iPon Hírek

Nem lesz PC-s I Am Alive

Dátum | 2011. 11. 24.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

Az I Am Alive kreatív rendezője, Stanislas Mettra kerekperec kijelentette, hogy a PC-s kalózkodás miatt ezen a platformon a játék üzleti sikere bizonytalan, ezért nem igazán opció számukra a portolás. Az Ubisoft már korábban bejelentette, hogy a digitálisan letölthető játékot csak konzolokra tervezik kiadni. "Tisztában vagyunk vele, hogy a PC-s játékosok kiakadtak azon, hogy nem lesz PC-s verzió" - nyilatkozta Mettra. "De vajon a hőbörgők csak azért hőbörögnek, mert nem lesz, vagy azért, mert olyan játékról van szó, amit szeretnének megvenni? Ha elkészítenénk PC-re, megvásárolnák?"

Mettra azzal folytatta, hogy ha 50 000 PC-s lenne aki megveszi a játékot, még akkor sem érné meg ráállítani egy 12 fős csapatot három hónapra a projektre. Majd így folytatta: "Nehéz ügy, mert nagyon nagy mértéket öltött a kalózkodás, és olyan kevesen vásárolnak PC-s játékokat, hogy emiatt nagyon pontosan kell mérlegelni a költségeket."

Mivel az I Am Alive a Splinter Cell: Conviction motorját használja, ezért könnyű lenne PC-re portolni, és ebből is egyre nyilvánvalóbban látszik, hogy az Ubisoft PC-s játékosokhoz való hozzáállása miatt egyenesen háborússá vált a korábban csak elmérgesedett helyzet. Ha az Ubisoft megggondolná magát, és az I Am Alive meg is jelenne egy napon PC-re, biztosan többet kéne várnunk rá, mint a náluk mostanában szokásossá vált egy hónapot.

"Hmmm... Sehol sem látom a PC-s verziót."

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

42. PainKiller
2011.11.24. 19:48
Bullshit!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
41. mtrx220
2011.11.24. 19:55
ahhát.
vagy egy rakás szar lesz a játék, vagy fosnak a minecraft-tól leginkább.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
40. energon
2011.11.24. 19:55
Hála annak a jó égnek, legalább az ilyen szemetektől megkímélik a pc-s tábort..
Amúgy röhej ez a kép
1. Miért pont íj? Regenerálódik a nyílvessző vagy mi? Tudom h túlélősdi játék de ez már erőltetett. Ennyi erővel akusztikus gitár is lehetne a hátán.. és akk még bele is illene 1 rhcp videoklipbe
2. Mit keres egy 6m magas pillér tetején amikor amúgy is a 80. emeleten van? Főleg h mászott fel oda
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
39. predike07
2011.11.24. 19:58
Hmmmmm.Ha ez így lesz és elterjed az,hogy kalózkodás miatt egyre több játékot nem adnak ki mert ugye igy a profit ugy a profit,akkor minek vegyenek a userek gépet????proci??vidikari??????
Mert ugye ha nincs játék akkor minek a hardcore gép.Sokan csak játék miatt fejlesztik gépüket.
Kiváncsi lennék egy ilyen oldali megközelitésre is egy hozzáértő szakértőtől.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
38. gyigyo
2011.11.24. 20:21
a fenébe akkor nemtudom letölteni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
37. Sarkadi
2011.11.24. 20:37
Valamilyen szinten igazuk van a PC-sek terén,de ez a felfogás elég nagy ostobaság,több következmény miatt is,itt pl. arra gondolok amiket predike07 is emlitett.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. Tapir_606
2011.11.24. 20:55
A váltás óta, hogy a Prince of Chicago cím jobban illik a játékra nem is sajnálom, hogy nem jön...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. kihaennem
2011.11.24. 20:56
Végre valaki rájött, hogy a PCnek leáldozott mint "játék eszköz"...
egy jó pcbő 4konzolt vehet az ember és cserébe csak azt kapja hogy jaaja de lassu a videokártyád, uhh kevés a 8giga ram...ahahahha
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. recon666
2011.11.24. 21:39
kihaennem: Te miről beszélsz? 4 konzol árából olyan gépet raksz össze, ami egy jó ideig nem fogja kiírni, hogy kevés akármi, 8 GB ram kevés? Mai játékokhoz érdekes lenne. Ráadásul egy PC játék sokkal szebb, mint egy konzolos.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. kz009
2011.11.25. 01:22
kihaennem LOL... Te melyik világban élsz ember? Lehet hogy nekem fejlesztgetni kell meg stb. de egy pc-t azért több mindenre használsz mint egy konzolt. 4 konzol árából ( és itt most nem a fapados xbox-ra vagy a ps3-ra kell gondolni) olyan gépet rakok össze hogy a te konzolod csak egy Atari 2000 lenne mellette.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. Adachi
2011.11.25. 03:16
ezek az emberek még soha nem hallottak arról hogy valaminek a fele is több mint a semmiből az egész ? :') én 2 éve mikor láttam a játékról egy videót, akkor azt gondoltam hogy végre valami új téma és még lehet belőle jó játék is. Mostanság egyre több hír látott napvilágot és erre meg kell tudnom h nemis jelenik meg pc-n és ezt így 2 év után adják az ember arcába...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. rastawicc
2011.11.25. 04:01
"Végre valaki rájött, hogy a PCnek leáldozott mint "játék eszköz"..."

