iPon Hírek

Nem kedveli egymást az iPhone 7 és a Google Pixel?

Dátum | 2016. 11. 29.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az új okostelefonoknál nagyon ritka az, hogy a megjelenést követően nem jönnek ki kisebb-nagyobb hibák, és a külső szemlélőknek néha elég komikus lehet egy-egy igazán kellemetlen probléma. Ez a helyzet most is, ugyanis konkrétan a Google referencia okostelefonja akad össze az iPhone 7 Plus-szal, ami sok helyen csapódott le úgy, hogy a Pixel utálja a riválisát. Mindenek előtt érdemes azt leszögezni, hogy bár a legtöbb híroldalon még csak az iPhone 7 Plus kapott kiemelt említést, a jelenlegi információink szerint viszont biztosan érinti a pikáns probléma az Apple kisebb modelljét, az iPhone 7-et is. A hiba itt azért is nagyon különös, mert nem elég egyik-másik okostelefon hozzá, hanem egy iPhone 7 és egy Google Pixel is szükséges a reprodukáláshoz. Arról van szó, hogy az Apple okostelefonjával készített képernyőfelvételeket valamilyen rejtélyes oknál fogva bizonyos körülmények között nem képes normálisan megjeleníteni az Pixel és Pixel XL páros egyik tagja sem. A Google okostelefonjain az egyébként hibátlannak tűnő képek szétcsúszott pixelrengeteggé változnak, és ha ez nem lenne elég, még a felvételek színvilága is jelentősen eltorzul.
Az iPhone-ról küldött képek teljesen mindegy, hogy milyen formán kerülnek a Pixelekre, mindenképpen fennáll a hiba a pillanatnyi ismereteink alapján. A felhasználói visszajelzések szerint volt, aki az MMS-sel és a Hangoutssal is bepróbálkozott a képtovábbítással, de a végeredmény ugyanaz lett: a képet nem tudta rendesen kirajzolni a Pixel. Ráadásul ez még nem minden, az egész hiba rejtélyességét csak tovább fokozza, hogy az iOS operációs rendszer kezdőképernyőjét megörökítő screenshotok hibátlanok lesznek a Pixelen és persze a Pixel XL-en is. Tehát ha nem volna így is eléggé különös a jelenség, még egy olyan csavar is van a történetben, hogy csak akkor jelenik meg a hiba, ha valamilyen alkalmazás fut a kijelzőn, és azt szeretné az iPhone 7 vagy 7 Plus felhasználó megosztani – ez értendő a harmadik féltől származó programokon felül a natív applikációkra is.
A hiba forrását igazából pontosan nem tudni, de a folyamatosan szaporodó visszajelzések kivizsgálását követően arra jutottak a szakemberek, hogy valójában nem az iPhone 7 és a Pixel személyes problémájáról van szó – bármilyen komikusan is hangzik –, hanem valamilyen szoftveres eredetű gond van a háttérben, ami a komplett Androidot érinti. Tudniillik jelenleg hivatalosan csak a Pixel mobilokon érhető el az Android legfrissebb kiadása, a 7.1-es Nougat, de egy egyedi ROM-ot futtató Nexus 6-tal is megvizsgálták az esetet, ami szintén hibásan jelenítette meg a kijelzőfotót. Hála a lelkes Nexus 6 tulajdonosnak már egy fokkal tisztábban látjuk, hogy hol lehet a gond forrása. A Google is megszólalt mostanra, és a keresőóriás állítólag már tisztában van a különös problémával, ennél többet viszont nem árult el. Tehát azt továbbra sem lehet tudni, hogy mi okozza a bajt, és arról sem tudunk beszámolni, hogy mikor és milyen formán készülhet el a javítás.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. kihaennem
2016.11.30. 13:57
A legtöbb google termék hulladék volt IOSen... és a legtöbb MS termék is az ....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!