iPon Hírek

Nem fizet a biztosító a No Man's Sky fejlesztőinek

Dátum | 2014. 01. 02.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

A Joe Danger és a decemberben a VGX-en bemutatott, és sokunk tetszését elnyert No Man's Sky fejlesztőinek irodáit karácsonykor elöntötte a decemberi zivatarok miatt keletkezett árvíz az angliai Guildfordban. "A Hello Gamest teljesen elárasztotta a víz. Nagyjából minden megsemmisült, ami az irodában volt" - írták a fejlesztők Twitteren karácsonykor. A megáradt folyóból érkező víz olyan magas volt, hogy az ablakokon keresztül áramlott befelé, és a csapat rengeteg felszerelését elvesztette: laptopokat, asztali PC-ket, egy "mega PC-t", a retro konzol gyűjteményüket és egy falat is. Odaveszett híres heverőjük is, amely hat országot megjárt és négy játék konferencián is részt vett - a fejlesztők elmondták, hogy nem érdemes miatta szomorkodni mert szép, hosszú és teljes életet élt. De ami a legrosszabb, kiderült, hogy a biztosító nem téríti meg az árvízkárokat, mivel az épület árvízveszélynek kitett területen volt. "ROSSZ HÍREK! Volt egy röhejes beszélgetésünk a biztosítónkkal tegnap" - írták a csapat tagjai Twitteren. "Az apróbetűs részben szerepel, hogy árvízveszélynek kitett zónában a biztosítás nem fedezi az árvízkárokat :( " A csapat a történtek ellenére is megtartotta pozitív hozzáállását, rámutattak, hogy az épületben lakókkal ellentétben, akik az otthonaikat vesztették el nekik legalább volt hová hazamenniük. A jövővel kapcsolatban is bizakodóak, bár a No Man's Sky fejlesztését egy darabig biztosan hátráltatni fogja, hogy új helyet kell találniuk és új felszerelést kell beszerezniük. A játékról szerencsére több helyen is tartottak mentéseket, így az anyagok közül semmi sem veszett el.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

19. DogTheDog
2014.01.02. 16:46
Ezek gyanitom lattak a lelott SW battlefront jatek videojat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. Avisto
2014.01.02. 18:35
Akkor hol fizetnek árvízkár után? A sivatag közepén?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. patrik2991
2014.01.02. 19:14
Hát pedig ezt még én is tudom, pedig nem lakom árvízveszélyes területen. Gratulálok nekik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. ByrDer
2014.01.02. 21:15
Kitűnő magyar mentalitás patrik: nyilván mindenki hülye és dögöljön meg aki folyó, vagy tenger közelében lakik (árvízveszélyes terület) és tejobbantudodeztis...

Szerintem inkább csak a biztosítók intézménye egy szemét emberellenes pénztermelő gép mint a bankok többsége, ami csak akkor nem akar segíteni ha valaki tényleg bajban van.

A szóban forgó játék meg egy procedurálisan generált, végtelen, kiszámíthatatlan felfedezhető univerzum -'a minecraft után szabadon', csak éppen itt a bolygóközi és felszíni felfedezés, űrutazás és űrharcra van kihegyezve a játékmenet és persze nincs kockagrafika, de egyébként hasonló koncepció és technológia.

Remélem a fejlesztés nem úszott el mert nagyon ígéretes projekt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Trevize198...
2014.01.02. 21:24
ByrDer: én sem írthattam volna jobban le.

Bár ezt a "magyar mentalitást" hagyjuk már el, ilyeneket nem mondunk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Szefmester
2014.01.02. 22:57
Tarts ki Patrik az elveid mellett! Én is csak röhögni tudok azon aki sír minden évben amikor áradnak a folyók! Az a folyó ott van évszázadok óta, és minden évben árad (néha akár többször is). Megérdemli aki óvintézkedések nélkül olyan zónába építkezik.

A biztosítókat képzeld fogadó irodának. Mindennek megvan az esélye... És tegyük fel hogy te fogadsz velük hogy leég a házad. Elfogadják a feltételeket, és te elkezdesz fizetni nekik. Leleményes fazonként dönthetsz úgy hogy te magad gyújtod fel a házad, csak ha ez kiderül akkor bajban vagy. És nem csak azért mert a fogadásban kikötöttétek hogy balesetnek kell lennie.