Akinek csak konzolra telik az biztosan.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. MaximumGam...
2011.11.25. 08:11
"Végre valaki rájött, hogy a PCnek leáldozott mint "játék eszköz"..."

kihaennem:
1. PC -én fejlesztik a Konzol játékokat!
2. Ez mindenkinek szól, nézzen mindenki magába.. Konzolos játékok előbb jönnek ki kalóz oldalakra...
3. Kevesebb a Konzolos letöltő mert ök Multira veszik...
4. Egy Konzol Grafikája az elmosódott texturákkal már a múlt...
5. Jobb hogy ilyen szar konzol portos játékot ki se hoznak... minek ?
6. Akinek pénze van vegyen PC-ét ! Aki szegény, vagy hülye és nem ért semmihez, illetve... lusta disznó! És jelszavakat, és egyéb dolgokat se tudd megjegyezni, az is vegyen konzolt... Aki lusta ülni, és fekszik az ágyon, és csak a kontrollert tudja nyomkodni, az is !
7. Nincs értelme vitázni, én is láttam már ügyvédet bemenni, Xbox Kormányt venni...
Én meg néztem rá hogy ez hülye... az nem kormány, hanem egy kerék...
8. Egy PC én van sok program, modosítás , Moddolható lehetősége, amik egy Konzolon soha...
9. Ülj közelebb a TV hez.. milyen a képe? Erre varjál Gombot
10. Egy TV képe Konzolra kötve Torzít és nem is mennek a Konzol játékok 1080pbe Csak Natív felbontásba...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. gyjoco
2011.11.25. 08:31
2. Ez mindenkinek szól, nézzen mindenki magába.. Konzolos játékok előbb jönnek ki kalóz oldalakra...

Ez az egyik, ráadásul kiírod egy 130Ft-os lemezre és megy is a multi konzolon, persze ha nem félted a géped, hogy bannolják. Na most próbálj meg multizni PC-s warez játékkal...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. iponkovada...
2011.11.25. 10:58
warez mindig volt és szerintem lesz is még elég sokáig. Egy dolog letölteni valamit és játszani vele de ha jól tudom mindegyik crack-el foglalkozó csoport kiírja az nfo-ba h ha tetszik a játék vedd meg és támogasd vele a fejlesztőket! Én ezzel egyetértek. Furcsálom amúgy mostanában a játék demók eltűnését is, szerintem egy jó demo egyből rápörgeti az embert ... nem utolsó sorban pedig olyan játékot kell készíteni ami új érdekes és amire mindenki rábólint h oké, ez már valami ez kell nekem, megveszem. Ha nem tűnik ki egy játék a tömegből nem is fogják megvenni. Alapvetően nem a warez miatt nem vesznek játékot a gamerek, sokkal inkább azért mer t úgy gondolják h nem éri meg az árát, nem akkora fejlesztés. Én se veszek sűrűn játékot de mikor kijön pár nagyobb név úgy is rááldozok 10-15ezret. Aztán meg ha kell mehet a gép fejlesztés is a PC vs konzol háború pedig értelmetlen számomra ezért bele se megyek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. gyigyo
2011.11.25. 12:29
maximumgame2011:
nem teljesen igaz amit írsz..

