iPon Hírek

Nem fogadták jól a játékosok az Ark első kiegésztőjét

Dátum | 2016. 09. 06.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Történetünk ott kezdődik, hogy az Ark: Survival Evolved fejlesztője, a Wild Card a múlt héten megjelentetett egy kiegészítőt a játékhoz. Ennek neve Scorched Earth, kereken 20 dollárba kerül, és egy teljesen új sivatagos területet hoz be a játékba, újfajta lényekkel és játékmechanizmusokkal (például oda kell figyelnünk a kiszáradásra is). A terület nem képezi a játék integráns részét, az alapjáték szigete és az új terület között szabadon mászkálhatnak a felhasználók. Ez idáig még nem is lenne nagy probléma. A probléma ott kezdődik, hogy az Ark: Survival Evolved továbbra is early access fázisban leledzik, ami azt jelenti, hogy nem készült el. A játékosok pedig felháborodtak, hogy ha még a alapjáték sincs kész, akkor miért foglalkoznak a fejlesztők különálló, ráadásul fizetős kiegészítők elkészítésével. Ráadásul (érthető módon) azok csalódtak a legnagyobbat, akik már a fejlesztés korai szakaszában bevásárolták magukat az Arkba, és azóta akár több száz órát is beleöltek a játékba. Ők azt várnák el, hogy az alapjáték elkészültéig minden frissítést és újdonságot ingyen megkapjanak, hiszen tulajdonképpen ez lenne az early access lényege - az ember belerakja a pénzét egy kockázatos projektbe, hogy segítsen a fejlesztőknek. Mindez meg is látszik a Steamen leadott értékelésekben. Míg korábban a játék túlnyomóan pozitív kritikákat kapott, addig az utóbbi harminc napban már messzemenően negatívba fordult át a dolog. Veterán játékosok panaszkodnak, hogy régóta ígért újítások és fejlesztések nem valósulnak meg, vagy késnek folyamatosan, miközben a Wild Card olyan dolgokkal van elfoglalva, mint a konzolos verziók, vagy a Survival of the Fittest mellékág. A dolgokon az sem segített, hogy a Wild Card egyik alkalmazottja is bekapcsolódott a beszélgetésbe egy bejegyzéssel, amit azóta már töröltek. Ebben azt említi meg, hogy a stúdió tulajdonképpen "egy teljesen új játékot készített, ami kiegészíti a már meglévőt", és így jogosan kérhet ezért pénzt. Majd ezt követően gyakorlatilag olcsójánosnak nevezte a többi felhasználót, akik azért várnak mindent ingyen, mert nincs pénzük kifizetni az újdonságot.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

35. Asagrim
2016.09.06. 15:23
Engem meg az egészben az húz fel a legjobban, hogy ezek a vadbarmok feedback felületnek használják a játék értékelést. A legkevésbé sem érdekel, hogy ki mit rinyál, hogy mi NINCS a játékban, az érdekel értékelés olvasásakor hogy ami VAN a játékban, az jó-e.

Valve helyében büntetném ezt a magatartást! Használják a fórumot!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. Riddick77
2016.09.06. 15:55
Szerintem meg jogos a felháborodás,egy Early Access státuszú játék előbb legyen kész,utána adjanak ki hozzá fizetős DLC-t. Ez a negatív pontozás oka, ahogy látom.

A játék értékelés felületét mert azért használják,mert azt egyből látja mindenki aki vásárolni akar,egy fórumot meg az látja aki direktben rákeres max.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. noir66
2016.09.06. 15:56
Ezek is hamarosan mennek a lecsóba.
Nálam már fekete listán van a fejlesztő csapat és cég
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. Szefmester
2016.09.06. 15:58
A fórum alapján viszont nem vásárolnak az emberek, vagy marha kevesen.

Ha felkelti egy játék az érdeklődésem akkor ELSŐ lépésnek az értékeléseket nézem, mind a régiekből szemezgetek, mind a frissekből. Majd bekukkantok a fórumba hogy milyen bugreportok és panaszok vannak. ha kevés ilyet találok akkor fogom valószínűleg megvenni, vagy bejelölöm későbbre jó lesz jelzővel.

