iPon Hírek

Nem lesz SSFIV PC-re?

Dátum | 2010. 09. 23.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A Capcom kijelentette, hogy nem csinál PC verziót a Super Street Fighter IV-ből, mert túl sokan töltötték le a játékot illegálisan. Yoshinori Ono elismerte, hogy a játék egész jó eladásokat produkált a platformon, de ennél sokkal-sokkal többen szerezték be illegálisan. Annak érdekében, hogy a megvédje franchise címet, a cég úgy döntött, hogy egyszerűen nem adja ki a játékot PC-re, annak ellenére, hogy már 99%-ig elkészült...

Szóba jött annak a lehetősége, hogy kizárólag digitálisan jelentessék meg Steamen, de Ono leoltotta az ötletet azzal, hogy nem lenne fair azokkal szemben, akik nem használják a Valve szolgáltatását. Nehéz idők elé néz a platform, ez most nem jött jól, azok után, hogy a Microsoft nem rég olyanokat nyilatkozott, hogy "már senki nem játszik shootert PC-n".

A Super Street Fighter IV áprilisban jelent meg PS3-ra és Xbox 360-ra.

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

24. myckie2
2010.09.23. 15:37
nem sajnálom..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. chromy
2010.09.23. 15:42
hála istennek, hogy nem adják ki... erre kár volt pocsékolni az időt, hogy megcsinálják... a Tekken 3 6* oda alázza, pedig az nem mostani mókus...

ChromyPapa
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. Terror
2010.09.23. 15:54
"Ono leoltotta az ötletet azzal, hogy nem lenne fair azokkal szemben, akik nem használják a Valve szolgáltatását."


Nehéz lett volna azt mondani, hogy nem tudtak megegyezni a Vlave-vel? Ez a kalózos duma annyira béna, fűnek-fának chiplet konzolja van, és ugyanúgy tölti hozzá kalóz forrásból az image-eket.