1. nem pc-n fejlesztik a játékot hanem super pc-n és az nem ugyan az..
2. attól mert elöbb jönnek ki konzolra az nem jelent semmit így is 50x nagyobb a warez pc-n mint konzolon egyszerűen többen csinálják.
6. most kellet lemondjak a pc beszerzésről mert szegény vagyok inkább veszek 1 konzolt a kis grafikai különbségért nemérdemes 150-200 ezer forintos pc-t venni.
8.modolás pc-n is nehéz meg tele van hibákkal és idegesítő.
9. nagyon szép.
10. nem mindenki annyira grafika buzi mint te fullhd? ki nem szarja le.. nekem is van fullhd-m és alig használom ki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. s_erno
2011.11.25. 12:33
Ezt az 50 000-es számot honnan a fenéből vették? Ha viszonylag jó a játék és viszonylag szolid áron adják (nem ilyen 15k forintnak megfelelő dollárért) akkor azért minimum egy 0-t hozzáadhatnának hozzá. Lehet, hogy nem a legjobb példa,de valamihez viszonyítanom kell, a skyrimből csak az első napon több, mint 200k példány kelt el. Tehát ez a kevesen vesznek pc-s játékot egy hülyeség. Nekem úgy tűnik, hogy tudják, hogy szar lenne a pc-s port ezért meg sem próbálják.

Még valami, konzolon is legalább ugyanekkora kalózkodás van ha nem nagyobb.

@kihaennem
Pont fordítva van. A jelenlegi konzolok limitáltsága miatt jönnek ki gyenge pc-s portok, mert a jelenleg kapható hardware messze jobb, mint ami bármelyik konzolban van. Arról nem is beszélve, hogy pc-t ugyan már azért nem csak játékra használhat az ember.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. gyigyo
2011.11.25. 12:47
S_erno
"Még valami, konzolon is legalább ugyanekkora kalózkodás van ha nem nagyobb."

Szerintem te beteg vagy.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. kiskoller
2011.11.25. 13:08
Azt sohasem értettem hogy a konzol hogy a rákba olcsóbb mint a PC. Ez egyszerűen egy hatalmas bődületes baromság.

Én a számítógépemet 2007 elején (vagy valamikor akörül) vettem 240k-ért.(pontosabban anyuci meg apuci vette, nem tagadom). Akkor bizony nagyon sokat mérlegeltem azon, hogy mi lenne jobb választás, konzol vagy PC.
Vehettem volna egy PS3-at a maga 120k-s árcédulájával plusz egy HDtévét a maga (legalább, de inkább kétszer) 100k-s árcédulájával , plusz egy számítógépet (hisz informatikus tanulmányaimhoz jól jött egy saját számítógép amin tudtam programokat irogatni) mondjuk 70k-ért. Plusz monitor a számítógéphez, de azt ugye a másik választás is tartalamzza.
Ehelyett vet(et)tem egy "drágább" PC-t amin tanulni és játszani is tudok. Azóta beleraktam egy hangkártyát, egy SSD-t és egy új videókártyát. Az első kettőt pont nem játék miatt vettem, így a konzol vs PC harcban lényegtelen. (ugye konzolt csak játékra tudtam volna használni) A videókártyát is főként azért vettem mert az előző elromlott, plusz ki akartam próbálni a CUDA-Haskell programozást, így bevállaltam egy drágább videókarit, 40ezerért. Ha nem zavarna a játékok grafikája, bizony az előző 8800 GT-vel is elfutottak volna a játékok konzolos grafikával. Így az is csak egy BÓNUSZ, amit nem kötelező megvenni.
Míg most lehetne otthon egy HDTV (ami kvázi ott porosodna mert senki sem néz tévét a családból) meg egy nagyon olcsó/régi PC-m ha konzolt vette volna, amin tanulnék. Ehelyett van egy még mindig (játékok szempontjából) bitangerős PC-m ami mindent bőven max grafikával futtatt, amin ráadásul kényelmesen tudok programokat írni/tesztelni, amin nem kilenc nap egy nagyobb program lefordítása hanem csak 2-3 óra, amit nem fél óra bekapcsolni, ami csöndes és kényelmes.
És ha csak pusztán játszanék a gépemmel és nem romlott volna el a VGA-m, akkor bizony még egykét évig minden játék elfutna konzolos grafikával rajta. Ez ugyanúgy 6 éves élettartam ami a konolokra is igaz.