Na most ezt az analógiát folytatva, ha te lennél a fogadó iroda, és odajönne valaki hozzád árvízre fogadni egy olyan területen ahol évente kétszer van árvíz... te bevállalnád azt a tétet hogy ő fizet neked 10ezret havonta (kb fél évente jön a víz), de ha ő nyer akkor fizetsz neki 2 milliót? Szerintem nem... és nem csak a pénzszerzés miatt, hanem a JÓZAN ÉSZ miatt sem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. kiskoller Szefm...
2014.01.02. 23:10
A Föld lakosságának nagy része folyó, tenger, tó, vagy óceán mellett lakik, és nem azért mert idióták. Most akkor én is hülye vagyok, hogy "árvízveszélyes" területen lakok? Ha jól emlékszem tavaly pont para volt, még munkahelyemen is árvízveszély volt, otthonról kellett dolgoznom. Megjegyzem nem egy kis faluban lakom perpill, hanem a fővárosban.

Könnyű távolról röhögni, de nem tudod így a monitort bámulva megmondani, mennyire volt tervezhető az árvíz mértéke. Lehet hogy olyan messze voltak a folyótól, hogy normál, megszokott áradás esetén teljes biztonságban lettek volna...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Terror Szefm...
2014.01.02. 23:45
A kárpát-medence nagy része rendszeres árvizektől sújtott terület, keleten még földrengés is van, földcsuszamlás meg szinte mindenhol. Az ezt váltó szárazság meg menetrendszerű.

Ez a magyar tiszta egy állat, hogy itt vert tanyát. Meg a többi retard oláh meg tót meg rác, igyekeztek itt a noobok befele, még verekednek is érte. Ehelyett húztunk volna a sivatagba, ahová a lakosság nagy része amúgy való, ha már az értelmi képességeiket és iskolázottságukat vesszük alapul, ott legalább stabilak a kilátások. A beduinok csinálják jól, amondója vagyok. Aztán az olyan baromarcú arabot már nem is méltatom, aki képes Angliába betelepülni. A marhája, hisz ott állandóan esik az eső, tiszta szopás.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. kiskoller Terro...
2014.01.03. 00:10
Iiiiiistenem Terror, imádom a stílusodat
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Terror kisko...
2014.01.03. 00:22
Muszáj. Egy árvízbiztos ház nem úgy néz ki, hogy nyomok egy sörre pénzt a kőműves kezébe sutyiban, ÁFA-mentesen, és árvízbiztos lesz a házam. Sokkal inkább úgy, hogy kerül majd ötször annyiba.

Hogy ne csengesse ki mindenki kényszerből a pénzt ilyen beruházásokra, arra találták ki a biztosítást. Erre való a biztosítás, gyk. Fogja a biztosító az ingatlanodat, kb. megmondja magában a piaci árát, beszorozza a katasztrófa valószínűségével, a biztosítást kötők számával, aztán kiadja a végösszeget, hogy mennyiért éri meg neki, meg ugye neked is, mert még mindig ócsóbb, mint atombiztossá építeni a házat, vagy felépíteni még egyszer a katasztrófa után. Ha viszont a biztosító nem fizet, akkor azért nem, mert cigány, end of story.

Lehet éppen építeni gyárat, házat, miegymást, hogy jelentős kár nélkül tudja túlvészelni az árvizet, földrengést, villámcsapást, tornádót, hurrikánt, csak azt már nem gyárnak meg háznak hívják, hanem atombiztos bunkernek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Szefmester
2014.01.03. 10:35
Terror: Ha meg a biztosítónak nem éri meg hogy fél évente kifizessen az embernek egy új házat akkor nem köti meg. Ha meg az ügyfél sokallja a biztosítási költséget, akkor kiveszik a tételt és máris olcsóbb! Ha pedig a lakó a legalapabb védekezést sem akarja elkészíteni akkor pláne ne sírjon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Renhoek
2014.01.03. 12:21
Na azért a biztosítók sem tiszták. Olyan szemétségek miatt nem fizetnek, hogy az emberellenes teljesen. Tényleg egy fogadóiroda, és tényleg valószínűségszámításon alapszik az egész, de amúgy egy mocskos vadkapitalista társaság mindegyik. Olyan jogászaik vannak, hogy minden jogi lehetőséget kihasználnak, hogy ne kelljen fizetniük. Ezzel szemben a kisember meg fizet mint a barom, és sokszor rég elveszett a bürokratikus szövegekben, meg apróbetűs kiegészítésekben... aztán amikor ott a baj, a biztosító szépen cserbenhagyja. Lehetne ezt kicsit emberségesebben is csinálni, így is olyan szinten kaszálják a pénzt, tulajdonképpen majdnem nulla befektetett munkával, hogy az félelmetes.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. thedevelop...
2014.01.03. 12:52
Terror és a többiek:

"Ha viszont a biztosító nem fizet, akkor azért nem, mert cigány, end of story."

