iPon Hírek

Nem készül elegendő hatmagos AMD processzor

Dátum | 2010. 06. 16.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A legfrissebb hírek szerint az AMD sem ússza meg a processzorhiánnyal kapcsolatos kellemetlenségeket: az Intel mobil processzorai után most az AMD Thuban lapka köré épülő asztali hatmagosaiból is hiány lehet a piacon, ugyanis a gyártó alulbecsülte a piaci igényeket, amikor leadta rendeléseit a GlobalFoundries felé.

A DigiTimes értesülései egyenesen az alaplapgyártó vállalatoktól érkeztek, akik szerint a hiány oka az, hogy az újdonságok jó áron kerülnek forgalomba, így a vártnál jóval nagyobb piaci igények mutatkoznak irántuk a második negyedév folyamán. Az új processzorok mellé a vásárlók egy része 8-as sorozatú lapkakészlettel szerelt alaplapot is választ, így az új alaplapok forgalma is fellendülőben van.

Érdekesség, hogy a beszámoló arra is kitér, hogy a hatmagosok ideiglenes hiánya miatt egyes négymagos újdonságok is késhetnek, beleértve a Phenom II X4 960T modellt is. A Phenom II X4 960T tulajdonképpen ugyanarra a hat processzormaggal rendelkező lapkára épül majd, mint a Phenom II X6 család tagjai, de hat helyett már csak négy engedélyezett maggal üzemel, viszont természetesen Turbo Core támogatással is rendelkezik. Az AMD néhány hete azt nyilatkozta a processzorral kapcsolatban, hogy az nem kerül közvetlen kereskedelmi forgalomba, csak OEM gyártók komplett konfigurációiban lesz elérhető, amelyekben olyan alaplap kap helyet, ami nem ad lehetőséget a letiltott magok életre keltésére. Tehát nem lesz dobozos változat, legalábbis egyelőre.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

11. psylocke
2010.06.16. 13:59
érdekes lehet beszerezni a 960T modelleket. az aki olyan készgépet vesz, valószínű azt se tudja mi fán terem benne a processzor, csak látta a tesco újságban, hogy oda volt írva, hogy fullhdmultimédiaextrémgamergép Viszont hardveraprón mekkora +pénzel lehetne x4 9xx szériára cserélni Én simán beneveznék rá, még ha rossz is a 2 mag legalább ott a turbocore, de így meg nem lesz sehol...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. doktorovic...
2010.06.18. 10:15
ez a hír egy kacsa... sehol nem veszik ezt a típusú cpu-t, márcsak az ár/teljesítmény miatt sem... nem hogy országunkban de a környező országokban sem fogy...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. doktorovic...
2010.06.18. 10:16
ki akar magának sokat fogyasztó keveset tudó nem kifejlett technológiát venni?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. lc
2010.06.18. 10:59
Kedves doktorovics, elismerem, hogy elég valószínű, hogy jobb az intel, de mivel racionális embernek tartom magam, ezért igyekszem maximalizálni a hasznosságot, és a költséghatékonyság fontos szempont számomra. Ezért én egy AMD T1055-öst vettem, jobban járok vele, mintha ugyanannyi pénzért egy intelt vettem volna, egy 10%-os teljesítménynövekedésért 60%-os költésgnövekmény elfogadhatatlan. Jó az intel csak nagyon drága és ez sok ember számára megfizethetlen.(A tesztprogramok eredményeit pedig fenntartással kezelem, mivel szerintem még optimalizálhatóak az adott hardverekhez. Mind amd mind intel oldalon.)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. dax
2010.06.19. 14:29
Pedig én 960T akartam venni a fogyasztás miatt, de így kénytelen leszek inteles konfigot összerakni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. sanyix
2010.06.19. 21:11
hát igen ennél nem kell lecserélni a fél gépet, hanem egyszerűen bedobni az akár 3 éves lapba a procit azt jóvan... és még csak lassabb se lesz számottevően.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. FejesPeter...
2010.06.19. 21:28
Nem mindenki burzsuj genya hogy 400Eft-os intel 6magost vegyen személy szerint kell a ráknak simán futnak ugyan úgy a game-ek az amd-n is nem kell ahoz intel proci hogy full grafikán vagy egyébb módon játszhasson az ember.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Terror
2010.06.19. 23:13
"ki akar magának..."

Mondjuk mindenki, akinek nem kell a szutykod, amit reklámozol, és még hazudsz is mellé.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. pdx06
2010.06.20. 16:01
Szerintem nincs olyan szoftver amivel egyik gyártó processzora sem bírkózna meg. Jól láthatóak lentebb a parasztvakítás áldozatai. Teljesen felesleges az AMD vs Intel vita. Aki játszani akar, az vegyen egy jó videokártyát és cső. Másokat úgyis hidegen hagy hogy milyen processzor zakatol a gépükben. De mondok jobbat: aki játszani akar, vegyen konzolt. Egy felsőkategóriás gép árából kijön egy XBOX360+PS3+Nintendo együtt, mindhez 3-3 játékkal, ellentétben a pc-vel amire összvissz évi 2 olyan játék jelenik meg aminek igénye van a nagy teljesítményre.
Menőzni lehet a hardverekkel, de csak azoknak akiknek a benchmark eredmények az életük.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. mythbuster
2010.06.20. 22:19
doktorovics... Én az intelt hamarabb kinyirom mint te az AMD -t!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. ThePoweR mythb...
2010.06.20. 22:38
???
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!