iPon Hírek

Nem lesz olcsó a Natal

Dátum | 2009. 10. 07.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Az Xbox-os fejes, Robbie Bach most először adott némi iránymutatást arról, hogy hogyan, illetve milyen árral is készül a Microsoft piacra dobni a már jó ideje a játékhírek középpontjában álló új mozgásérzékelős technológiáját. A kezdetekben egészen biztosan nagyon magas áron lesz kapható, de ez idővel mérséklődni fog.

"Majd meglátjuk, hogy működik majd a Natalra vonatkozó árazásunk." - nyilatkozta a Microsoft Open House rendezvényen New Yorkban. "De az emberek számíthatnak arra, hogy jóval az átlagos kiegészítők ára fölé tornyosul majd az eszköz." Elmondása szerint az ár túlnyomó részét így is a gyártás és a technológia magas előállítási költsége fogja vinni, szóval, akit érdekel a dolog, jobb, ha már most elkezd készülődni lelkileg.

Álljon itt hát újra a videó, amit már mindenki vagy százszor látott már:
                         Ezen túl megkérdezték még Mr. Bach-ot az MS kézi konzolokra vonatkozó terveiről is, de a témát rövidre zárta annyival, hogy jobban érdeklik őket a mobiltelefonok. Szerintük, ha ilyen irányban halad tovább a technológia, bizony nagyon erős platformmá növik ki magukat. Az egyetlen gond velük az az akkumulátorok élettartama.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

16. polarx
2009.10.07. 19:53
VISSZA A HIRHEZ

téééééééényleg?!.. első videó után is meglehetett ezt a hírek címet mondani.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Kange
2009.10.07. 20:29
polarx: Akkor miért szólsz hozzá??? De legalább ne híreszteld, hogy milyen lusta is vagy...

Engem személy szerint érdekel a cucc, de csak nem lesz annyira drága. Mondjuk ha egy sima kormány az MS-től 20k körül van, akkor ez biztos lesz 50k minimum...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. polarx
2009.10.07. 20:40
igeeeeen?!.. hát már nem azért de az első hírek alapján dolcsiból számolva magyar pénzre úgy kb 2 milla jött ki.. hát 50k-val még elmehetsz tippmix-elni hátha meg sokszorozod és akkor TALÁN tudsz venni egy ilyet..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. polarx
2009.10.07. 20:46
nem csak közel annyiba kerül mint egy xbox hanem annál sokkal többe.. hát egy ilyen érzékelős cucc nem 2 fillér ami minden mozgás érzékel minden féle kapscoló meg szutyok nélkül mint a WII-be.. az xbox-ba magába meg mi?!.. egy olvasó fej "1-2" bika procival azt csókolom.. burokba ennyi az xbox. azért ez az még meglehetősen új technika első darabokból tuti hogy nagyon drága lesz.. hát az első ps 3 is 150 körül volt.. mostm eg 70-ért utánnad vágják.. és az ha azt nézzük alig tud többet mitn az x360.. szóval amit mondtam árat nem mondom hogy keveset mondtam talán még kicsit sokat is.. de tuti hogy nem 30 meg 50e lesz.. ne is álmodjatok róla..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. bungalo
2009.10.07. 20:46
persze valszeg 2 milla lesz.... te hol szerezted a 8 általánost? ha egyáltalán van?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. polarx
2009.10.07. 20:53
hát hülye vagy te? ps3 került legelöször 150-be.. szerinted MS téged céloz meg ezzel az últra modern érzékelős hülyeségével? hát erősen kétlem hogy nem MO.-on élő miszter bungalo-t célozta meg ahol az emberek átlag fizetése úgy éri el a 100e-t (kb) hogy bele számolták azokat a "burzsuj" minisztereket akik felveszik a semmiért a 100 millás végkielégítést meg még plusba kapnak havonta annyit feketén amit te 2 év alatt se keresel meg tisztán tövényesen.. nem azon kéne agyalnod hogy én hol szereztem 8 általánost hanem azon hogy neked kicsit logikusabban kéne gondolkoznod.. na szevasz.. ez a f@s a büdös életbe nem lesz neke 30-50k között max 3 év múlva..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. somakb
2009.10.07. 20:55
A wiihez meg alapból jár a 199 dolcsiba... nagy piaca lesz ennek...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. polarx
2009.10.07. 20:58
igen.. csak a wii-nél egy 30 centis idióta távirányítóval csápolsz a tv elött amin vagy egy köcsög érzékelő amit az idióta wii-d felismer a natalnak meg pont az a lényege hogy nem kell hozzá semmi ilyen mert a mozgásodat érzékeli.. úgy mond egy 3d scanner ami érzékeli a mozgást és ő azt "abba a kis kütyübe feldolgozza" és az alapján játszol.. nem pedig a köcsög érzékelős tenis ütővel meg a távköpővel meg a mittom én mivel.. amilyen kacatokat lehet még hozzá kapni.. ti egyáltalán hallottatok már a natalról vagy csak úgy írogattok? lehet nem olvastam el ezt a cikket de ezek szerint 4-őtöknél többet tudok róla.. na ennyit erről meg a 8 általánosról.. valszeg az ösz korotok nem éri el a 14-et.. nem hogy fejenként
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Ginos
2009.10.07. 21:22
hát nem tudom ti hogy vagytok vele,de én inkább kényelmesen játszanék a fotelből ülve,nem pedig ugra-bugrálni egy szorgos munka nap után.
Azért egy jó fantasy-rpg -t el tudok képzelni, kézmozdulatokkal "varázsolni" mondjuk egy Diablóban, a haverom meg lenne a Fegyverárus,azt ha valamit drágállok bemosnék egyet virtuálisan, így jó pofa lehet
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. polarx
2009.10.07. 21:27
én virtuálisan itt 1-2 elöttem szolónak vernék be.. rákerestem milyen híreket talátam magyarull elvileg jövő évvégén 40e lesz.. csak nem tom honnan vették mikor a videókba kanyarba nem ilyen piti öszegről beszéltek.. legalábbis az első videókba amik kijöttek úgy 3-4-5 hónapja.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. somakb
2009.10.07. 22:14
Polarx a probléma az hogy neked gőzöd sincs arról, hogy egy natal milyen hardverből épül fel. Dugig lesz buktatóval, ha életed során tanultál volna képfeldolgozást, és írtál volna ilyen algoritmusokat, mozgásdetektálást, periodicizmus keresést kamera képeken, akkor arról is tudnál mekkora bughalmaz lesz ez.

