dreesh FaL
2015.04.14. 09:36
NFL-re ez nem jó?
https://gamepass.nfl.com/nflgp/secure/packages

Az oldal alján az apróbetűs részben írja, h USA területén kívülre van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!