BTW majd kijön a Mortal Kombat, és csúnyán sikeresebb lesz ennél a sz*rnál.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. thspo
2010.09.23. 15:59
a IV annyit nem ért, hogy letöltsem miután xbox360-on kipróbáltam, szal üljenek csak rajta nyugodtan. Mikor megcsillan majd a szemük előtt a pénzszerzés lehetősége, úgyis ki fogják adni pc-re is, bár akkor sem fog érdekelni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. Kokokobra
2010.09.23. 16:12
Hát ez nagyon ratyi...Különben is!Minek ez mikor hétvégén a kocsma előtt is lehet street fighterezni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. grrrgo
2010.09.23. 16:22
Sajnálom, hogy az öreg PC-t elfelejtették a verekedős játékok (is). Régebben színesebb volt a játékstílus felhozatal. (Emlékszem arra is, amikor a Lucasarts kijelentette nem készít több X-Wing szimulátort.) Talán a legjobb megoldás az lenne, ha fél-egy évvel később, de kiadnák PC-re is. Így ha valaki nem tud meglenni nélküle, hát megveszi PS3-on. A PC-s tábornak sem kellene teljesen lemondania róla. (Tudom, hogy sokaknak nem fog tetszeni az ötlet, de a "jobb később mint soha" elv működik ebben az esetben.)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. Ipadnak
2010.09.23. 16:32
Semmi gond. Mivel a játék eredetije Taito Type X2 Arcade PC-n fut, így hamarosan feltörik és játszhatunk vele otthon is, csakúgy mint a Blazblue: Continuum Shifttel és még pár játékkal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Sediqwe
2010.09.23. 16:34
Ha azt valaki elárulja nekem, hogy egy teszem azt 1 millió dolláros fejlesztés , legyen pl csak ennyi, jobban megéri nem kiadni, mint sem hogy akár egy $ is bejöjjön, ezt NEM értem )
Tehát van kiadás oldalon 1.000.000 dollár.
Míg a bevétel oldal 0 Ezek HÜLYÉK már ha csak 1 dollár is bejött, nem annyi a veszteség Komolyan nem értem.
Mi ebben a biznisz?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. Sediqwe
2010.09.23. 16:35
Ja meg hogy nem fair Ergó, ha senkinek nem adom ki, az fair, ha kiadom de csak steamen, a "többiekkel szemben nem fair" ) Ez a komoly "igazság"
egyszerüen nem merik elmondani, SZ@R a port..ennyi
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. exec79
2010.09.23. 16:35
Én sajnálom, de pénzt kérni +6 karakterért eleve unfair ráadásul teljes áru kategóriában. Rókabőr version 2345345
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. exec79
2010.09.23. 16:37
természetesen ez a "nem lenne fair" duma kamu, minden a pénzről szól, valószínű nem éri meg nekik kiadni ennyi a történet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. grrrgo
2010.09.23. 16:45
Talán mindkét félnek el kellene gondolkodnia! Ez az üzenetem a két fél felé:
A warez társadalomnak: Ha így folytatják nem lesznek PC-s játékok és az senkinek sem jó. A játékgyártóknak: A dolgok változnak, ma már senki nem vesz 4000-5000 Ft-ért zenei CD-ket, nincsenek video kölcsönzők. 2010 van! Ez van, a trendek változnak, vagy követik ill. megelőzik/irányítják a trendeket vagy megpróbálnak a trendekkel szembe menni, de akkor belebuknak.
Talán meg kellene egyezni, a wareztársadalommal, hogy fél évig ne törjék fel az új játékokat, cserébe nem üldözik a fő hekkereket, nem foglalják le a gépeiket, stb..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Ranger
2010.09.23. 16:54
Nem fair... Úgy beszélnek a Staemról mintha egy olyan szolgáltatás lenne ami nem elérhető mindenhol... Steam kliens ingyenes és bárhol ahol van internet elérhető.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. grrrgo
2010.09.23. 17:09
Még pár gondolat:
A fejlesztőknek: A PC nem konzol. Itt az eladási mutatók és görbék máshogy alakulnak. Gondolom sokkal kevesebb teljes áru játékot vesznek mint konzolon, de sokkal tovább tart egy játék életciklusa! (Lásd: LucasArts - Loom játéka steamen még mindig vásárolható 4EURO-ért!!! 1990-es játék, vagyis 20 éves!!!)
A végére egy kis személyes megjegyzés: Kétszer vettem teljes áru játékot! Akkor amikor leállamvizsgáztam (mind 2x). (Nem éltem szegénységben, de másra is kellett a pénz, nem csak 10ezres játékokra.) Egyébként rengeteg eredeti PC-s játékom van. PC Guru-s, Steam-es, Akciós CD-k, de nem 10e Ft-ért vásároltak!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Ipadnak
2010.09.23. 17:10
Igen és akkor szidod itt a wareztársadalmat tovább. Majd ha a fizetések olyanok lesznek akkor veszünk játékokat. Addig nem. Eddig sem vettem Capcom játékot, ezután sem fogok, marha nehéz lesz betartani a bojkottot... amúgy meg az a +6 karakter nem nagy cucc, elég gagyik. A Super Street Fighter II Turbo HD Remix is amiatt nem volt PC-n mert féltek a kalózoktól, akármit gagyogjon is a Capcom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. nedcoleman
2010.09.23. 17:11
" A Microsoft nemrég olyanokat nyilatkozott, hogy "már senki sem játszik shootert PC-n". "
A Microsoftnál ezt a takarító mondta?!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. exec79
2010.09.23. 17:26
én sok játékot megvettem már, de azok mind letettek valamit az asztalra, nem szánalmas 2-8 óra játékidőt, lásd mafia 2, codmw2 stb. Nemegyszer volt olyan játék amire azt mondtam ha megvettem volna szétcseszne az ideg ilyen szarért pénzt adni, pl GTA4 a patchek előtt játszhatatlan volt (!) és nem utolsó sorban igazítani kéne kicsit az árakat is... Ezen gondolkozzanak a tisztelt kiadók míg te megveszel egy játékot a fizetésed 5-10%-ért addig a nyugati ember meg 1-3%. Még egy gondolat, amire jó példa ez a SF kiadás, beraknak pár karaktert meg pályát egy kész játékba aztán teljes áron adják el, miért nincs upgrade DLC formában kis pénzért? No comment.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. zoltanneme...
2010.09.23. 18:22
És ha a menyasszonynak lógója lett volna, ő lett volna a vőlegény. Hadjuk már ezt a PC-n hatalmas a warez dumát, mert eléggé unalmas. Ráadásul nem is igaz. Ezt már eléggé sok cikkbe leírták hogy sokan csak mondják, amikor teljesen alaptalan ez az állítás. Ha megnéznénk a konzolos társadalmat, ott is eléggé elterjedtek a kichippel gépek. Az utóbbi hónapokban a PS3-an is felütötte a fejét. Tehát Capcom idiótaságot nem kellene állítani, mert pofára fogtok esni!!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. nedcoleman
2010.09.23. 21:12
Lehet lassan az lenne a legjobb, hogy a patchért is fizetni kellene
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. wobble
2010.09.24. 22:58
Az bezzeg nem szúrja a szemüket, hogy xboxon is rengetegen jáccanak tört játékokkal
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. klaszlo
2010.09.25. 00:12
Csakhogy ti itt mind PC oldalról nézitek a dolgot. Nekem pl. van PS3-am, magasról teszek a PC-s játékiparra, pölö szvsz a Starcraft 2 egy szánalomhegyi retek, de hát kinek hogy.