De engem is felbasz agyilag az amikor egy játék még meg sem jelent, de fizetsz a bétáért, és jön a bétához egy fizetős DLC??? Mi a fene? Fejezzék be a játékot, pláne ha látszik hogy a kieg hoz be olyan játékmeneti változásokat amiket az alapjátékba ígértek, vagy legalábbis hiányoltak a játékosok.

A fejlesztők dolga egy ilyen szituban az lenne hogy fórumokban begyűjtik az ötleteket, kigyomlálják a szutykokat, majd nekiesnek a megvalósíthatóak nagy részének, és nem baszakodnak mással míg bele nem rakják a játékba. Közben jöhetnek az ötletek a kiegészítőkhöz, talán el is kezdhet kísérletezgetni vele pár programozó hogy miként lehet megoldani rendesen. MAJD mikor megjelent a játék, nekiesni a bugfixeknek ÉS a kiegészítőknek...

Ez így lenne normális. Ezt így akarnák a játékosok. Megvennék azt a nyomorult DLC-t ilyen formában is. De nem lennének átverve, és nem is éreznék magukat átverve...

Meg sem jelent játékhoz DLC... Még ha az Activison, EA, vagy UBIsoft ötlet lenne...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. Szebko
2016.09.06. 16:02
és bizony ilyenkor vagyok úgy hogy abszolút nem kell szarul éreznem magam amiért néhány cimet torrenten szerzek be
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. Asagrim Riddi...
2016.09.06. 16:06
A felháborodás teljesen jogos, 100%-ig. A közlésének a módja értékelésen keresztül viszont a legkevésbé sem!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. noPublicFG
2016.09.06. 16:07
Egyet is értek a felháborodással, meg nem is.
A Season-Pass-ok idejében, amikor ez emberek előre vesznek meg tartalmakat egy játékhoz, holott azt sem tudják miért fizetnek, szerintem ez elnézhető. Az más tészta, hogy nincs kész. Na bumm!
A The Division sem volt kész megjelenéskor, sőt, ha jól látom, még most sem nyitották ki Manhattan-t, holott az volt a nagy szlogen.
Vagy a 4 pályás Multiplayer játékok! (Battlefield, Overwatch).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. MastR Asagr...
2016.09.06. 16:10
Nem értek egyet, ami nincs benne a játékban az legalább annyira fontos mint ami benne van. Az meg hogy nem foglalkoznak a félkész játékkal, hanem inkább csinálnak fizetős tartalmat hozzá, tényleg felháborító. Kezdem azt hinni hogy ezek az early access játékok addig kapnak fejlesztést míg a twitchen a legnépszerűbbek között vannak. Ezután elfelejtik az emberek és a fejlesztők is. Lásd DayZ.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. bl4st4h
2016.09.06. 16:10
A fejlesztő kirohanása igazán feltette a pontot az i-re.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. Asagrim MastR
2016.09.06. 16:14
Rendelek egy valamit, Pick Pack Pont átvételt választom, majd leadom az értékelést. Szerinted normális dolog azért három csillagra értékelni a terméket a tízből, mert plusz 1 hétbe telt míg megjött a nagykertől, aztán Pick Pack Pontra is kétszer kellett fordulnom, mert személyi nélkül nem adták át a csomagot? Ezeknek semmi köze a termékhez, tehát az értékeléshez sem szabad hogy köze legyen!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. MastR Asagr...
2016.09.06. 16:15
De ha neked hiányos a csomag annak már lehet köze az értékeléshez.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. Asagrim MastR
2016.09.06. 16:22
És hiányos a csomag? Nem az. Előre tudtad mit kapsz (Early Access), annak, hogy egy opcionális kelléket külön termékként kell megvásárolnod az eredetihez, semmi köze az eredeti termékhez. Számítógépházat se fogok értékelni 5 helyett 4 csillagra, ha mindössze annyi bajom van vele, hogy hiányolok a gyári 2 mellé még 2 ventilátort, mert az egyáltalán nem a ház minőségét jellemzi!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. MastR Asagr...
2016.09.06. 16:36
De ez most itt egy pc játék, ami félig van kész. Az erőforrást nem a befejezésre használják fel, hanem arra hogy megint eladjanak valamit ami nincs kész. Gyakorlatilag ezzel átverték azokat akik bíztak/bíznak a játékban. Lezártnak könyvelték el a játék fejlesztését és inkább a pénzre koncentrálnak. A Steam értékelésekben pedig ez látszik, mint befejezett játék, amiből hiányzik a sok sok ígéret. A végszó, én szeretem a Steam értékelést, mert ott az emberek saját szavaikkal írják le véleményüket a játékról, és ha oda tévedek hogy megvegyem, akkor egyből látom a hozzászólásokból és értékelésekből hogy mi a helyzet, és nem lefizetett újságírók 10 pontos értékeléseit olvasom 15 oldalas teszten keresztül, ahol látni hogy a grafika 10 éves lemaradásban van de azt írják hogy művészi meg hangulatos.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. Szebko Asagr...
2016.09.06. 16:37
ez valahol igaz is de mivel manapság a fejlesztők nagy része (tisztelet a kivételnek persze) magasról sz**ik a felhasználókra szegény szerencsétlen játékos aki persze saját magának köszönheti hogy átverték, dehát mégis égbekiáltó szemétség, mi mást tudna tenni mint negativ véleményt irni a játékról és ezáltalán talán a magasságos fejlesztők is felkapják a fejüket hogy talán valamit mégis csak rosszul csináltak hogy az eddigi pozitiv értékelés minuszba csap át.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. Asagrim Szebk...
2016.09.06. 17:01
Igen, pontosan ez a "ha a fejlesztő szemétkedik velem, akkor én is szemétkedek vele, és a mentalitásuk miatt húzok le egy terméket" magatartás irritál.