És ha belegondolunk abba hogy az eddig vásárolt játékaim (amelyek azért szép számmal akadnak, olyan 40 játékot simán vettem 2007 óta) mind 2-5ezer forintba kerülnek, ezek még ma is 12ezer forintba kerülnek ha a konzolos verziót akarnám megvenni.

Akkor most melyik is volt olcsóbb? Ha mindezeket összegezzük, akkor bizony a 240k-s gép jobb választás volt a látszólag olcsóbb konzollal szemben. Mert a számítógép nem csak játékra való, a konzol meg igen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. gyigyo
2011.11.25. 13:37
kiskoller:

minden konzolt lehet monitorra kötni nekem van gamerpc-m és konzolom és grafikai különbség kevés játéknál van.

8800gt-vel nem kapsz konzolos grafikát az hótziher
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. s_erno
2011.11.25. 13:51
@gigyo
Nem tudom, a hangok szerint nincs semmi bajom.

Ezt a gyerekes hozzászólást...

Én a konzolba belevettem az összes hand held izét, nindtendo ds-től psp ig, + a szokásos xbox,psX,wii meg társai. Így szerintem már nagyon közel áll egymáshoz a két dolog.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. s_erno
2011.11.25. 14:14
Nem kap konzolos grafikát. Jobbat kap.
Ps3 as meg az xbox os xeno ilyen 7800/7900 gtx teljesítményű kártya , ami csak azért olyan gyors amilyen mert kifejezetten játékok futtatására lettek optimalizálva. Teljesítményben 8800gt veri8 mindkettőt.

Nem tudom milyen játékokat hasonlítottál össze,ha olyat amit egyszerűen konzolról portoltak pc-re akkor ne várd, hogy jobb grafikája legyen. Azonban hasonlítsd össze mondjuk a witcher 2 grafikáját bármelyik más hasonló konzolos cuccal. Ott azért ne mond nekem, hogy nincs különbség.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. patrik2991
2011.11.25. 14:19
gyigyo:
Egyre nagyobb hülyeségeket hordasz össze, inkább szépen csendben bújj el a sarokban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. gyigyo
2011.11.25. 14:24
s_erno:
"Azonban hasonlítsd össze mondjuk a witcher 2 grafikáját bármelyik más hasonló konzolos cuccal"
konkrétan most nemtudom mit értesz ez alatt.
witcher 2 még nem jött ki xboxra így nemtudom összehasonlítani.
De nem lesz sokkal rondább mint pc-n.
csak kicsit

nekem is megy a witcher 2 pc-n fullon ubersampling nélkül olyan 30-40fps de nemvoltam beájulva tőle szerintem nem olyan szép játék, láttam már szebbet is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. gyigyo
2011.11.25. 14:25
patrik2991

gyerekes válasz menj vissza a fanboyok közé
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. s_erno
2011.11.25. 14:39
Csak van valami hasonló generációjú rpg xbox on nem?
Sajnos a grafikája bármilyen jól is lesz optimalizálva sosem fogja elérni a pc-s verzióban látottakat. Az az érzésem, hogy sajnos nem kicsit lesz randább

Másik példa: skyrimet majd nézd meg ha tudod, ott egyértelműen látszanak a konzolos verzió limitáltságai pc-n. Elmosódott,ronda textúrák, eltűnő falminták, kerek hegycsúcsok stb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. MaximumGam...
2011.11.25. 16:27
gyigyo : Mennyél vissza Bölcsödébe... Te aki istenited a Konzolt...
1.KIZÁRT ! Hogy neked maxon menjen a Witcher 2 ö
Meg nem szép? A Világon nincs annál szebb RPG !
Crysis 2 Szintet veregeti , olyan szép lett az a játék !
2. A másik szerinted miért nincs konzolra Witcher 2 még? mert PC az elsődleges Platrofrm a kiadónak... mert Konzolra csak fél kész szarokat tudnak kiadni, amik PC re ki se jönnek !
3. Várom a Válaszod szerinted melyik RPG szebb a Wicher 2 nél
4. Xbox 360 vagy PS3 sem tudd még DX10 et se kezelni DX9 szinten vannak max, amiket probukál

Witcher 2 Konzolon nem lesz rondább sokkal?
Ember Konzol csak ilyen 256x256 texturákat kezel.... PC meg 8000x8000 is lazán lekezeli vidáman... A te csöpnyi agyad nem veszi észre a külömbséget de ez van...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. HUFEUR
2011.11.25. 18:11
@MaximumGame2011 - 2011-11-25 08:11:44

