iPon Hírek

Nem fejlődik tovább az AMD Gaming Evolved alkalmazása

Dátum | 2016. 10. 13.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

Az AMD még 2013 folyamán, a Radeon 200-as sorozatú videokártyák rajtjakor mutatta be a Gaming Evolved alkalmazást, amely a Raptr népszerű kliensére támaszkodott, viszont az AMD fejlesztői is dolgoztak rajta, hogy a Radeon tulajdonosoknak remek felhasználói élményben lehessen részük.
A szoftver lényege az volt, hogy egy óriási, felhasználóktól származó adatokból összeállított adatbázis alapján rengeteg játékhoz optimális beállításokat biztosított. A Gaming Evolved alkalmazás az első megjelenést követően többször is frissült, legutóbb például idén márciusban látták el új funkciókkal, amelyeknek köszönhetően videó felvételére és szerkesztésére is alkalmas lett a szoftver. Idén szeptemberben viszont váratlanul kikerült a Gaming Evolved app a Radeon videokártyákhoz készített eszközillesztő-szoftvercsomagból, igaz, önálló letöltés formájában továbbra is elérhető maradt, így aki akarta, az elmúlt hetek során is letölthette. Ez fura lépésnek tűnt, a WCCFtech munkatársai pedig rá is kérdeztek az AMD-nél, pontosan mi lesz a sorsa a továbbiakban a Gaming Evolved alkalmazásnak – az illetékesek pedig válaszoltak. Az AMD hivatalos álláspontja szerint az alkalmazás a továbbiakban már nem képezi részét a Radeon Software Crimson Edition csomagnak, fejlesztése pedig idén szeptember 12-én leállt, így a későbbiekben már csak az akkor elérhető változat letöltésére lesz mód. Az AMD a továbbiakban nem végez több kompatibilitás-tesztet, valamint általános technikai támogatást sem nyújt az alkalmazáshoz, azaz lényegében kihátrál mögüle.
Arról egyelőre nem esett szó, hogy a Gaming Evolved app helyét később átveszi-e másik alkalmazás, vagy tervezik-e a Radeon Software Crimson Edition csomag kiegészítését egy új, Raptr adatbázisra épülő modullal, és videós funkciókkal. Utóbbi logikus lépés lenne, hiszen a szoftvercsomagra korábban, megjelenésekor „külön kis operációs rendszerként” hivatkozott az AMD, ami minden szükséges szoftverkomponenst tartalmaz, így nem lenne meglepő, ha a közeljövőben a Raptr-éhoz hasonló funkcionalitással bővülne az eszközillesztő-szoftvercsomag repertoárja. Így ismét az Nvidia GeForce Experience szoftveréhez hasonló szolgáltatást kínálhatna a cég, mint ahogy azt a Gaming Evolved alkalmazással tette – igaz, hivatalosan soha nem hangzott el, hogy a Gaming Evolved appot a GeForce Experience megjelenésére adott válasznak szánták volna, de a funkcionalitás alapján mindenképpen erről volt szó.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

11. axe
2016.10.13. 16:20
világéletében egy semmitérő hulladék volt...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. SeaQR
2016.10.13. 16:26
Tenyleg szar... En meg naivan gyujtogettem benne a pontokat. Az evek soran ossze is jott 40.000 csak egyetlen ertelmes reward nem volt amire el lehetett volna kolteni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. I.Jozsef83
2016.10.13. 16:29
Soha nem használtam ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. LGx
2016.10.13. 16:55
sose használtam, fel se telepítettem a driverekkel...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. B_Real SeaQR
2016.10.13. 17:35
Úgy 1,5 évvel ezelőtt még voltak játékok, amiket ki lehetett váltani a pontokból. Én 5000-ért szereztem be a Dirt 3-at, aztán gyűjtögettem tovább a pontokat, hogy majd a drágább játékokat is kiváltsam, csak aztán folyamatosan fogytak el a kódok. De volt ott Devil May Cry, Deus Ex: Human Revolution, Thief, Murdered: Soul Suspect, Total War: Shogun 2, Alan Wake, Hitman Absolution, Sleeping Dogs, stb. Nyilván ezekből nem mindenkinek tetszik mindegyik, meg pl. a Murdered szarul sikerült, de úgy, hogy belépésért, játékoptimalizálásért, ill napi kb. 2 óra játékért megkaptad a pontokat, és be lehetett ezekre váltani, több, mint jó volt. Plusz hardverből volt 270x, és még most is van 270-es kártya (80000 pontért), más kérdés, hogy hv-t nem szállítanak Magyarországra. Illetve voltak még ingame jutalmak (őszintén szólva lövésem sincs, milyen játékokhoz), és napi-heti-havi sorsolásokra lehetett akár többször pontot berakni, amivel bronz-ezüst-arany AMD játékot-játékokat kaphattál, pl. Alien: Isolationt, stb, kiegészülve az előzőleg felsorolt játékokkal.

Szóval jó volt ez a része, csak már régóta nincs a VGA-n kívül semmi az ismeretlen játékokhoz való digitális tartalmon kívül.

A nagyobb baj a programmal az volt, hogy bizonyos dolgokkal nem szeretett együtt futni, pl. WoW-ban nem lehetett CTRL-M-mel zenét ki/bekapcsolni, ha futott a Gaming Evolved.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. DMS
2016.10.13. 17:52
Megjelenése óta használom és a kezdetben jó pár steam-es játékot sikerült beszerezni RP-ból legalább ennyi haszna volt.

Mostanság meg semmi jó reward csak gyűlik a pont 31k+ ha tényleg megszűnik az AMD-vel a kapcsolat akkor nem is lesz már mire beváltani kár érte.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Derivel
2016.10.13. 18:13
Egy-két hónapig használtam, aztán elegem lett a hibáiból, és letöröltem. Azóta nagy ívben kerülöm a driver telepítésekor. Szerencsére mostantól már ezzel sem kell foglalkozni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Kajafun
2016.10.13. 18:15
Sose használtam mert egy hulladék volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. i2k010 SeaQR
2016.10.13. 18:25
Most van 39634 pontom. De úgy, hogy előtte 5000 pontért vettem már magamnak DiRT 3-at 2015.04.05-én, amit a STEAM ugye átalakított Complete Edition-né. Továbbá elszórtam pár ezret a kuponokra, sorsolásokra. ~60000 pontot játszottam eddig össze a rendszerben.
Nyilván most már semmire sem lehet költeni, mert nincsenek értelmes "reward"-ok...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. xcomman
2016.10.13. 20:40
Felvételnél nekem csak ritkán dobta el magát, annyira nem volt használhatatlan (maradjunk annyiban, hogy a CF bugok jobban idegesítettek..). Picit sajnálom a dolgot, hogy nem fordítottak rá több energiát...,de ez van. Nekem meg igazából már mind1, ha maradtam volna piros oldalon a d3dgear még egy opció lehetett volna. Nem drága és tudja a dolgát.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. sirpalee
2016.10.17. 01:01
A felvevo resze korrekt volt, sot helyenkent jobb mint a geforce experience (ott pl meg mindig nem lehet kulon hangsavra felvenni a mikrofon hangjat). Viszont nekem instabil volt mindig is, volt hogy nem mukodott, vagy szetfagyott.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!