Legutóbb regényt írtam róla mekkora mocskos szemét kapitalista egy... csoportosulásnak... vélem ezt a Roberts Space Industries-t a ki nem adott játék elemeinek valag pénzért árulása miatt. Ebben mi sem igazol jobban, mint hogy a Gamescom 3.0 pre-alpha demójukig 116 millát szedtek össze több év alatt, maximum 2 héttel később ez az összeg már 122 volt. Ennek viszont semmi köze az early accessben elérhető játékhoz, amit kizárólag az alapján tudnék negatívan értékelni, hogy nem tudok küldizni, mert a játék szar netkódját okolandó 6 FPS-sel képtelenség űrcsata közben célozni, de asszisztált landolás közben is tudok érdekes dolgokat abszolválni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. LGx
2016.09.06. 17:13
"A játékosok pedig felháborodtak, hogy ha még a alapjáték sincs kész, akkor miért foglalkoznak a fejlesztők különálló, ráadásul fizetős kiegészítők elkészítésével."

na vajon miért? $$$

teljesen jogos a felháborodás, viszon! őőőőrli áccessz! tessenek olvasni.
van erre egy tökéletesen bevált módszer: KI.KELL.VÁRNI.
gyakorlatban:

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. Szefmester Asagr...
2016.09.06. 18:08
Nem a ház minőségét jellemzi az tény, hanem az EGÉSZET!

Itt volt egy termék amire aki befizetett tudta hogy még nincs befejezve és fog változni, jönnek a tartalmak és a javítások folyamatosan. Van pár e.access játékom, és látom egyik másikon mennyit fejlődött a kezdeti üres váz óta. A KSP is verzióról verzióra változott, sokszor komplett modpakkokat téve feleslegessé/használhatatlanná. Viszont amíg nincs kész egy játék pofátlanság a tartalmat külön árulni. Ezt a pofátlan lehúzást viszont láttatni kell a jónéppel.

Mindig megy a papolás hogy szavazz a tárcáddal stb... Megtörtént. Szavaznak a játékosok a tárcájukkal. Meg másokéval akiket sikerül észhez téríteniük. Van egy tippem hogy meg fog látszani az eladásokon ez a kis botlásuk... és nagyon helyesen fog meglátszani. (ha már nincs fogyasztóvédelem a játékokra, akkor kell az elégtétel)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. punchman Szefm...
2016.09.06. 18:52
De ha annyira megy a papolás, akkor miért nem bojkottálják a kiegészítőt? Miért kell a játékot lehúzni? Agyhalál!