1. Kit érdekel, hogy min fejlesztenek valamit?
4. Igen, egyértelműen szarabb a grafika, viszont egy gép árának harmadából megvan a konzol, és a többségnek bőven elég a konzol grafikája is (nekem pl. Heavy Rain-től leesett az állam)
6. Sokaknak nincs pénze, ezért vesznek konzolt, sokaknak van pénze, és azért vesznek konzolt, mert van rá játék. PC-re hogy is van, a konzolos játékok fele ha megjelenik? Konzolon lehet játszani Red Dead Redemption-nel, Mortal Kombat-tal, Forza-val, GT5-tel, God of War-ral, Gears of War-ral, Halo-val, Killzone-nal, Uncharted-dal, és még folytathatnám, mert hosszú a lista, ha milliomos lennék se érdekelne a grafika, amíg maga a játék konzolon ezerszer jobb.
7. Ügyvédet PC kormányt venni láttál már? Tehát a PC is szar, ha a te logikádat követjük.
8. Ez egyértelmű, de valamilyen gagyi PC-je a pincébe mindenkinek van, amin megy a böngésző, utorrent meg egy word, a többire ott a konzol.
9. Hajolj közelebb a monitorodhoz...ugyanaz.


A cikkhez:
50000 eladott darab ha 10k HUF-fal számolunk fél milliárd forint.
Ha 12 embert ráállítanak fejenként akik havi ~13 millió forintot keresnek még akkor is pont megérné/nem lenne veszteséges.
És azért valószínűleg nem 50k-t adnának el belőle (bár konzolon sem lesz valami sikerjáték).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. 5hR3kY
2011.11.25. 19:24
A kalózkodás minden platformon jelen van. Lehet hogy a konzol játékok hamarabb kikerülnek torrent-re, de az eladási arányokat kell figyelni, nem a kikerülés dátumát! Hiába van kint hamarabb a neten, ha utána mégis eladnak a boltokban belőle több milliót konzolra, miközben PC-re meg alig fogy belőle!

A mai PC-k grafikai teljesítménye jobb mint a konzoloké ez tény. Ha a multiplatform játékokat nézzük, akkor a PC-n lesz mindig a szebb grafika. Azt azért vegyük figyelembe hogy a multiplatformos kiadók nem tökölnek nagyon a teljesítménnyel, mert nekik az a fontos hogy minél előbb kikerüljön a játék a boltokba, így ha gond van inkább butítanak a grafikán, mert több idő lenne optimalizálni, így a rosszabb grafika csak ezekre a multiplatform játékokra vonatkozik! Ellenben a konzolos kiadók meg csak az adott cél hardware-re fejlesztenek, és nem 3 platformra, így bőven marad idejük az optimalizálásra, így azok a játékok nagyon is szépek!

Sajnos az is tény hogy egy mai PC-s játékgép áráért minimum 2 konzolt vesz az ember, és hogy egy 5-6 éves gépen játszhatatlan lenne jó pár mai játék, amíg a konzolon rosszabb grafikával még simán játszható!

A játék árak konzolon is csökkennek majdnem ugyanúgy mint PC-n! Egy 4 éves játékért nem kérnek már 12 ezreket, hanem az bőven 5 ezer forint alatt van!
A különbség az az áresés mértéke, mert mivel PC-n kevesebb fogy, ott a gyorsabb árcsökkentéssel próbálják jobban eladni a játékokat. Konzolon többet adnak el, így később kezdik csökkenteni az árakat.

Az hogy PC-n fejlesztik a konzolos játékokat az csak részben igaz, mert egy Devkit-ben benne van a konzol egy speciális változata ami a PC-vel együtt működik, mert mondjuk egy x86-os processzor nem igazán tudna mit kezdeni egy PPC kóddal, a játékot meg azért fejlesztés közben szokás tesztelni is. (Bár ez manapság egyre kevésbé bevett szokás )

A PC tényleg sokoldalúbb, mert több mindent lehet vele kezdeni, de a konzol sem már csak játékra való. Nekem PS3-am van úgyhogy az Xbox-ról nem tudok nyilatkozni, de én szoktam Blu-Ray, .mkv filmeket nézni rajta, zenét hallgatok, ismerősökkel beszélgetek, meg néha netezek is rajta. Amíg a netbookom garos szervizelés alatt volt akkor a netezést, és az MSN-t is csak konzolról oldottam meg. Macerás volt kicsit, meg kényelmetlen, de használható volt éppen, amíg vissza nem kaptam a gépem.


