iPon Hírek

Nem kezeli jól a problémás iPhone-ok eseteit az Apple

Dátum | 2016. 11. 22.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Egyre több okostelefon kerül piacra évente, és ezek egyre többször futnak bele valamilyen gyártási problémába. Az idei év (és talán minden idők) legnagyobb botránya a lángra kapó Galaxy Note7-hez köthető, ami mostanra teljesen ki lett vonva a forgalomból. Szerencsére az iPhone 6 Plus-t és az iPhone 6s-t érintő gondok nem ennyire súlyosak, viszont mindenképpen kellemetlenek, és az Apple sem feltétlenül teszi boldogabbá a tulajdonosokat. A cupertinói alakulatnak rövid időn belül két okostelefonja kapcsán merült fel olyan jellegű hiba, ami miatt azok szervizes beavatkozást igényelnek, de az Apple csak az egyik esetben tartja a hátát, a másikban mossa kezeit. A vállalat az iPhone 6s esetében ingyenesen vállalja az ismert hiba kiküszöbölését, az iPhone 6 Plus felhasználók viszont komoly számlára számíthatnak, ha szeretnének élni szerviz segítségével. Számszerűsítve 150 dolláros összegről beszélhetünk, ami valóban nem elhanyagolható egy olyan mobil esetében, ami még 2014-ben, vagyis már több mint két éve lépett piacra. Először lássuk, hogy mi az iPhone 6 Plus problémája, és miért próbálja kihúzni magát a fizetés alól az Apple. Ennél az okostelefonnál becsíkozódhat néhány területen a kijelző, illetve a multitouch és egyáltalán az érintésérzékelés is kihagy esetenként, vagyis előfordul, hogy nem reagál a készülék a tapintásokra. Az Apple elmondása szerint csak akkor alakulhat ki ilyen probléma, ha nem rendeltetésszerűen használták az adott szerkezetet, ez pedig a garancia megvonásával jár. Az érintett mobilokat a cupertinóiak szerint számtalanszor leejthették vagy pedig a kelleténél puhább házat „szórakozásból” is meghajlították a tulajdonosaik, akik most szívhatják a fogukat. Ez természetesen szöges ellentétben van a cseppet borsos hangulatú felhasználók egy részének tapasztalatával: többen elmondták, hogy normál használatban volt a telefonjuk, nem ejtették folyamatosan a földre, és nem is játszottak a hajlékonyságával, de ennek ellenére is tapasztalják a hibát.
Elemzések időközben rámutattak arra, hogy minden bizonnyal az Apple tisztában volt azzal, hogy valamilyen gyártási hiba okozhatja a kijelzővel kapcsolatos gondokat az iPhone 6 Plus esetében, ugyanis az utódként szolgáló iPhone 6s Plusnál már az érintett pontokon más megoldásokat használt. Az új okostelefon eleve egy strapabíróbb alumíniumötvözetből készült, illetve a beltérben néhány kulcsfontosságú komponens ki lett cserélve vagy teljesen más területre került át. Egyes feltételezések szerint a probléma hátterében konkrétan egy gyártási hibás IC, az U2402 Meson Touch chip állhat, más teóriák viszont kontakthibára gyanakodnak, ami elsősorban a fent említett „bend-gate” ügy szövődménye lehet, de akár kisebb behatás esetén is kialakulhat ilyen hosszú idő alatt. Szerencsére a másik esetben már jól kezeli a gondokat az Apple, és az iPhone 6s ingyenes javításban fog részesülni – persze azt hozzá kell tenni, hogy ha valamilyen fizikai sérülés van a készüléken, akkor ebben az esetben is fizetni kell, függetlenül attól, hogy van-e összefüggés a hiba és a sérülés között. Itt olyan mobilokkal lehet probléma, amiket még 2015 szeptembere és 2015 októbere között gyártottak, és a vállalat elmondása szerint ezeknek is csak egy része, ami javítást igényel, nem kell tömeges visszahívást kilátásba helyezni. Az iPhone 6s-nek az akkumulátora körül van valamilyen probléma, ugyanis a telep cseréjével jár együtt a hiba javítása. És, hogy miről is van itt szó pontosan? Nos, a 4,7 colos okostelefon esetenként fogja magát és látszólag minden előzmény nélkül kikapcsol.
Akik esetleg tapasztalják az iPhone 6s leállásos vagy az iPhone 6 Plus kijelzővel kapcsolatos hibáját, azok az Apple hivatalos szervizes partneréhez, vagy az Apple Store értékesítési pontok valamelyikéhez fordulhatnak. Mindenekelőtt pedig felvehetik a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