"A játékosok pedig felháborodtak, hogy ha még a alapjáték sincs kész, akkor miért foglalkoznak a fejlesztők különálló, ráadásul fizetős kiegészítők elkészítésével"

Ez ebben a formában színtiszta ostoba hiszti. Egyáltalán nem jelenti azt, hogy kevesebb erőforrást használnak csiszolásra. Lehet, hogy a játék ettől gyorsabban fejlődik majd. Több tartalom, nagyobb vevőkör, több bevétel, nagyobb fejlesztői létszám, rövidebb fejlesztési idő. Ebből még az is profitálhat, aki csak az alapot vette meg.

Nem az értékelésben kéne lehúzni. Ha elmaradnak a hibajavítások, akkor kell értékelni. Ha valakinek nem tetszik az üzleti modell, ne vegye meg a kiegészítőt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Gyurkov
2016.09.06. 18:57
Ilyet se láttam még, hogy egy "be nem fejezett" játékhoz egy befejezett(?) DLC csomagot adnak ki. Vagy most early access az early access-en belül?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. Asagrim Szefm...
2016.09.06. 19:08
"Viszont amíg nincs kész egy játék pofátlanság a tartalmat külön árulni."

Star Citizennél ugyanez történik, csak ott nem fáradoznak DLC-vel, ott a félkész alapjáték elemeit árulják webshopban úgy, hogy máshogy nem is férhetsz hozzá!

Szóval az egyszeri ARK DLC ehhez képest még tűrhető.

punchman

Végre valaki velem ért egyet!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Mark29 Asagr...
2016.09.06. 19:48
Na azért ez nem ugyanaz. Oda van írva star citizen esetében : Figyelem ezzel a csomaggal a játék fejlesztését TÁMOGATOD nem kell megvenned INGYEN IS ELÉRHETŐ a teljes játékban.(tájékozódj ez csak egy jótanács)

Ark: Vedd meg vagy nem játszol vele, igaz a játék nincs kész de már egy fél éve csiszolnak a háttérben valamit aminek köze nincs a teljes játékhoz csak ha fizetsz.

Star citizen : Hátrányba kerülsz ha nem 200 dollárt fizetsz hogy támogasd a játékot? nem! én például a legolcsóbb hajóval rendelkezek mégis a legdrágábbakkal járok mert ellopom magamnak vagy majd megveszem a játékban.

Ark: Hátrányban részesülök ha nem fizetek ? Igen ! A 20$ dlc-s dolgokat áthozzák az alap játékba ahol én játszok de ebben a játékban sem megvenni sem ellopni nem tudom a kieg nélkül.

SC: A hajók fejlesztése lassítja a fő projekt fejlesztését ? Nem amúgy is kellenek a játékhoz.

Ark: A fizetős dlc fejlesztése lassítja a teljes játék fejlesztését ? Igen, és fogja is mert arra is kell erőforrásokat fordítani hogy ne sírjanak akik fizettek érte.
Most kiderült miért voltak szánalmas frissítések és "lopott" modok az utóbbi fél évben érdemi bugfixek/content helyett. A csapat nagy része erre a szánalomra volt fordítva ahelyett hogy a szánalmas ai-t vagy jellemtelen lényeket fejlesztették vagy a fél éves bugokat fixálták volna.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Asagrim Mark2...
2016.09.06. 20:17
"Hátrányba kerülsz ha nem 200 dollárt fizetsz hogy támogasd a játékot?"

Igen!

https://ipon.hu/forum/hozzaszolasok/53914/aprok_nagyban_-_20160823?limit=200#comment816827

Az meg a legkevésbé sem érdekel, hogy mit adnak ingyen a végleges játékban (ami 2 éve késik) majd még 2 év múlva, tisztában vagyok és voltam vele, hogy semmi olyan dolgot nem árulnak most, ami nem lesz benne a végleges játékban, plusz költség nélkül, de maximum pofátlanság szó szerint játékmodellenként árulni a félkész játékot.


SC: A hajók fejlesztése lassítja a fő projekt fejlesztését?

Igen!

