iPon Hírek

Nem lesz Fallout Indiában

Dátum | 2008. 10. 23.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Pórul jártak az indiai gamerek, ugyanis a Fallout 3 nem fog megjelenni országukban a Microsoft bejelentése szerint. Az oly nagyon várt akció RPG eredeti terv szerint ott is megjelent volna október 28.-án Xbox 360-ra, ám az ország "kulturális érzékenysége" miatt inkább kimarad a poszt apokaliptikus kalandból.

A gamingindians.com-on közöltek szerint a Microsoft a következőket jelentette ki: "A Microsoft minden erőfeszítést megtesz, hogy a legjobb játékokat hozza el az indiai felhasználóknak egy időben azok nemzetközi megjelenésével. Viszont India kulturális érzékenysége folytán, most azt a komoly üzleti döntést hozta, hogy nem viszi be Indiába a Fallout 3-mat."

A Gamingidians viszont más indokokat is lát a döntés mögött, miszerint a visszavonásban szerepet játszott, hogy az országban nem megfelelő a disztribúció és a viszonteladók (kisker) igen magas árakat szabnak a játéknak. Persze a fő indok a "kulturális érzékenység". Arra is rámutatnak, hogy olyan játékokat is beengedtek már az országba mint a Postal és a GTA, amikben szintén kevés a virágos kert és a parfüm.

A Bethesda a történtekre nem reagált.

Rossz lehet most kulturálisan "érzéketlen" indiai játékosnak lenni

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Magrathea
2008.10.23. 19:44
Elnézést kérek mindenkitől, egy "apró" hiba történt, ugyanis az első, 3 perc alatt elkészített sketch-et copy-ztam be. A hibát javítottuk, köszönjük az észrevételeket.

Pókmalac: nem, mert pont akit nem érdekel az ilyesmi, de játszana a Fallouttal, az járt rosszul
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Magrathea
2008.10.23. 20:09
Ha bele gondolsz azért nem teljesen érdektelen. Magyarországra sem hoznak be egy csomó játékot, csak azt sosem verik nagy dobra. Valószínűleg hasonló okok miatt, nem éri meg (csak, hogy a közelmúltból említsek egy példát: Neverwinter Nights 2 első kiegje., vagy a nem annyira közel múltból ott volt például a Longest journey és folytatása a Dreamfall, sokan nem is hallottak róla).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!