iPon Hírek

Nem gyárt több laptopot az Albacomp

Dátum | 2009. 06. 26.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

Hamarosan leáll a saját márkájú notebookok hazai összeszerelésével az Albacomp – erősítette meg a Világgazdaságnak Minárovits János, a társaság vezérigazgatója. A márkanév nem tűnik el, a hordozható számítógépeket a jövőben külföldről hozza be készre szerelten.

A változásokat nem a gazdasági recesszió hozta, csak felgyorsította – tette hozzá. Ez nem jelenti azt, hogy a számítógépgyártás teljesen eltűnik a profilból, a már említett notebookok összeszerelését azonban azért kénytelenek beszüntetni, mivel ebben nem tudnak olcsóbbak lenni a nagy gyártóknál, az asztali PC-k gyártását a jövőben is vállalják, de elsősorban projektalapon - írja a lap.

Emellett egyéb egyedi megbízásokkal köti le a cégvezetés a tulajdonában lévő üzem kapacitását. Minárovits János idesorolja azoknak a defibrillátoroknak a gyártását, amelyeket a közelmúltban nagy nyilvánosságot kapott életmentő pontokba szállítanak, de Fehérváron szerelik az időseknek szánt speciális telefonokat és a Classmate PC-k töltésére és tárolására fejlesztett töltőkocsikat is.

Összességében azonban a szerelői tevékenységből a cég az idén 16 milliárd forintra becsült bevételének már csak néhány százaléka származik.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!