Azt hogy ki mit vesz, és mire akarja használni azt döntse el maga.
Sajnos manapság mindenki a grafikába van beleb@zulva. Én annyit tudok mondani, hogy szerintem a játékélmény tesz hatalmassá egy játékot. Ha szép grafika is van hozzá akkor azzal csak még jobb lesz. Viszont ha van rossz grafikájú játék rossz játékélménnyel, azon egy űberszép grafika sem fog sokat dobni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. s_erno
2011.11.25. 19:59
@Hufeur

1. Ameddig jól van megírva,optimalizálva valószinűleg senkit
4. Csak játékra talán.(Bővebben lásd
6. Én azért azt, hogy pc-re nincs játék elég merész kifejezésnek tartom. Ugyanígy egy csomó olyan játék van ami meg csak pc exkluzív(sp?). Pc-re Mortal Kombat van,Gears of War van,Halo (limitáltan) van stb...
8. Ha van gagyi pc-d a pincében akkor érdemesebbnek tartanám azt felujítani, mint konzolt venni. Manapság nagyon olcsón lehet jó és értékálló hardware hez jutni. Ha csak játékhoz kell lehet a konzol ok, de ha netalán mást is akarsz rajta csinálni (ide nem az egész nap a gagyi facebookon lógást értem) pl. dolgozni akkor egyértelműen a desktop a nyerő.
9.Ha monitor tévéd van akkor ez igaz, egyébként nem biztos.

Ebben teljesen egyet értek veled. Ez az 50k-s duma nagyon nagyon gyenge. 13 milliós havi fizetésért irgalmatlanul profinak kell azért már lennie a srácoknak

Én 6 -ért is elvállalnám.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. gebana
2011.11.25. 21:02
csak pc-n létezik a warez, boxon nincs. ilyen ökörséget.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. shaddam
2011.11.26. 00:48
Látom a téma előhozza a sötétséget és az indulatokat...
Maximumgame méltó a padawanja tirexinek, az is csak csahol olyan dolgokról amikhez köze sincs.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. gyjoco
2011.11.26. 08:43
Jó kis PC vs. Konzol vita alakult ki
A költségeknél azért a konzolosok ne felejtsék el azért megemlíteni az évi Gold tagságot kb. 9000Ft-ot, hogy neten is tudjanak játszani.
Mert olvastam visszább, hogy 5 év alatt ennyit költöttem pc-re, meg ennyit xboxra.
A boxhoz akkor még adjunk már 45.000Ft-ot

Nem baj, nekünk max. maradnak ilyen sz.r játékok, mint a Diablo3, majdcsak elleszünk vele valahogy. Ha más nem feledteti velünk az Alive hiányát . De gonosz vagyok

Na még valami:
Sok fórumon látom, hogy a konzolosok is osszák ám az észt, nem csak a pc-sek. Általában mindig az a vége, hogy a konzol azért jó, mert olcsóbb, meg jobb játékok jönnek ki rá.
Ez csak egy kérdést szokott felvetni bennem: Ha annyira jó, miért nem játszanak inkább, minthogy pc-n irkálnak mindenféle hülyeséget fórumokra?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. kiskoller
2011.11.26. 22:39
Én még mindig úgy látom hogy a konzolok egyedül a casual meg az árkád játékoknál nyerő. Nézzétek meg a Crysis 1 és 2 közti különbséget akár PC-n. Itt most nem a grafikára gondolok, hanem az egérmozgásra például. Vagy nézzétek meg mennyire kényelmetlen mondjuk egy Skyrim kezelőfelület PC-n, csak mert konzolra optimalizálták elsősorban. Ezerféle különböző fül egyszere max 4-5 tárgyat látsz és nem az összeset. Szvsz RTS, FPS RPG csak egérrel és billentyűzettel élvezhető, első kettő a precíz és gyors egérmozgás miatt, a harmadik a menük rendszerezése miatt.
Vagy hasonlítsd össze a SupCom 1-et a 2-vel, ami már multiplatform cím lett.