26. tibaimp
2016.11.22. 17:45
De, ha leejtési nyomot találnak a telefonon, akkor ráfogják arra és ugrott a gari, fasza....tipikus apple...rothadt egy alma ez....


szerk.: nagyon kíváncsi vagyok, hogy meddig fog még kitartani (ilyen ügyfélkezelés mellett) ez az orbitális hype a cég és az irreálisan túlárazott termékei körül, mert egyszer minden véget ér.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. Merwenus
2016.11.22. 19:34
"2015 szeptembere és 2015 októbere között gyártottak, és a vállalat elmondása szerint ezeknek is csak egy része, ami javítást igényel, nem kell tömeges visszahívást kilátásba helyezni"

Note7-nél is csak 1 hónap alatt gyártott telefonoknál volt baj...csak mondom és ott is akksi baj volt
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. planetboy tibai...
2016.11.23. 10:08
Azért maradjunk annyiban. hogy a cikk egy kicsit túl drasztikusan írja le a dolgot, de nem is tudom mit vártok ezektől a cikkektől, meg a hatásvadász címektől.
Először is csak, hogy tisztába tegyük a dolgot és nem azért, hogy az apple-t védjem. Igaz én is apple tulaj vagyok de nem azért mert felvágok vele és mutogatni akarom, hanem mert egy ideje meguntam az android használhatatlanságát instabilitását és a csodálatos készülék frissítési támogatását, mikor megveszek egy drága telefont aztán 1 év múlva le sem xarják......
Azért az apple az egyetlen olyan gyártó ahol ha vissza viszed a készüléket javítani gari időben, vagy kapsz egy vadi új készüléket vagy hivatalos központi szervizben hollandiában bevizsgálva megcsinálják és tanúsítványt is állítanak ki róla, ehelyett az androidos készülékek itthon, nem nevezem meg a szervizeket taknyolják össze aztán meg csodálkoznak az az emberek, hogy xarabb mint amikor bekerül.
Nekem cserélt már ki az apple rossz készüléket vadi újra szó nélkül és volt rajta egy kicsi sérülés, szóval ennyit erről.
Persze voltam annak is tanúja, hogy vittek be telefont és állításuk szerint a táskában magától kiflibe hajlott a telefon, tehát még véletlen sem ültek rá szóval azzal is tisztában kell lenni, hogy az emberek ha esetleg kicsit leélik a telefont de még garis megpróbálnak elkövetni mindent, hogy ne a saját költségükön cseréljék ki és megpróbáljkák valahogy sumák módon intézni a dolgot ezt az apple is megunta .....
Úgy, hogy lehet szidni nyugodtan, de kérek példákat ahol ennyire normálisan kezelik a garanciális javítást és ha széria hibáról van szó garancián kívül is ingyen javítják, mert sem samsung sem semelyik gyártót nem tudnám megnevezni....
Az meg, hogy a samsung kivételesen egyszer megpróbálta cserélni a note 7-ben az aksikat kivétel volt, de aztán rájöttek, hogy nem aksi baj volt, hiába cserélték ki azok is felrobbantak.
A túlárazásról meg annyit, hogy a samsung meg a huawei már lassan drágább telefonokat gyárt mint az alma, szóval mi is van túlárazva?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. Asagrim plane...
2016.11.23. 10:52
"meguntam az android használhatatlanságát instabilitását"

Én is, aztán eldöntöttem, hogy ezúttal nem 30 ezer forintért, hanem 167 ezerért veszek egyet, azzal meg azóta is elvagyok, lassulás, használhatatlanság, instabilitás nyoma nélkül, több mint egy éve...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. planetboy Asagr...
2016.11.23. 12:17
Ha neked az samsung galaxy S, SII, SIII, SIV (na itt léptem ki) 30 ezer forintos, akkor csókolom a kacsódat
"mikor megveszek egy drága telefont aztán 1 év múlva le sem xarják......" ezt gondolom, csak szelektíven olvastad