Minél több pénzt talicskáznak össze, annál több tartalmat kell a játékba rakni, hogy a játékosok érezzék, hogy tényleg oda megy a pénz, ahova szánják, emiatt ennyire elfuserált a fejlesztés üteme, fontosabb futószalagon árasztani a hajókat, hogy minél több frontend tartalmat lásson a jóravaló alfa játékos, mint hogy azt a frontend tartalmat tudja is valamelyest használni.

Sokkal rosszabb a Star Citizen üzletpolitikája az ARK-nál!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Mark29 Asagr...
2016.09.06. 20:45
"Az meg a legkevésbé sem érdekel, hogy mit adnak ingyen a végleges játékban (ami 2 éve késik) majd még 2 év múlva, tisztában vagyok és voltam vele, hogy semmi olyan dolgot nem árulnak most, ami nem lesz benne a végleges játékban, plusz költség nélkül, de maximum pofátlanság szó szerint játékmodellenként árulni a félkész játékot."

"hogy máshogy nem is férhetsz hozzá!" Tehát valótlant állítottál mivel tudtad hogy hozzá lehet férni most is ahogy a kész játékban is ingyen.

"Minél több pénzt talicskáznak össze, annál több tartalmat kell a játékba rakni, hogy a játékosok érezzék, hogy tényleg oda megy a pénz, ahova szánják, emiatt ennyire elfuserált a fejlesztés üteme, fontosabb futószalagon árasztani a hajókat, hogy minél több frontend tartalmat lásson a jóravaló alfa játékos, mint hogy azt a frontend tartalmat tudja is valamelyest használni."

Fogalmad nincs a játékfejlesztésről Teljesen külön emberek dolgoznak ezeken mint akik a játék többi részével foglalkoznak. Te mit tennél kirúgnád a designereket amíg a programozás rész megy ? Ök ott dolgoznak szépen párhuzamosan a többivel.Semmi köze a játék késésének a hajókhoz. Ark érdekes modon nem lett kitolva mégsem csináltak sz*rt sem fél éve ha így hallad Star citizen 3 előbb jön mint a fába ragadt dinoszaurusz bug javítása Arrol nem is beszélve hogy 150 vagy hány millióból minimum 2000 fős szervereknek kéne rég lenniük nem 64 fős laggos első kiadás óta jelen lévő bugokkal küzdő szánalomnak. Sc legalább megmutatta 3.0 demóban hogy mire ment el a pénz de ezt az arkon sehol nem látom.

"Sokkal rosszabb a Star Citizen üzletpolitikája az ARK-nál!"

Miért is ? Leálltak a játék fejlesztésével hogy egy új 20$ os dlct adjanak ki egy olyan naprendszerrel amit soha senki nem érhet el csak aki fizet de onnan ki lehet hozni az ottani különleges típusú és erejű hajókat a többiek közé ?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. magerg
2016.09.06. 21:01
Egyre gyakoribb hogy a szoftvert szolgáltatásként adják.
Egy sokszereplős online játékra ez fokozottan igaz.
Mivel itt a supportot értékelik, ami egy ilyen játéknál a szolgáltatás része, teljesen jogos az értékeléshez tenni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Humbuk Asagr...
2016.09.06. 21:16
Nem értek veled egyet! A készítő ugyanúgy a termék részét képezi.

Szerintem itt főleg nem az a gond, hogy 20 dolcsi... Az emberek tojnak rá. Hanem az, hogy ez a jurassic park marhára alpha állapotban van... Ha egy játék alphában van akkor a készítőnek kutya kötelessége az összes erőforrását arra fordítani és nem megosztani azt, hogy egy különálló produktumot hozzanak létre.

Az ember értékelést írhat bármiről ami a játékkal kapcsolatos és bizony jogos a felháborodás, mert pont a support nincsen meg.

Sc-vel sem értek egyet és kicsit kettyósnak érzem azt, aki folyamatosan pénzeli őket... MMO-lesz az ég áldja meg őket... Lesz bevétel, de értelmetlen lehúzásnak tartom a külön cuccokért való fizetést...

Az NMSnél is írtam, hogy bojkottálni kell ezeket a nyomorultakat, mert eléggé pofátlanok már. Adnék annak a managernek egy pacsit aki így kiadatta a scorched earth-t.