És pont ugyanezt érzem ha leülök DevilMayCry-al játszani a PC-n, hogy biza az egy konzolos játék, nem illik PC-re.

És a baj itt a multiplatform címeknél van, ahol az eltérő perifériák miatt nem optimalizálják a fejlesztők az irányítást. Én nem tudok mondani olyan először PC-only sorozatot amely nem sínylette volna meg a multiplatform címmé válást.

És mégegyszer mondom, konzol a megjelenésekor drágább mint egy gémerPC. És később sem lesz sokkal olcsóbb, hisz ha konzolos grafikára vágysz beéred a 4 éves VGA-dal is. A játékok elindulnak, 30 FPS-t lazán kinyomják akkor mi a probléma? Miért is kötelező megvenni a legújabb VGA-t az új gémekhez? Én anno egy hd3600-al vagy hd3500-al játszottam végig a Crysist és biza úgy is élveztem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. chapwees
2011.11.27. 00:53
Nem látom értelmét ennek a PC vs. Konzol : Melyik a jobb? vitának. (Előre közölném: I'm PC Fanboy!!44!!!négy!) Volt szerencsém az eddig említett platformok mindegyikéhez (PC, xBox, PS3, PsP, Nintendo[k]) és a különbség, ahogy az előttem szóló is leírta, a játékélmény. Egy (pl) NFS játék, vagy egy GTA/Mafia/Driver (kinek a pap kinek a paplan) játék véleményem szerint jobb konzolon, míg egy (pl) CoD, BF(ebből a régiek, most még nem fussa' jó gépre a BF3-hoz) PC pártiak. A graffal bíbelődni hülyeség, egy TV-t nem 30 centiről nézel, ha csak nem vagy GYP-s, míg egy monitort igen. Pixelsűrűség emberek!!! a TV direkt úgy lett kitalálva, ehhez a konzol(vezeték nélküli kontrollerek) is hogy kényelmesen pár méterre leülsz/fekszel a kanapéra és kockulsz, míg egy PC-vel/rendesebb Laptop-al átlag esetben közelről tolod. Tehát az egyik oldalon a PC nyer, a másikon a konzol. Egy jobb "GAMER!" PC olyan 2-300 ezer forint, számoljuk monitorostól, egy konzol is jó TV vel kijön 100-150 ből. Namármost ha az ember elgondolkodik, 150 ből futja egy jobb PC re ami aránylag élvezhetően(TV-n bámulva pár méterről) elvisz szinte bármit manapság, a monitor TV-ként adott, max vesz 2 USB hosszabbítót(egér+bill) vagy ezekből is vezetéknélkülit, a konzol meg ugye adott a 150e-ből. Így 300e Ft-ból kijött a jó kis "házi szórakoztató center"-ed, sok különbséget a TV miatt nem fogsz látni, és nem kell szenvedni ha kijön az új Uncharted, hogy nincs gépre. Ár vita így szerintem lényegtelen, míg a gépre a Hardware miatt kell kurv@ sokat költeni, a konzolon a játék sokkal drágább. Minőség ha pár méterről egy nagyobb TV-n nézed lényegtelen mert úgy sem veszed észre ha csak nem távcsővel pislákolod a TV-t hogy találj rajta kivetni valót. Szóval mehettek szépen homokozni, vagy átgondolhatjátok ezt még egyszer, ez az én véleményem, és tudom hogy nem mindenki ért egyet (nekik üzenném, hogy: nyasgem akkor is nekem van igazam!!!) Tehát szerintem: Konzol vs. PC 1-1. Aki ezt akar ezt veszi, aki azt az meg azt, akinek esze is és pénze is van az mind kettőt, TV-vel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. chapwees
2011.11.27. 01:01
Jah és a cikkhez: a kalózkodás ugyan úgy ott van mindenhol, csak mivel több a PC-s így többen töltik le warez oldalakról. Egyrészről megértem hogy nem akarnak ingyér játékot adni a népeknek, másrészről hülyeségnek tartom hogy megvonják a PC-re kiadást. Mindig is voltak/lesznek becsületes, jól kereső/jól táplált emberkék akik megveszik, és lesznek MOCSKOSKALÓZOK is, ez megy már elvileg év századok/ezredek óta, nem most fog megszűnni. Summázva: a konzol fanGAY-eknek lesz még egy ok a PC fikázására ezzel a játékkal is, nekünk PC-seknek meg megint ki kell találni valami Hardware különbséget hogy az a pár könnycsepp ne legyen hiába való.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. rastawicc chapw...
2011.11.27. 05:58
7xPS3+20k=1xPC. Megbeszéltük.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. s_erno
2011.11.28. 11:32
Egyetlen dolgot adnék még hozzá az offtopic témához, az előző 3 úriember elég jól leírta a dolgokat. A PC csak akkor kerül több 100 ezer forintba, ha 0-ról indulsz (jó persze az upgradeért is fizetni kell, de manapság egy jó közép-felső katergóriás cucc nem olyan drága és nagyon sokáig kihúzza). Persze az a negatívuma, hogy valamikor cserélned kell majd a cuccokat, de ugyanakkor pont ez a jó benne, hogy te határozod meg, hogy mit szeretnél bele.