És épp ez a nagy buktató a natalban, hogy nincs hozzá semmi amit foghatsz a kezedben. Hajrá tessék hadonászni, aztán a hadonászással kontrollergombok nyomogatását kiváltani. Hurrá polarx. Nem véletlen hogy a sony wandja ezerszer előbbre mutató, de ott meg azok a világító gömbök gázok a pálca tetején. A kontrollerek nélkül kizárólag hadonászásnak meg olyan szűkek a felhasználási lehetőségei, hogy vicc. Mivan ha két ember kitakarja egymást a játék közben? Upsz... jaj a kamera elveszti a szinkronizálást..., mivan egy félhomályos szobában... ja minden bemutató verőfényben árasztott termekben van... ja meg eleve melyik játékos melyik is... ja... hogy is fogsz te natallal mondjuk 4 fős party játékokat nyomni... ja... hogy nem értesz a technológiához...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. polarx
2009.10.07. 22:30
én nem azt mondtam hogy ez jó lesz hanem azt hogy nem 20 meg 30e ft lesz.. két feldolgozást lehet nem tanultam de kép szerkesztést saját erő feszítésből annyira tanultam hogy pénzt keresek belöle ha úgy tetszik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. bungalo
2009.10.08. 13:09
hú te nagy majer vagy. de markettingből még mindig t se tudsz. nah meg a kamera meg az infra vevő nem egy új találmány szóval az előállítása nem kerülhet milliókba... itt a szoftveren van a hangsúly és a feldolgozó egységen. a többi része filléres.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. polarx
2009.10.08. 14:00
az egy dolog hogy ez mind csak fillérekbe kerül csak mivel ilyen még nem volt az egység maga fillérekbe kerül mégis drága.. a pc iparba is ha nem tünt volna még fel megjelenés napján egy raklap pénz bármelyik hardware rá 1 hónapra kb 10-20%-al olcsobb. fél év alatt meg vannak olyan HW-k amik a felére is képesek lemenni.. szóval ennyit erről.. nem 50e lsez jelenéskor maradjunk ennyibe, hiába találták már fel az összes hozzá kellő cuccot évekkel ezelött..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. StevyXIX
2009.10.08. 15:39
De van ami tényleg már gyártásban is drága, főleg az új technológiák, lásd OLED vagy Blue-ray, Natal nem tudom drága is vagy csak nagyot akarnak szakítani vele.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. TescoZsomi
2009.10.09. 00:14
polarx: Tudod elsiklottál két apróság fölött... Az egyik, hogy ezt annak a tré Wii-nek az ellenfelének szánják, ami keresztbe-hosszába cumiztatta Sanyi és a Picipuha konzolját eladásban. Namármost 2 millás árral nem ellenfél...

Ár: Ahogy látom a cuccban két kamera van. Ha ezek HD-sek is, akkor se egetrengető HW. A másik, hogy nem látok (infra) fényforrást, tehát ha csak a tv-ből kiszűrődő fény nem elég, sötétben egyszerüen használhatatlan lesz.

Végül, de nem utolsósorban, stílus. Légy oly kedves vegyél vissza az arcodból, mert ahogyan mások felé megnyilvánulsz, attól az embernek kinyílik a bicska a zsebében. Elhiszem, hogy ideges vagy, és ingerült, de a hozzászólásaid elolvasásától az embernek szó szerint üthetnékje támad. Nem személyes, mert személyedet nem ismerem.

"Ha nem tudsz egy jó szót szolni, akkor inkább ne mondj semmit."
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!