Szerintem pedig, ha a biztosított fél olyan szerződést köt, amiben kifejezetten le van írva (ráadásul nem láthatatlan tintával), hogy a szolgáltató nem fizet árvízkár esetén, akkor talán mégsem a biztosító a hülye...

Ha például nekem az a fontos, hogy árvízterületen árvíz ellen védjen meg a biztosítóm, akkor ez lenne az _első_ kérdésem a szerződéskötéskor.
Az is lehet, hogy ha egy folyó kiönt, akkor biztosított leszek, de ha mondjuk a sok eső miatt a pincémben felgyülemlett víz aláássa a ház alapját, akkor már nem.
Aki felelősségteljesen köt szerződést, az direkt rákérdez a buktatókra.

Egyébként a kommentek többségéből látszik, hogy sokan a bankokat hibáztatjátok amiatt is, mert a devizahitel _devizán alapul_ (igen, benne van a nevében), vagy azért is, mert a bankok a bevételeik átcsoportosításával ugyanúgy beszedik a szolgáltatás üzemeltetéséhez szükséges díjat, függetlenül attól, hogy azt hogyan nevezzük (és emiatt szemétbankok).

Meg az is látszik, hogy sokan tényleg meg vannak győződve arról, hogy az ország jobban teljesít, pusztán azért, mert olyan hitelt fizettünk vissza (igen, mi, az adózók), amit nem kellett volna ilyen sürgősen visszafizetni, mert semmi előnyünk nem származott belőle.

Sokaknak tetszenek a stadionok, a kínai barátság, a "magyar csapat", az ígéretekkel ellentétben vissza nem vont több százmilliós távközlési adó (mert szemét mobilcégek!), a cba-menet (aka. békemenet), a családi-trafiküzlet (palcsó tomi, ős trafikos ajánlásával), a kiváló PR-al eladott pedagógusbéremelés ( = több munka+ átnevezett juttatások. + életpályamodell = nevesített időhúzás), az egészséges életmód (=chips adó), hoffman-egyetem (azaz sok hülyegyerek az egyetemeken, akik nem tettek le semmit az asztalra, úgyhogy jobb, ha már egyetem előtt megrohadnak valahol), az útadó miatt megnövekedett forgalom a kisebb településeken (HU-GO), szemét-tesco/szemétmulti, olcsósertés (vagy mégsem), kötelező NAV-os pénztárgép (szinte ingyen van, darabja kb. 100.000Ft), a kisvállalkozások indításának támogatása (500e Ft helyett 3M Ft indulási tőke), a megteremtett sok munkahely (pedig továbbra is szemétmultik!).

Gondolom tetszik az egykulcsos adózás is (főleg annak, akinek az évi 2milliós fizetése fölött már nem kell sávosan több adót fizetnie), és az ebből keletkezett óriási bevételkiesés is (emiatt élünk egészségesen = chips adó, ráadásul szemét magánnyugdíjpénztárak). Szemétbankok miatt átvállalt (így aztán vissza nem fizetett) önkormányzati hitelek (ingyenhitel, nekemiskell). Biztos vagyok benne, hogy a megtakarítások megadóztatása is tetszik.

Ebben az országban nem éri meg szegénynek lenni, mert az ember nagyon rosszul jár. Végül is valóban ezt propagálják, hogy egyenlő szerepvállalás (tehát a kőgazdagokat is ugyanannyi teher éri, mint a szegényeket).
A legjobban azok járnak, akik gazdagok és sok a gyerekük, hiszen ők kb. 400.000Ft-nyi támogatást kapnak havonta (nehogy éhen haljanak).


