iPon Hírek

Nem lesz multiplayer a The Witcher 3-ban

Dátum | 2013. 04. 29.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

A CD Projekt Red úgy döntött, hogy nem lesz multiplayer a The Witcher 3-ban, ezt azzal indokolták, hogy egy olyan történetközpontú játékban, mint az övék, ennek nincs helye. Michal Platkow-Gilewski, a marketingesek vezetője elmondta, hogy a több mint 100 órányi szórakozást és élményt nyújtó szóló részre szeretnék összpontosítani erőiket. "Geraltból csak egy lehet" – tette még hozzá, összefoglalva lényeget. A multiplayer vagy annak hiánya eddig nem volt hivatalosan megerősítve. Korábban a csapat még arról beszélt, hogy a lehetőség megvan, és gondolkodnak is valamin, de erről még nem beszélhetnek, most már viszont bizonyos, hogy nem lesz multi. Korábban egy interjú során szóba került egy Witcher MMO gondolata is, Adam Badowski a stúdió managere csak nevetett, amikor elképzelte, hogy 10 hosszú fehérhajú Geralt rohangászik a világban. Az utóbbi években a fejlesztők szinte kötelező jelleggel készítenek minden játékhoz multit, akár szükséges, akár nem. Sok darabnál érezhető is, hogy a többjátékos részt csak hozzábarkácsolták, így jó látni, hogy van még olyan stúdió, amely tudja, hogy mit akar, és mi az, amit a játékosok szeretnek. A CD Projekt Red a sokak által gyűlölt DRM ellen is kiállt már, amely szerintük a legrosszabb dolog a játékiparban, mert azokat bünteti és korlátozza, akik legálisan megvették a játékokat (bár tegyük hozzá, hogy ehhez előbb fel kellett süljenek a Witcher 2 DRM-ével). Van egy másik kisebb mumus, amelyet szintén sokan utálnak, a Quick-Time Event. Konrad Tomaszkiewicz, a The Witcher 3 projektvezetője szerint a QTE nem több, mint kísérlet arra, hogy az átvezető filmek kissé interaktívabbak legyenek. A The Witcher 2-ben nem találkozhattunk sok QTE-vel, de a rajongók már ott sem szerették őket, ezért a harmadik részben már nem fognak szerepelni. "Véleményem szerint a QTE nem illet bele a játékélménybe, és gyakran frusztrálta a játékosokat. Van néhány játék, amelybe beleillik, és poén, pl. az Uncharted szériában, ahol észre sem vesszük, hogy épp egy QTE-t fejeztünk be. Szerintem a QTE-k használatának csak így van jövője a játékokban."
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. i2k010
2013.04.29. 16:52
Nagyon helyes!!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Konigstige...
2013.04.29. 17:01
Jó döntés. Egy ilyen játéknál teljesen felesleges a multiplayer. Azt az időt amit a multira fordítottak volna inkább fordítsák a sztori módra és senkinek sem fog hiányozni a multi. Vannak játékok amibe felesleges a többjátékos mód, a Witcher pont ilyen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Crobit
2013.04.29. 19:49
Elég tartalmas a 2 is, nem kell ide multy...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Zelbacsi
2013.04.29. 21:51
Ámen!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. tibaimp
2013.04.30. 09:19
A skyrim-ban sincs, valóban egy ilyen típusú játékba nem is kell.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. LGx
2013.04.30. 10:47
félek még butább lesz mint a 2 volt. mint a Mass Effect esetében itt is a sztori fogja elvinni a hátán az egészet, ami nem baj, ha érdekes lesz.
viszont az olyan játékokat amiben az RPG elemek ÉS a sztori IS jó szerintem lassan elfelejthetjük (Baldur's Gate, NWN, Fallout, Gothic...)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Asagrim LGx
2013.05.01. 20:31
2-be mi volt buta?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!