iPon Hírek

Nem csak az ultrabookok ára csökkenhet

Dátum | 2012. 02. 15.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A korábbi hírek alapján már számíthatunk arra, hogy a jelenleg is forgalomban lévő, Sandy Bridge alapokon nyugvó ultrabookok az elkövetkező hetek folyamán 20-25%-kal olcsóbbak lesznek, ám a friss hírek már azt állítják, hogy a raktárkisöprésre készülő gyártók inkább 20-30% közötti mértékben csökkentik majd a szóban forgó konfigurációk árait.

A fentiek értelmében március, illetve április folyamán kedvező áron juthatunk majd Sandy Bridge alapú ultrabookokhoz. A gyártók ezzel az akcióval – ahogy azt korábbi hírünkben is említettük – felhalmozott raktárkészleteiktől szeretnének minél hatékonyabban és minél gyorsabban megszabadulni, hogy a következő generációs, Ivy Bridge processzorral szerelt konfigurációk számára legyen elegendő hely. Az árcsökkentés a jelek szerint nem csak a Sandy Bridge alapú, Core i sorozatú processzorral szerelt modelleket érinti, hanem az alacsony fogyasztású Celeron és Pentium processzorral szerelt példányokat is.

Az ultrabookok mellett egyéb olyan termékeknél is számíthatunk árcsökkentésekre az elkövetkező hetek folyamán, amelyekben Sandy Bridge architektúra köré épülő, Core i sorozatú processzor teljesít szolgálatot. Ennek értelmében az asztali számítógépek és a hagyományos noteszgépek is olcsóbbak lehetnek majd, viszont ezeknél a termékeknél a csökkenés várható mértéke még nem tisztázott.

Az Ivy Bridge alapú, a kereskedelem fő áramába szánt ultrabookok a legfrissebb hírek szerint már olcsóbbak lesznek, mint előző generációs, Sandy Bridge alapú társaik, de az igazán olcsó példányokra, amelyek az 599 és 699 dollár közötti szintet is elérhetik, 2013-ig még várni kell.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Atesz1978
2012.02.15. 11:26
Hát nem is árt az árcsökkentés mert eléggé elszáltak az árak!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. I.Jozsef83
2012.02.15. 20:12
Nem főleg az elszállt árak miatt - de az is biztos szempont ... remélhetőleg a konkurencia alapú is alább enged
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!