iPon Hírek

Nem lesz Gothic 4 kiegészítő

Dátum | 2011. 03. 24.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A csőd szélén álló osztrák kiadó, a JoWood határozatlan időre elhalasztotta az Arcania: Gothic 4 kiegészítő (Fall of Setarrif) megjelentetését, "homályos" jogi háttérre hivatkozva.

A kissé zavarba ejtő nyilatkozat arra utal, hogy a BVT német befektetővel szemben - akik az alapjátékot is finanszírozták -, elmaradásaik vannak. A JoWood még januárban jelentett csődöt, a Fall of Setarrif-nak pedig március 25-én kellett volna megjelennie.

A cég üzleti fejlesztési menedzsere, Stefan Berger annyit mondott, hogy bizonytalan, ki tudják-e adni a játékot jelenlegi formájában. Ha sikerül megoldaniuk a helyzetet, később még kikerülhet a kiegészítő.

A Gothic 4 az első olyan folytatása volt a szériának, amit nem a Piranha Bytes készített. Az elkövető a Spellbound Software volt, akik sajnos nem tudtak felérni az RPG sorozat elődeihez. Ezzel együtt nem lett egy nagyon rossz játék az Arcania, de Gothic-nak gyenge. A Piranha azóta más vizekre evezett, alkottak egy új RPG címet maguknak, ez pedig a Risen, aminek már készül a folytatása is.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

16. nedcoleman
2011.03.24. 11:47
"Nem tudom" milyen összefüggést lehet gyártani erre, de épp steamen az összes Gothic 75%-os árengedménnyel megvehető
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Ipadnak
2011.03.24. 11:51
Ehh... ha az összes gagyi Gothic nem jelent volna meg akkor sem érdekelte volna a kutyát sem. Utálom ezeket a fantasy szemeteket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Terror
2011.03.24. 12:10
Olyan remekbe szabott, kultikus játékokat adtak ki eddig, mint a Ski Challenge, és olyanokat csesztek el rendesen, mint a Gothic 3, de legalább kiadtak egy jópofa buziviccet Arcania néven. Ja, és lenyúlták a Gothic nevet a jogos tulajdonosoktól.

Nekem személy szerint nagyon fognak hiányozni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. mtrx220
2011.03.24. 12:28
a jowood a bug-gyár, optimalizálatlan szemetek gyártásában is élen jár. a gothic 3 se lett volna rossz, mert a hangulata király volt. de az hogy összeomlott minden sarkon megbocsájthatatlan volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. exec79
2011.03.24. 13:31
Ipadnak teged meg deportalni kene egy trollok altal lakott szigetre...
Senkit nem erdekel a velemenyed ha meg bebofogsz hogy ezek milyen rosszak a te teljesen szubjektiv velemenyeddel akkor meg kulonosen nem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Ipadnak
2011.03.24. 13:36
Nem vagyok troll mivel nem szeretem a fantasyt. Ha olyan nagyon jó játékokat gyártott volna a Jóvúd = "BUGbear entertainment" ha valaki emléxik! akkor nem ment volna csődbe, nagyjából ennyi. Illetve ide, a hozzászólásokhoz sem sok rajongó csatlakozott.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. nightmare1...
2011.03.24. 13:42
mtrx220

A JoWood nem bug-gyár, hanem kiadó, ők csak pénzzel támogatják a fejlesztőket, cserébe ők "fejik meg a tehenet". Szóval inkább a Pyranha Bytes-t szidd a bugok miatt.

Ipadnak

Sokan vannak, akik szeretik az ilyen fantasy szemeteket. Mi van, ha ők meg olyat nem szeretnek, amit te igen. Akkor mondják ők is arra, hogy azokat se érdekelte volna kutyát se, ha nem jelennek meg, meg szemetek? Neked jól esik az, ha a dolgaidat, kedvenceidet szidják?