1 szó mint 100, valamit tenni kell, hogy ez ne fajuljon el, mert ez hosszútávon csak és kizárólag nekünk rossz. Neked és nekem még akkor is ha nem egyezik a játék izlésünk!

Össze kell fogni! Ehhez bíztatni kell másokat is, amelyre ott az értékelő felület.
Termék + Temék támogatás + szubjektív vélemény= Értékelés
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Asagrim Mark2...
2016.09.06. 21:20
"Tehát valótlant állítottál mivel tudtad hogy hozzá lehet férni most is ahogy a kész játékban is ingyen."

Tessék? Jelen pillanatban fizetsz érte tied, nem fizetsz, nem szerezheted meg. Azt ne magyarázd meg nekem, hogy most alfában szépen beszállsz más hajójába, mintha csak a tied lenne és onnantól választhatóvá válik a hangárodban is, mintha a tied lenne, mert ilyen nincs.


"Fogalmad nincs a játékfejlesztésről Teljesen külön emberek dolgoznak ezeken mint akik a játék többi részével foglalkoznak."

Értem, tehát teljesen külön részleg foglalkozik a raklapnyi hajó röpképessé tételével, mint a fizikai engine többi részével, világos!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. kraven54
2016.09.07. 10:43
Az a baj nem látjátok a fátol az erdőt. Nem védem a fejlesztőked, de picit legyetek ők. 2015 juniusban kiadták a játékot early access fázisban, jött x bevétel. Ebből a pénzből elkezdték a contenteket meg amiket igértek belerakni. Aztán kezdett fogyni a pénz, de a játék még közel sincs végleges verzióban. Fejlesztő vagy mit csinálsz? Fogod a megmaradt pénzt jutsz amig jutsz és lehuzod a rolot hogy bocsi ennyi volt? Akkor lett volna felháborodás!!! Vagy fogod a megmaradt pénzt csinalsz egy dlc-t eladod és ami abbol bejön folytathatod a játék fejlesztését. Hozzá teszem ha nincs a 40millios perük lehet nem fizetős a dlc. Na jo de
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. kraven54
2016.09.07. 10:48
És mivel early access és benne van a steam szabályzatban, hogy vagy befejezik a játékot vagy nem, tehát ugy költsél rá pénzt, hogy ennek tudatában vagy, nyugodtan mondthatták volna, hogy ennyi volt.
Kérdem én melyik jobb? De az lett volna a korrekt részükröl ha ez közlik az tény, hogy gyerekek elfogyott a della ezért kiadunk egy fizetős dlc-t, különben nem tudjuk folytatni..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Szefmester
2016.09.07. 11:52
Azt hiszem az SC dolgai nem legalizálják az ARK dolgait... Nem lesz valami jó dolog csak mert kevésbé köcsögség!

Veszel valamit amiről tisztában vagy hogy még nincs kész, akkor elfogadod azt hogy történnek változások a tartalomban. Még azt is ha tartalmilag nem lesz lényegi változás, csak növekedik a stabilitás és a sebesség.
Ez esetben a már kifizetett félkész produktum mellé pénzt akarnak kérni azért hogy befejezzék azt. Már már ransomware szintű pofátlanság.
Vegyél egy autót pár kép alapján... kicsit horpadt, meg újra kell festeni, belefér... a motorral is van némi gond a tulaj leírása szerint, még talán ez is belefér. Na de hogy miután ezek tudatában is megvetted, és benyögi a tulaj az aláírások után hogy tessék itt vannak az ülések, a motor (mert épp ki volt szerelve a teljes javításhoz), és a pótkerék.. de csak ha fizetsz még érte, akkor azt hiszem nem simiznéd meg a buksiját ennek az eladónak a leleményességéért.

Ha elfogy a pénz, akkor lehet slattyogni a bankba és hitelt felvenni, vagy mindent elkövetni hogy be legyen fejezve a produktum, mert baromi sok játékos van akik nem akarnak ea játékot venni, max ha tudják hogy pár nap és jön a megjelenés. Ha kész a játék, és szűnnek a bugok, akkor lesznek vevők akiktől jön a bevétel, eközben a modellezők és designerek dolgozhatnak a DLC-ken a programozók és teszterek meg a bugmentesítésen...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. ThePoweR Asagr...
2016.09.07. 12:03
"SC: A hajók fejlesztése lassítja a fő projekt fejlesztését?