A kalózkodásról meg warezezésről, ez konzolon is ugyanúgy jelen van, csak szépen egyeneletesen eloszlik az egyes konzol platformokon. Én pl. még nem láttam olyan DS vagy psp játékot ami nem lett volna emulátorra meghackelve. És az véleményem, hogy nem lenne ilyen mértékű ez az egész, ha normális ár/érték arányban árulnák a játékokat és nem ilyen 10k+ értékben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. kz009
2011.11.29. 02:51
Emberek itt most zárjuk le a PC VS Konzolt. A lényeg a hírben hogy a júbiszoft igen csak lejáratta magát Újfent. Nem elég hogy konzolport lett volna de még reklámozza is. Ekkora ökrök komolyan hogy lehetnek. Akkor inkább tartsák meg maguknak, nekem nem kell a vacak konzolportjuk. Ez legyen az ő gondjuk.

U.I.: chapwees Egyet kell értenem veled nincs értelme, pár hsz.-el lejeb ugyan hozzászóltam a témához de nem zöldségeket beszélve. Néhány ember nem látja át reálisan, melyik jobb és miért. Köszönöm a figyelmet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. mtrx220
2011.11.29. 19:44
de tényleg, mekkora pengék vannak itt.
kb 4 éve döntöttem úgy, hogy veszek egy x360-t. azóta kb 1 éve vettem ps3-t is.
és nem az egyedüli voltam az ismerőseim között ezzel az elhatározásommal.

mivel a gép, ha játszani akarsz azért drága. nem beszélve a limitált játék hozzáférésről, ugyebár...
mondom ezt úgy, hogy kb voodoo 1 óta volt gépem. jó nem mindig a legjobb, de összeraktam pár vasat. tudom mibe kerül egy jó gép. ne próbálja senki megmagyarázni, mert csak a lényegi része legalább 130e és akkor még semmi extra. ehhez vedd a még hozzá a perifériákat szépen, ott vagy 200k. persze vehetsz összerakott fost is a lecsóban, de arra ne mondd hogy jó gép!
majd jönnek itt, hogy hűhű de én kihozok egy jó konfigot fele ennyiből is. persze, kinek mi a jó.
szóval igen, kár ragozni: ha spórolni akarsz, és nem vagy retard se aki a monitorra hokizik a graftól: akkor a konzol az értelmes választás egy max 120e kategóriájú laptop és hdtv mellé. ennyi a történet, nem több.
kár is ezen vergődni szerintem - és mellesleg már évek óta megy ez a sírás, hogy jajj mert a konzol egy fos, meg a pc-nek leáldozott stb.

ez a madár meg azóta már megint adott egy interjút, hogy jajj hát ő azt nem is úgy gondolta. hát neki nem is az angol az anyanyelve, hadd fejtse ki hogy ő pont az ellenkezőjére gondolt annak amit mondott, stb stb, hab szöveg.
egy csicska tróger ez is, gondolom az ubinál rászóltak a fejére, hogy ne ugasson baromságokat. de akkor legalább fogná be a pofáját, ezzel csak még több kárt okoz mint hasznot.
biztos vagyok benne hogy a játék egy szemét lesz, azért jön csak psn-re és live-ra. ez nem véletlen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. chapwees
2011.11.30. 01:36
@mtrx220
Kultúra...
,,de akkor legalább fogná be a pofáját, ezzel csak még több kárt okoz mint hasznot." Hogy ez milyen irónikus mondat volt tőled.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. kullo1
2011.11.30. 20:52
Stanislas Mettra és a Ubifos is kiszophatja pont
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!