Amúgy meg vitázhatunk ezen, de szerintem nekem sem véletlen váltanak az ismerőseim, kollégáim ios-re miután azt hallom, hogy elég volt belőle.....
Mindenkinek joga azt használni ami neki szimpatikusabb, nekem, nekünk ez volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. Asagrim plane...
2016.11.23. 13:06
"ezt gondolom, csak szelektíven olvastad"

A helyén kezeltem, tehát ignoráltam. Úgy, ahogy nem érzek késztetést arra, hogy azonnal felrakjam a legfrissebb Windowst amint megjelenik, úgy az Android frissítések is hidegen hagynak. Ha valami működik, akkor azt nem cseszegetem, videokártya illesztőprogramot se frissítek ész nélkül mindig a legfrissebb verzióra, ha a jelenlegivel semmi gondom sincs, ez a felrakom mindenből a legújabbat egy totálisan helytelen magatartás. Te lehet hogy az operációs rendszeredet használod, én nem. Én az operációs rendszerre telepített alkalmazásokat, azok meg több évre visszamenőleg is kompatibilisek maradnak a régebbi androidokkal.

A biztonsági szoftvereid adatbázisait kell naprakészen tartani, minden más opcionális...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. katt777
2016.11.23. 13:36
Aki olyan szellemi és öntudati szinten van, hogy iPhone-t vásárol, az kifizeti ezt is, nehogy már csak 70% haszna legyen az ócska hardveren a gyártónak...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. katt777 plane...
2016.11.23. 13:41
Teljesen jó az Android, évek óta elvagyok vele. Ha az Apple hagyná, hogy az övénél is ócskább hardverre minden gyártó egyedileg minden szart felpakoljon, sokkal több probléma lenne az iOS-sal, amelynek csak azon az 1-2 hardveren kell elfutnia. Persze ha könnyen jön a lóvé, rögtön az Apple, úgy nem kell gondolkodni, tájékozódni, tfont beállítani.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. planetboy Asagr...
2016.11.23. 13:52
"Android frissítések is hidegen hagynak"
erre csak annyit tudok mondani, hogy gratulálok, mint infós és ráadásul olyan aki olyan területen dolgozik ahol kell a biztonság inkább nem mondok semmit, biztosan fontos neked az adataid biztonsága, nálunk lollipop alatt fel sem jöhetsz wifi-re.
Te vagy az aki még pl "4.1"-es androiddal rohangál és azt mondja jó az mert bevállt de nem meri bevallani h a drága telefonjára 1 év támogatás volt, vagy a totál nem értek hozzá kategória...
Igen azt aláírom , hogy sokszor az új frissítések problémásak lehetnek, de biztonsági rés foltozás miatt elkerülhetetlen. Általános win update-et mi sem tolunk fel azonnal de kritikus hibajavításokat azonnal kiengedjünk.
A vga illesztőt természetesen nem kötelező azonnal felrakni, de ott is lehet memory leak és társai amit foltozhatnak...
Azt meg sajnálom, hogy androidnál "hagyni kell" a régi rendszert a kompatibilitás miatt, ios-nél ilyen baj nincs
Szerintem itt fejezzük is be a vitát
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Lann
2016.11.23. 14:14
Valahogy egyből ez a videó ugrott be: https://www.youtube.com/watch?v=EDaPDHvI4Xg&t
..jah, apple support rulz, viszont én egyáltalán nem tartom borzalmasnak, hogy az ostoba emberekből gazdagodnak meg. Megérdemlik, teljes mértékben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. tibaimp
2016.11.23. 14:39
planetboy: "A túlárazásról meg annyit, hogy a samsung meg a huawei már lassan drágább telefonokat gyárt mint az alma, szóval mi is van túlárazva?" --- az apple, a több mint 300000 ft-os telefen áraival, meg az 1 millió forintos lapopjaival, persze az nem ide tartozik...
Asagrim-nak van igaza, nem a 30000 ft-os androidos készülékt kell nézni, hanem a 130000 fölöttit, de akkor sem 300000+
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Asagrim plane...
2016.11.23. 14:55
"biztosan fontos neked az adataid biztonsága"

Telefonon? Hűha, ellopják a telefonkönyvemet, vagy jól meghekkelik a candy crush-t és resetelik az összes high score-t?! Azta! -.-'

"Te vagy az aki még pl "4.1"-es androiddal rohangál"Te meg olyan ember vagy, hogy ha a kezedbe adnak egy mankót akkor eltöröd a lábad, csak hogy lehessen mire használni. Egészségedre!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. xcomman
2016.11.23. 15:20

