iPon Hírek

Nem lesz gond a Galaxy Note 5 és az S6 Edge+ üzemidejével

Dátum | 2015. 08. 21.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Samsung a napokban állította reflektorfénybe a legújabb csúcsgépeit, amelyek rögtön nagyon sok kritikában részesülhettek azért, mert a vállalat mondhatni nem túl acél akkumulátorral vértezte fel őket. Szerencsére a PhoneArena gyors közbenjárásának köszönhetően máris megvan az első teszt az üzemidőről, ami egy kicsit megnyugtathatja az érdeklődőket. Kezdjük a történetet az elejéről. A Samsung a Galaxy Note 4-et tavaly egy 3220 mAh-s kapacitású akkumulátorral látta el, és mindenki arra számított, hogy az idei Note még izmosabb telepnek ad majd otthont. Az előzetes pletykák is ezt a reményt erősítették, mivel arról szóltak, hogy 4100-as egység kerülhet az új okostelefon(ok) hátlapja mögé. De a történet egyáltalán nem így alakult, eljött az idei második Galaxy Unpacked esemény, és kiderült, hogy ahelyett, hogy hízott volna az energiaellátásért felelős egység, inkább soványabb lett. Ezúttal már csak 3000 mAh-val gazdálkodhat az okostelefon, illetve gazdálkodhatnak az okostelefonok, hiszen a Note 5 mellé időközben hozzácsapódott a Galaxy S6 Edge+ is.
Az újratöltés is le lett mérve, ez jelentősen kevesebb időt vesz igénybe.
Ez érthető módon azonnal ellenszenvet váltott ki a felhasználókból az újdonságokkal szemben, és ezt a visszalépést a híroldalak is szinte mindenhol kiemelték. Bár még a tinta alig száradt meg a szerkezetek házain, máris megjelent az első olyan teszt, amiben az üzemidőt vették górcső alá az újságírók. A PhoneArenán számtalan más okostelefonnal lehet már összemérni a Galaxy S6 Edge+ és az ötödik generációs Galaxy Note produkcióját. Természetesen a legjobb hasonlítási alapul a Galaxy Note 4 szolgál, és örömmel jelenthetjük ki, hogy ezt sikerrel übereli is az újdonságok párosa. Míg a Samsung előző Note modellje csak 8 óra és 43 percet bírt egy töltéssel a PhoneArena markai között, addig Galaxy Note 5 már kilenc órán és tizenegy percen át húzta. És, ha ez nem lenne elég, az S6 Edge+ még egy lapáttal rátett: a hajlított megjelenítős mobil csaknem kilenc és fél órát (9:29) vészelt át a 3000 mAh-s akkumulátorával az előre definiált teszt keretében. Persze ez egyáltalán nem kiemelkedő eredmény, hiszen a Galaxy S6 Active például még 12 óránál is hosszabb ideig képes talpon maradni ugyanolyan körülmények mellett, de legalább nem áll fenn az a veszély, hogy az idei Note alulmúlná az elődjét. A PhoneArena tesztjében 200 nites fényerőre vannak állítva a telefonok, és olyan egyedi webes scriptek futnak folyamatosan, melyek a mindennapos használatot próbálják utánozni.
A Samsung valószínűleg az elmúlt egy évben tovább tudta optimalizálni az alkalmazott 5,7 hüvelykes, Quad HD megjelenítőjének energiaéhségét, illetve a 14 nm-es csíkszélességen előállított Exynos 7420 is hozzájárulhatott ahhoz, hogy végeredményben ellensúlyozva legyen a soványabb telep.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. twollah
2015.08.21. 08:13
Az a baj az ilyen tesztekkel, hogy meg mindig nem sok kozuk van a valosaghoz.
Nem hurcoljak a telefont jobbra, balra, hogy folyamatosan halozatot keressen, nem telefonalnak vele, stb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.08.21. 09:04
Ellenben arra jók, hogy az arányokat megmutatja.
Tökéletes teszt amúgy sem várható.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Kajafun
2015.08.21. 09:42
Asszem ha én tesztelném, eléggé rossz képet kapnának!
Nem szutyok böngészőt haszbálnék az tuti!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. ThomCorleo...
2015.08.21. 12:43
Nincs még egy éve, hogy nálunk is lehetett kapni Note 4et, és már itt az 5. Várhattak volna még, és felvértezhették volna több új dologgal. Ahogy elnéztem nem lesz benne valami sok forradalmi újítás az elődhöz képest. Hova ez a kapkodás?! Varázsát veszíti ez a kategória is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. matyi009
2015.08.21. 12:56
Szánalmas hogy mindenki csak az akkumulátor kapacitását nézi hogy huu mekkora az a szám. Szerintem elég fontos hogy miböl van és hogy épül fel az akksi, a szoftveres oldala hogy mennyire takarékos a telefon, plusz minél ujabb egy készülök jobbára annál kevesebbet fogyaszt mivel a litográfiai eljárások is fejlödnek igy lesz kevesebb nanométer és kevesebb fogyasztás.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. HalmaiGyul...
2015.08.22. 08:44
Persze, hogy tovább bírja....hiszen se infra nincs benne, se bővíthető memória, ami mind mind plusz fogyasztó........végigjártam a note szériát a négyest kivéve, a hármas után nem volt akkora flash számomra, ezért is vártam az ötöst......de most, hogy még cserélhető aksi sincs egyre jobban érzem, hogy veszek négyes note-ot.....mégis csak bővíthető a memória, van infa, cserélhető az aksi.....

Na és a design......most már a note is úgy néz ki mint az S széria, hát gratulálok nekik.

Ejnye samsung, kifogytatok az ötletekből?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!