iPon Hírek

Nem kell halláskárosodástól tartani az új iPodokkal

Dátum | 2007. 12. 27.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Az Apple egy olyan új, automata hangerőszabályozó-rendszert fejleszt, ami megóvhatja a fülhallgatók használóit a magas hangerő ártalmaitól. Az iPodok új nemzedékeit természetesen nyomban felszerelik a technikával, ami egyszerűen nem engedi majd - legalábbis nem túl sokáig - maximális hangerőn hallgatni a számokat.


A legújabban bejegyzett szabadalmuk szerint a rendszer figyelembe venné, hogy a felhasználó mióta és milyen hangerővel hallgatja a zenét, majd amikor ez elér egy bizonyos határértéket, a rendszer fokozatosan elkezdi csökkenteni a hangerőt. Nyomon követi emellett az iPod kikapcsolása és újraindítása között eltelt "csendes időt" is, és ennek függvényében engedélyezi újra az erőteljesebb hangzást a biztonsági kereteken belül.

A 70 decibel alatti hangerő még biztonságosnak mondható, azonban a jelenlegi iPodok 100 decibel feletti teljesítményre is képesek - ez pedig olyan szintű zajártalmat jelent, mintha 3 méterre állnánk egy aktívan dolgozó légkalapácstól, és már negyed óra után is maradandó halláskárosodást okozhat (egyes MP3-lejátszók a 120 decibelt is meghaladhatják). Azt még nem lehet tudni, hogy az új iPodok felhasználói kikapcsolhatják-e majd az automata hangerőszabályzót.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. danee91
2008.09.13. 16:12
Nem értek az elektronikához, de az AMD-nél pl nem így van...CPU és RAM mehet más feszen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. kenny22
2008.09.13. 16:16
épp ezért tettem fel a kérdést, mert a cikk is írja, h ugyan ezt használja az amd is és ott nincs ilyen probléma...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. pluto
2008.09.13. 19:28
Sokkal egyszerűbb, és könnyebben követhető volt a kompatibilitás amíg a memóriavezérlő az alaplapban volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!