Kb a megjelenés napján vettem egy iphone 4-et (6-7 éve?) és azóta egy akkumlátor lett cserélve benne (5-7k volt)..., ha meg beszarna akkor vennék egy iphone se-t 130-ért. Androidra nem fogok most kitérni, mert nem akarok vitatkozni, 3 hét után cseréltem az almára (ebből 2 szervíz volt)... Amit az árakkal művelnek az erősen no comment és én is csak vigyorgok rajtuk, de mivel nincs szükségem péklapát telefonra meg atom hardverre engem nem érint a 300k huf-os ár. Amióta megvettem egész pontosan 1x volt hajlandó lefagyni... ez már a pofátlanság teteje, nem? Egy megbízható telefont akartam ami egyszerű dolgokra kellett (sms, telefonálás, levelezés, időkép ). Nem érzem átverve...

Azért ios alatt is volt pár érdekes rendszer update... ugyan nem döglött meg tőle a telefon, de imádkoztam, hogy a hotfix-ig kibírja

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. planetboy Asagr...
2016.11.23. 15:23
Mi meg az ilyen tudatlan userek miatt szívunk mint te meg itt egy két okos....
Mert mindig jobban tudjátok mint az üzemeltetők (ez miért kell, az miért kell aztán meg sír a k..va szájuk ha xar valami).
Csak tudod mikor valakinek a céges levelezése is rajta van a telefonján céges titkokkal dolgozóknál, aztán mikor jól be hackelnek a telefonjára az nem kellemes. Itt nem Candy Crusht használnak a dolgozók hanem céges szoftvert. Arra meg h játsszál nem kell 130-ért telefont venni.
Amúgy meg mindenki jön a fa@om túlárazással, 300-ért inkább veszek iphont mint 270-ért samsungot vagy huaweit....
A laptopok, jó valóban túl vannak már lőve azt aláírom de egy pozitív dolog van bennük, hogy később is válnak elavulttá, van itt aki 2008-as macbookot használ El Captiannal és egész fürge még a rendszer, azért megnéznék még egy windows-os laptopot mennyire használható ebben a korban.

Azzal meg, hogy vannak akik megveszik az almát nem kell kifikázni őket, hogy agymosottak mert ezt droid részen is oda lehet pattintani, akik szintén megveszik 300 körül az új telókat ötöd annyi támogatási időért aztán egy év múlva vehetik a másikat mert megvette 5-el de a 7 már nem megy rá, szóval el lehet gondolkodni a droid mellett is, hogy az nem átbaszás-e, mint ahogy minden........
Az meg, hogy szőke picsák és 16 évesek veszik az iphont vagánykodni arról nem tehet az apple mint ahogy az android gyártók sem, ez alapján aki azt mondja, hogy hülye valaki az elgondolkodhat, hogy ne vele van-e a baj.
Régen én is hasonló állásponton voltam az almáról és undorodtam tőle, aztán mikor meguntam a szopást droidon elhatároztam kipróbálom, azóta nem panaszkodom, persze nem mondom, hogy itt is mindig minden fasza, de baromi gyorsan ki adnak rá javítást.
Szóval ennyi...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. B_Real plane...
2016.11.23. 15:28
Az lehet, hogy 1 év szoftveres támogatás van az Android rendszerű telefonokra, az Apple termékeire meg 1 év teljeskörű garancia - olyan termékekre, amik állítólag prémium minőségűek. Nyilván azért is jár hozzájuk 1 év garancia.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Asagrim plane...
2016.11.23. 15:40
Szóval játék alá nem kell a drága erős vas, de én vagyok a tudatlan!

Nem őrzök céges titkokat a telefonomon, de az én anyámat, hogy nem veszem meg rögtön a legújabbat a legfrissebb szoftverrel, mert az neked valamilyen úton-módon ártalmas, még akkor is ha valószínűleg még csak nem is ugyanott élünk földrajzilag. Vettem papa!