Én minden esetre sajnálom az esetet, és egyetértek nedcolemannal, hogy vszínűleg közrejátszik ez a steam akciójában...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. csab959
2011.03.24. 15:00
Spellforce 2-őt nagyon szerettem, jó lett volna, ha jön egy harmadik rész is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Terror
2011.03.24. 15:19
nightmare13 - nem a Piranhát kell szidni a bugok miatt, ők megcsinálták volna, de a már akkor veszteséges Jowood ki akarta adni a játékot félkészen, lesz*rták, hogy játszható-e vagy sem. Sőt, amiután megváltak a Piranhától, azok vállalták, hogy bugmentesítik patchekkel a játékot, de a JoWoodnak ez se kellett. Tipikus pénzéhes banda, amelyik azt hiszi, hogy a végtelenségig lehet fizettetni az emberekkel a semmiért, hát rájöttek, hogy nem lehet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. MaximumGam...
2011.03.24. 15:33
Kit érdekel Gothic 4 is jólett magához képest... én leszarom ki mit mond..
Szerintem 3 is jólett Igaz 4 az teljesen más de Grafika az szép és nem buggos mint a 3 om ennyi elég is nekem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. kiskoller
2011.03.24. 16:31
A Gothic 4 jó játék lett, csak átcímkézték Risen névre a jogi dolgok miatt
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. tibaimp
2011.03.24. 19:53
Nekem nagyon bejött a 4. rész, igaz az elődökkel nem játszottam, így nincs összehasonlítási alapom sem, viszont nem vagyok nagy rpg fan, és engem pont az egyszerűsége fogott meg. Ki is toltam 2x "kardos-ként" és varázslóként is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. LavX
2011.03.24. 21:15
Nekem az első Gothicom a 4 volt és tetszett is, mert nekem se volt összehasonlítás alap, de ha lett volna sztem akkor se mondtam volna, hogy ez most szar vagy valami. Utána játszottam a Risennel, amiről először nem is tudtam, hogy igazából az a Gothic 4. Nos igen a Risenre boldogan gondolok és szép emlékek jönnek elő. Miután játszottam mind a két Gothic 4-el kipróbáltam az elődjét a 3-at, viszont ott először a grafika rémisztett meg, de gondoltam hátha jobb lesz, de utána valahogy nem jött át a hangulat és nem volt kedvem hozzá.
Nálam valahogy így van az RPG lista: Mass Effect, Mass Effect 2, Witcher, Risen, Gothic 4, Dragon Age 2. Amiket nem soroltam fel azzal még vagy nem játszottam vagy nem tetszett eléggé.
Viszont amit már nagyon várok az a Risen 2, ME3 és Witcher 2!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Cooley
2011.03.24. 22:27
Őszintén szólva én örülök annak, hogy csődbe megy, mert miattuk sok játékot elcsesztek, ami egyébként jó lenne. Nem igazán értek a jogi dolgokhoz, de remélem ha felszámolják a JoWood-ot, akkor minden cím visszakerül magához a fejlesztő csapathoz, és talán a Piranha Bytes is visszavásárolhatja a Gothic-ot. Így a fejlesztő csapatok talán más normálisabb kiadóknál újra próbálkozhatnak, és kiadhatnak egy teljesen kész bugmentes játékot is az eredeti címmel és körítéssel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. nightmare1...
2011.03.24. 23:28
Hát ha a JoWoodot felszámolják, akkor elméletileg minden vagyon értékű jogot értékesítenek, vagy odaadják azoknak, akiknek tartoznak a pénzzel, szóval nem biztos, hogy visszakerül oda a jog...
És a csőd nem egyenlő megszűnéssel, a csőd az az állapot, amikor még működőképes a vállalat és megpróbálják visszaterelni a jövedelmező állapotba...
Megszűnés akkor áll fent, ha felszámolják vagy végelmszámolják a céget.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Rorocska
2011.03.28. 14:33
Általában azok azok nem szeretik az rpg-t vagy fantasy-t, akinek semmi angol nyelvtudásuk nincs és low az iq...! Mert ugye iq is kell az rpg-hez...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!