iPon Hírek

Nem frissíthető ingyenesen a Bulletstorm: Full Clip Edition

Dátum | 2016. 12. 06.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

A Bulletstorm eredetileg 2011-ben jelent meg a People Can Fly fejlesztésében és az Electronic Arts kiadásában. Habár egy egészen szórakoztató és megfelelően elmebeteg shooter volt, sosem aratott igazán nagy sikert. Valószínűleg ezt az elmaradt sikert szeretné valahogy bepótolni a People Can Fly azzal, hogy elkészíti a Bulletstorm: Full Clip Editiont, a játék felújított változatát. Ezzel kapcsolatban persze sokakban felmerült a kérdés: vajon az eredeti játék tulajdonosai ingyenesen frissíthetnek az új verzióra? Elvégre erre több példát is láttunk mostanában, például a Skyrim Special Edition, a BioShock Collection, vagy éppen a Darksiders Warmastered Edition képében. Nos, a szomorú válasz az, hogy nem. A Bulletstorm: Full Clip Edition kiadásáért ugyanis már nem az Elecetronic Arts felel, hanem a Gearbox, vagyis ebből a szempontból két teljesen különálló játékként kell őket kezelni - más tulajdonában áll az eredeti játék, és más tulajdonában az új verzió. Erről Randy Pitchford, a Gearbox főnöke beszélt egy kicsit. Elmondta, hogy a Darksiders esetében például az a helyzet, hogy a Nordic Games teljesen megvette a játékhoz tartozó tulajdonjogokat a csődbe ment THQ-tól, így abban az esetben egészében ők rendelkeznek mindennel, ami a játékkal kapcsolatos. Pitchford ezen kívül felhozta azt is, hogy nem csak a kiadó különbözik, hanem a platform és a korszak, ráadásul az eredeti Bulletstorm a Games for Windows Live-ra épült, még az új nem ezt fogja használni, nyilvánvalóan. Ezek persze furcsa kifogások, tekintve, hogy ugyanez fent áll a Darksiders esetében is. Meg kell hagyni persze, hogy a People Can Fly egy viszonylag kis stúdió, és mivel az eredeti Bulletstorm sem hozott be sok pénzt, vélhetően az a céljuk, hogy minél többet keressenek az új kiadással - nem tehetik meg, hogy a 2K-hoz vagy a Bethesdához hasonlóan ajándékba adják a játékot.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Gyurkov
2016.12.06. 12:55
Gearbox és Randy Pitchford... mit is várunk ettől a bagázstól?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. krisz111
2016.12.06. 13:25
Véletlen, ha nem vesszük meg na akkor mi lesz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Flegeton
2016.12.06. 16:56
Win live. Vicces volt. Pár hónapja feltelepítettem a Buletstormot. Megerőszakoltam a win livel és ment. Majd telt az idő és gondoltam csapatom tovább. Meglepődtem, mert nem tudtam belépni a liveba. Új pass és egyéb baromságokat végigjátszottam, de valami nem klafolt. Hogy oldottam meg?!
Leszedtem egy cracket a megvett játékomhoz, hogy tudjak vele játszani.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Chrematori...
2016.12.06. 17:53
Duke Nukem egy külön game, mért kell belekeverni... Nah m1, a Full Clip Edition ha valamivel részletesebb, de ugyanaz a game, akkor talán fel tudja kelteni az ember érdeklődését, de belekeverni egy másik game főszereplőjét? Ez egy egyedi játék egyedi sztorival, nem tudom kinek mi a baja vele, hogy le van szólva, de nekem máig az egyik favorite, és bármikor képes vagyok felrakni és kitolni örömmel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!