Most úgy összeszégyelltem magam, hogy ma már nem fogok loginolni Townshipbe, hátha kihasználnak valami biztonsági rést az őskövületemen, és mindenkinek csirkeólra cserélik a drága gyárépületeiket a barátlistámon!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. planetboy B_Rea...
2016.11.23. 16:09
Az lehet, hogy pl a samsung 2-t ad de ha xar a tmx-nél taknyolják össze aztán csak nézhetsz
Itt meg gari időn belül kapsz egy vadi ujjat..... vagy hivatalos szervizben, tanúsítvánnyal ellenőrizve kapod vissza.
Van Samsung promoter ismerősöm aki azt mondat meg nem venné mert akkora a selejt arány kibontják a dobozt a vevő előtt és villog a kijelző vagy be sem kapcsol.
Amúgy meg elmondanám, hogy az 5s-el soha nem volt bajom ,a mai napig tudom is kinél van és hibátlanul működik, a 6s-el csak egyszer volt bajom, kaptam is egy vadi újat + 6hónap garit.
Überelheted androidnál de nem fogod.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. planetboy Asagr...
2016.11.23. 16:12
Ha a Candy Crash-hoz neked erőgép kell akkor sajnállak, hogy te valamelyik cryengine 3-as verziót futtatod
És itt nem a legújabb telefonról van szó, hanem, a szoftver frissítésről amiről elindultunk de látom megint más irányban haladsz.
De amúgy köszi a kommenteket, mert jobbá tetted a mérnök csapat napját
Maradj csak user, mert mi ilyen szakembert nem alkalmaznánk
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Asagrim plane...
2016.11.23. 16:16
Olyanról már teccett hallani, hogy szarkazmus? Állandóan a garanciával jössz. Eleve nem kell tönkrevágni a telefonodat, és nem kell gariztatni. Ha meg vadi új telefont vásárolsz, mert hipszterkedni akarsz, és csak később derül ki róla, hogy szériahibás selejt, azért egyedül magadat okolhatod.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. planetboy Asagr...
2016.11.23. 16:21
Veled lehet valami, de nagyon, ki beszél itt az új telefonokról meg a hipszterkedésről, ti jöttök a garanciával, mert így meg úgy Mert azért xar az apple.
A szoftver frissítésről beszéltünk először is Ezért nem kell legujabb telefont venni, csak azt mondtam, h az androidnál van az h kell mert basznak a régiekre kiadni az ujjat. És valahol fontos a biztonság, de hát a hülyéknek elé lehet adni mindent, látod te is megveszed, mert neked úgy jó ahogy van.
Na mind 1, legyél jó aztán egyszer remélem eléred a pubertást.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Asagrim plane...
2016.11.23. 16:32
Te lehet hogy magadnak eldöntötted a fejedben hogy az operációs rendszer biztonsági foltozását érintő szoftverfrissítésről van szó, én arra a frissítésre gondoltam, mikor a google play automatikus módban napi háromszor akarja frissíteni a google +-t. Te akarsz kényszeresen frissíteni minden szart, mivel az 1 éves telefon nem telefon így vennéd az újat ha androidod lenne, szóval döntsd már el hogy most akkor mit akarsz mondani, vagy szólj a kollegáknak hogy ne pofázzanak bele mit írj, mert nem konzisztens a mondandó. Nem mellesleg a screenshoton, amit voltál szíves figyelmen kívül hagyni egy teló megjelenés után másfél éves Android revízió figyel, persze könnyebb tovább görgetni és defaultba hülyének nézni az embert, mint ténylegesen arra használni az agytekervényeidet, hogy felfogd mit ír.