Sorry, de azért BÚÉK.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Runo
2014.01.04. 14:02
Ez a videó valami 10 éve készült játékból van?!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Terror thede...
2014.01.04. 14:44
Egyrészt ez egy jó alkalom volt a számodra, hogy magyarpolitizálj egyet (mint Móricka, akinek mindenről "AZ" jut az eszébe), másrészt árvízkor nemcsak árvízkár keletkezik, aki dolgozott már banknak, az tudja ezt jól.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Zabalint
2014.01.06. 11:44
thedeveloper:
"Ha például nekem az a fontos, hogy árvízterületen árvíz ellen védjen meg a biztosítóm, akkor ez lenne az _első_ kérdésem a szerződéskötéskor."

Ja, csak gyanítom, eltérő választ kapnál szerződés kötéskor meg a kár megtörténtekor, mert előbbi esetben nyugtatnának, utóbbi esetben előkerülne az apró betűs rész.

Egyébként az általános bank és biztosító ellenességet én is rühellem, pénzügyi kultúra hiányában nem véletlenül tartunk ott, ahol tartunk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. laca50
2014.01.06. 21:49
thedeveloper:

Szerintem te egy beteg, vak ember vagy, aki ül az ATV előtt és elszenvedi az ott lévő agymosást. Vagy még az sem kizárt, hogy valamilyen ellenzéki politikus vagy, aki nem tud a megfelelő fórumon érvényesülni és ide jön minket zaklatni a baromságaival. Csak azt nem tudom, ha ilyen okosak vagytok/vagy, a kapott 8 év alatt miért nem tudtátok az egészet rendbe hozni? Csak szar hátán szart hagytatok, és mos elvárjátok, hogy rövid időn belül a szarból vár épüljön. Fura egy gondolkodás, mit ne mondjak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. eleminator
2014.01.07. 10:15
laca50:

Nem csak az a baj, hogy agymosást végeznek az ATV, hanem, az, hogy a Hír TV-n is és a két zombi tábor dönti majd el idén melyik rablóbanda vezessen bennünket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. thedevelop...
2014.01.07. 12:04
laca50, eleminator: TV-t nem, csak az embereket nézem, hogy hogyan reagálnak egy-egy döntésre, amit a kormány nagy kegyesen meghozott helyettünk. És amikor olyan dolognak örülnek, ami valójában még nekik is rossz, akkor sajnos néha kiakadok.
laca50: Az a baj, hogy elképzelhetetlennek tartod, hogy politizálás nélkül csak úgy szimplán megbotránkozzak az emberi hülyeségen. Ez itt a gond.
Te is abba a táborba tartozol, akiket lent felsoroltam, igaz? Például örülsz, hogy megadóztatják a megtakarításokat, hiszen ez szükséges. Annak is örülsz, hogy az eddig amúgy is ingyenes pénzfelvételt most a kormány egy PR fogással úgy állítja be, mintha ő találta volna fel. Amíg a bankszektort nem terhelte mindenféle illeték, addig érdekes módon voltak olyan számlacsomagok, ahol ugyanúgy ingyen volt a pénzfelvétel, sőt, számlavezetési díjat sem kértek.
Palcsó Tomiba például miért kötsz bele? Kapott elsötétített üvegű, kirabolható dohányboltot, vagy nem kapott? (Nem sajnálom tőle, vagy ilyesmi, csak érdekes, hogy akinek eddig 10 évig volt trafikja és tudja, hogy hogyan működik, attól elvették, de az újdonsült énekes 0 tapasztalattal kapott egyet.)
A stadionépítésekben mi nem igaz? Vannak jelenleg ilyen projectek, vagy nincsenek? Egészségüggyel minden rendben, ugye? Az orvosok és ápolónők szeretnek itthon dolgozni, mert a havi félmilliós fizetésük a középosztály szintjére emeli az életszínvonalukat. Így van, ez így működik. Sehol semmi gond. Vagy lehet, hogy az üzemanyag nélkül marad orvosi helikopterek majd a stadion füvére tesznek le a jövőben betegeket? Lehet. És? Ez nem probléma, elvégre focizni mindenki szeret.