Igen!"

Nem meglepő. Ez a hátránya a nyílt fejlesztésnek. Valahonnan pénzt kell szerezni mivel nincs kiadó. Ha nem szóltak volna egy szót se 2 évig már lehet év elején 3.0 tartalmat kapunk.

Engem nem igazán izgat hogy késik, meg hogy előnye kerülsz ha több pénzt költesz. Nem kötelező megvenni senkinek. Én megvettem, még egy kis pluszt is öltem bele és várom szeretettel. Arról még korai beszélni hogy előnyben lesznek-e a drága hajót vásárlók. Kiderül hogy kibalanceolják-e vagy megölik a játékot a pay2win-el. Egyébként is kb ~700k ember vette meg a játékot eddig. (tudom az oldalon 1.5milla van, de mondták hogy ennek kb a felén van megvett játék) Ebből még kevesebb az akik nagy előnnyel rendelkeznek a megvásárolt hajók miatt. Ha kijön a game úgyis annyi játékos lesz hogy észre sem veszed.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Asagrim ThePo...
2016.09.07. 12:36
Ahogy azt a linkelt hozzászólásban írtam, a játék indulásakor külön lesznek választva az alfások a frissen kezdő játékosoktól, így aki többet fizet nem az ingyenes játékossal szemben lesz előnyben (nem is fognak érintkezni az első pár hónapban), hanem azzal szemben, aki kevesebbet fizetett, és ezáltal nem tudta kitapasztalni a játék bizonyos elemeit.

Jó, ne legyen igazam, bárcsak ne lenne, de tuti nem fognak például mindenkit ingyen megdobni egy perpill jómagyar áfával 145 eurós Freelancer DUR hajóval, amint bekerül alfába a felfedezés meg a bányászat, meg a kereskedelem, hogy abban is lehessen része mindenkinek a játék hivatalos megjelenése előtt. Szóval végül is pontosan az a helyzet, a SC esetében, amit Szefmester írt az autós példával, mert hiába kerül bele az alfába a funkció, alfához van hozzáférésed, a funkció használatát lehetővé tevő eszközért meg fizess még 45 ezer forintot, köszipuszi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. MrX
2016.09.07. 14:54
Azt is megemlíteném hogy a dlc minden egyes elemét modokkal is simán összehozhatták volna, sőt gyanítom a különböző sárkány típusokat egyenesen az ingyenes annunaki modból csórták kicsit átírva. 1 map meg a pár új dínó nem ér ennyit, ha ingyen is van új pálya meg különböző lények modokkal.
Ettől függetlenül szerintem majd megveszem a dlc-t, ha elkezdik végre az optimalizálást, amit 1 éve ígérgetnek, a dx12-vel együtt.
De helyette csak egyre több fölösleges dolgot raktak a játékba, meg xbox, ps4, Survival Of The Fittest fejlesztéssel vannak elfoglalva az alap játék helyett...na meg persze kiderült hogy ezzel a dlc-vel is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. hEngi
2016.09.08. 10:07
Azthiszem az a "mostly negative" értékelés nem tesz jót majd az eladásoknak. Igazából engem nem zavar hogy dlc-nek, ha nem a sima fejlesztések rovására megy. Gondolom X embernél többen nem tudlak dolgozni ugyanazon szóval az x+1-es csinálhat felőlem mást

De valahogy a játéknak olyan félkész érzete van. Meg ugye nem kicsit optimalizálatlan Szóval nem megalapozatlan ezaz össznépi felhördülés. Valaki ott a döntéshozóknál elkövetett egy kis bakit
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. MrX
2016.09.08. 21:03
http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=758608778 Hehe, kb az összes állat és új cucc a dlc-ből ingyenes modként...és egy hozzászólás szerint megengedték ezt a fejlesztők, csak a mapot nem. Gondolom megijedtek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Szefmester MrX
2016.09.09. 09:00
Én is tegnap este szereztem be ezt a modot. Majd le kell tesztelni még, de összehasonlítási alapom nincs sajna a DLC hiányában.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!