Garanciáról meg továbbra is te beszéltél ebben a topikban a legtöbbet, még akkor is, ha nem kérte senki, hogy térj ki rá. Tudod mi volt az utolsó három cuccom ami garanciába került? Egy memóriamodul 2 hete, egy 128 megás pendrive 2002-ben, a harmadikra meg már nem emlékszem... mázli? Inkább tudatos vásárlásnak hívnám. Na ebben soha nem lesz részed egy olyan márkánál, ahol a mindenkor aktuális termékvonal összesen két típust ölel fel, te meg vakon vagy az egyiket, vagy a másikat veszed, mert más szóba se jöhet!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. planetboy Asagr...
2016.11.23. 16:51
Figyi, mérnők vagyok ezzel foglalkozom, a kollégáim is mérnökök ők is ezzel foglalkoznak, mi csak spontán nem értjük mikor, nem csak te, hanem a userek általában jönnek ezzel, hogy miért kell frissíteni és nem értik meg. És itt nem csak a rendszer frissítések a lényegek (program ban is vannak hibák de azt is írtam), de ezt is írtam az elején de ez sem jutott el neked, egyszer majd megérted de megmondom őszintém már én kezdem magam xarul érezni, hogy hajlandó vagyok lesüllyedni erre a szintre.
Nyugi láttam, hogy android 6-od van. Itt csak azzal kezdtem el veled vitázni,. hogy szerinted felesleges a rendszert frissíteni. ha piroska néni a szomszédban nem frissíti a telóját igazából le kakálom, az ő adatai nem az enyém, de ha miattam törnek be egy céges telóba vagy akármibe és tudom, hogy azért mert nen tettük meg az intézkedéseket az szívás és nem akarom kipróbálni, hogy emiatt kirugnak-e, ráadásul nem hiszem h hülyék vagyunk mert nem egy két nagy cégnél voltam már.
Honnan tudod azt is, hogy mit vásárolok, mert van egy baromi komoly windows pc-m (asus, corsair, gigabyte, samsung raid ssd-k, stb gyártók elemeivel) ja és agyosott vagyok már igy is biztosan mert 400-ért raktam össze a virtuális gépeknek, nem kell ám azt hinni, hogy nálam is csak apple játszik, itt csak a telefonról beszéltem amúgy is leginkább.
Amúgy meg a tudatos vásárlásról annyit, hogy cseszheted a tudatos vásárlásod, mert minden xar már amit mostanában veszel, és fogalmad sincs, hogy milyen rendeléseket szoktam mindennap leadni nem csak az alma irányába . Azt is sajnálom, hogy nincs apple termékre pénzed és emiatt a gyűlöleted az olyan emberekre vetíted ki akik megveszik. Nem értem miért árt neked valaki aki applet vesz, nem is ismered őket.....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. B_Real plane...
2016.11.23. 17:19
Lehet, hogy jól járnak el a garancia idő alatt (mondjuk mintha olyan hír is lett volna, hogy ott köt bele az Apple a gariztatásba, ahol csak lehet), de ha olyan fene büszkék a termékeikre, miért nem adják mondjuk 3 év garanciával?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Bihus
2016.11.23. 20:35
Nálam is volt egy garanciális probléma 5s-sel, kb. 1 mm-t mozgott a telefon kávája a fémhez képest, valamint nem mindig hallottak rendesen telefonálás közben. Visszavittem, és meglepetésemre egy hét alatt kicserélték egy új telefonra. A mikrofon nem lett jobb, mint kiderült, a környezeti hang szűrése tompít be, "rosszul tartod" jelmondattal

Most egy céges SE van, gyári tokot adtak hozzá, ezzel még nem tapasztaltam a problémát, de könnyen lehet, hogy ugyanúgy fennáll.

Ez több dologra is rámutat: az apple sem mentes az összeszerelési és a dizájnproblémáktól, utóbbit ugye tudjuk, másrészt elég korrektül kezelik a garanciális dolgokat. Ilyeneket egy Samsungnál, Sonynál nem cserélnek, törődjetek bele. Csúcskategóriás HTC-m kb. ugyanilyen mértékben nyikorgott, csak ott a review-kat olvasva MINDEGYIK...

Azt a jelenséget, miszerint valaki már szinte fizikai fájdalmat érez, mert egy drága termék népszerű, és bármilyen ezzel kapcsolatos problémára le kell írnia, hogy ilyet csak idióták vesznek, pedig egészen szimplán csak irigységnek hívják

Én nagyon elégedett vagyok vele, atomgyors, az SE meg már pláne, ilyen sebességet és stabilitást nem láttam egy droidosnál sem még, pedig nézegetem néha őket kíváncsiságból.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2016.11.23. 20:43
Azért nem adják 3 év garanciával, mert a termék életciklusa és a piaci igény egyelőre nem indokolja. Ha 3 évvel adnák, akkor 2 évvel tovább kellene gyártaniuk, hogy a termék életciklusa végén gyártott telókhoz még mindig legyen cserekészülék. Ez egy nagyon költséges dolog, mert ekkor minden komponens életciklusát ki kell tolni egy kisebb darabszámmal, amitől az egész cucc és a gyártás is sokkal drágább lesz, és ez nem éri meg nekik. Ilyet csak akkor tesznek majd, ha a konkurrencia rákényszeríti őket...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. B_Real Bihus
2016.11.24. 01:13
Ennyi erővel VGA-ra sem kéne 3 év garanciát adni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!