"Csak szar hátán szart hagytatok": Mit hagytam én hol? És mi ez a többes szám? Nem vagyok többen.
Gondolkodj már ember, ne legyél hülye, légy szíves, akár csak egy perc erejéig ne. Meg tudod tenni, hogy elfelejted a pártokat és emberekben és döntésekben kezdesz el gondolkodni?
Bele tudod magad élni egy másik ember sorsába, akit egy döntés esetleg még nehezebb sorsra juttatott, vagy pusztán nem segített semmit az életén?
Ha megnézed a jelenlegi kormány ténykedését, akkor a következők válnak nyilvánvalóvá:

Kormány kommunikációja:
Szemét magánnyugdíjpénztárak (dióhéjban):
- Magánpénzek államosítása (ez a kommunizmus definíciójából következik egyébként)

Kormány kommunikációja:
Az egykulcsos adóval közös lesz a teherviselés, azaz
- aki eddig gazdag volt, az még gazdagabb lett (hiszen csak azokat érinti pozitívan, akik eddig is évi 2 millió felett kerestek)

Kormány kommunikációja:
Segítették a stabil kisvállalkozások indítását, tehát
- nehezebb lett startup céget indítani (500e Ft indulótőke szükséges)

Kormány kommunikációja:
Éljünk egészségesebben, szóval
- Népegészségügyi adó bevezetése. Arról már senki nem beszél, hogy a beszedett adót mire fordították. Valószínűleg ment a közösbe, annak ellenére, hogy a kommunikációnak megfelelően a beszedett adóból csökkenteni kellett volna pl. a magyar gyümölcstermelők terheit és mondjuk ma olcsóbb lenne a magyar alma. Nyilván csak az volt a cél, hogy valamilyen mondvacsinált okból bevételhez kerüljenek, amivel pótolni tudják a kiesett bevételt, amit a sávos adózás eltörlése okozott.

Kormány kommunikációja:
Szemét telekommunikációs cégek (dióhéjban):
- Távközlési és kommunikációs adó bevezetése azzal az ígérettel, hogy 1 év múlva felére csökkentik, majd egy újabb év elteltével kivezetik. Nem tették. Jelenleg is százmilliókat fizettetnek meg a telekom. cégekkel. Ennek tömeges elbocsátás lett az eredménye több nagy cégnél is. (Tudom, én is ezen a területen dolgozom).

Kormány kommunikációja:
Szemét bankok (dióhéjban):
- Tranzakciós adó. A bankok áthárították a fizetendő összeget.

Nagyon hosszan lehetne sorolni, de itt van képekben is:De ügyesen csinálták, mert az emberek nem érzékelik, hogy mennyivel kell többet fizetniük, mint amennyit a fentiek bevezetése előtt kellett, ezért sikeres például a "rezsicsökkentés" brute-force kampány. Aki nem vak, az látja, hogy ezzel a kormány semmit nem csinált, csak parancsba adta a közüzemi szolgáltatóknak, hogy csökkentsenek árat.
Aki a valóságban él, az pontosan tudja, hogy ennek meg lesznek a következményei a szolgáltatói oldalon, pl.: kevesebb karbantartás, lassabb ügyintézés, illetve létszámleépítés.
*Létszám = ugyanolyan élő, lélegző emberek csoportja, akiknek ugyanúgy van családja és ugyanúgy ki kell fizetniük a közüzemi számlákat, mint bárki másnak. Sajnos egy ilyen leépítés során munkanélkülivé vált emberek sorsát mindenki le**arja, hiszen "az én megélhetésem nincs veszélyben, akkor kit érdekel, hogy néhány embert valahonnan kirúgtak. A lényeg, hogy kevesebb a rezsi!".

Ennyi idő alatt egyetlen dolgot kellett volna csinálniuk, a minimálbért olyan szintre emelni, amiből meg tud élni a bármelyik munkavállaló. Legyen mondjuk 150.000 nettóban. Nem kellene mondvacsinált rezsicsökkentés, meg "harc a szolgáltatókkal és a bankokkal és Európával szemben", csak hagyni kellene, hogy az emberek éljenek ebben az országban. De nem ez történik, hanem stadionok épülnek, trafikok nyílnak meg és laca50-hez hasonló gondolkodású emberek vért izzadva, utcán üvöltözve harcolnak a rosszabb sorsért.

Sorry, nagyon hosszú lett és nagyon OFF. Többet nem írok ebben a témában.
Aki akarja, az érti, hogy mi a gond.

eleminator: Őszintén szólva elkeserítő a gondolat, hogy nem akarok szavazni senkire.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!