iPon Hírek

Nem hajlandó tartalmat szűrni a Verizon

Dátum | 2008. 02. 06.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Az AT&T-vel ellentétben a Verizon nem hajlandó fejet hajtani Hollywood és az amerikai filmesek jelentős hányadának az internet-szolgáltatók felé támasztott azon elvárása előtt, hogy folyamatosan szűrjék a hálózataikon áthaladó tartalmakat és így segítsenek a jogvédett anyagok illegális forgalmazásának leállításában.

Tom Tauke, a Verizon kommunikációs képviselőjének elmondása szerint három nagyon jó okuk van arra, hogy ne foganatosítsanak ilyen jellegű intézkedéseket. Egyrészt, ha belemennének a dologba, azzal gyakorlatilag más szervezeteket is feljogosítanának a saját követeléseik megfogalmazására arra vonatkozóan, hogy mit szabad és mit nem szabad forgalmazni a hálózatokon - ők pedig egyáltalán nem gondolják úgy, hogy az internetet 'rendőrállammá' kellene változtatni.

Másrészt, ezzel egyben olyan precedenst is teremtenének, ami miatt aztán a jövőben minden egyes olyan esetért felelősségre vonhatóak lennének a hálózatok és a szolgáltatók, amikor valamilyen ok miatt mégsem képesek a rajtuk áthaladó tartalmak megfelelő szűrését elvégezni.

Harmadrészt, a cég meglátása szerint a tartalmak szűrése egyenlő a magánszférába való durva behatolással, amire ők már csak azért sem hajlandóak, mert internet-szolgáltatóként egyik fő felelősségük éppen az, hogy az előfizetőik magánszférájának háborítatlanságát biztosítsák.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!