iPon Hírek

Nem érdemes Philipset venni

Dátum | 2010. 01. 05.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

Az Exane BNP Paribas elemzői legújabb hírlevelükben semlegesről alulteljesítőre rontották a Philips Electronics részvényeire vonatkozó ajánlásukat. A bankház szakértői szerint a cég recessziót követő talpraállása már be van árazva a papírba, így a további felértékelődésre kevés az esély, ám árfolyamkockázatot jelenthetnek a fényforrás- és a gyógyászati eszközgyártó-üzletág teljesítményét gyengítő tényezők - írta a MarketWatch.

A BNP elemzői szerint a fényforrás-üzletág egyelőre nem bizonyította, hogy az új EU-szabályozás miatt átalakuló üzleti környezetben is képes tartani a korábbi profitszinteket. A gyógyászati eszközgyártó divízió teljesítményét negatívan befolyásolhatja az Obama-kormányzat által tavaly december végén keresztülvitt amerikai egészségügyi reform, annak ellenére, hogy a szenátus által elfogadott javaslat végül jóval enyhébb letta vártnál.

Az Exane BNP elemzői szerint a társaság 2010-re fenntartja korábbi óvatos profit-előrejelzését.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. YuGabe
2010.01.05. 16:29
Hát ezek a napi.hu-s cikkek még mindig eléggé ki tudják húzni a gyufát, mondjuk a cikk címe sem elég egyértelmű, hogy tőzsdehírre, LCD TV-re, CD/DVD lemezre, Blu-Ray-íróra vagy kertitörpére utal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!