Az, hogy X360-ból sok csippelt van, az okés. Kit érdekel? Neten úgysem tolhatják.

Egy ilyen játék lényege messze nem a single player mód, meg a 6 karakter. Elég nagy lúzer, aki így gondolja; nyilván ez a fajta okostojás kulázta anno a Q3-at is, mert leverték neten. A sok dög csíter elszaporodott, nyilván.

A Street mindig is annyira, de annyira ki volt számolva, hogy most ez a pár új karakter átírta az egész játékmenetet, de nektek úgysem számít egyáltalán, mert ahogy elnéztem, egyikőtök sem játszott a játékkal érdemben. Az bezzeg fáj, hogy nem lehet letorrentezni. Büdös dolog is fizetni valamiért.

Sokunknak nem az, mert nem anyuci tárcáján élősködünk, és van miből. Egy külhoni fórumon olvastam egy postot, valami csicska nyígott, hogy de drága egy játék, vagy ilyesmi, és hogy neki ez sok, mire egy tag írta, hogy barátom, ha ez nem fekszik, akkor nem jó hobbit választottál.

Ami a PS3-as jailbreak mókát illeti (ami inkább az utóbbi hetekben, semmint az utóbbi hónapokban jelent meg), senkit nem fog érdekelni, aki a neten is játszik, tekintve, hogy ha nem az aktuális frissítésed van fent, akkor nem is enged fel PSN-re a rendszer.

Én úgy gondolom, hogy aki PC-n akar játszani, ám tegye meg, de egy tipikusan konzolokra fejlesztő cég tipikusan konzolos játékát oltani elég nagy baromság, főleg olyan platform hívőitől, akik jellemzően nem fizetnek a hardveren kívül semmiért.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Ipadnak
2010.09.25. 14:30
Csakhogy ti itt mind PS3 oldalról nézitek a dolgot. Nekem pl. van PC-m, magasról teszek a PS-s játékiparra, pölö szvsz a Metal Gear Solid egy szánalomhegyi retek, de hát kinek hogy.

Az, hogy X360-ból sok csippelt van, az okés. Kit érdekel? Neten úgysem tolhatják.

Egy ilyen játék lényege az egygépes multiplayer mód.

A Street + FIGHTER-t soha nem tudták teljesen kibalanszírozni, most sem, de nekem úgysem számít egyáltalán, mert a hangulatért játszok vele érdemben és van hozzá játéktermi kezelőpultom amivel nem gyengén lehet nyomatni. Nem érdekel, hogy nem lehet letorrentezni.

"Sokunknak nem az, mert nem anyuci tárcáján élősködünk, és van miből. Egy külhoni fórumon olvastam egy postot, valami csicska nyígott, hogy de drága egy játék, vagy ilyesmi, és hogy neki ez sok, mire egy tag írta, hogy barátom, ha ez nem fekszik, akkor nem jó hobbit választottál." - Nem, nem fekszik és minden állati drága sz*r.

Ami a PS3-as jailbreak mókát illeti (ami inkább az utóbbi hetekben, semmint az utóbbi hónapokban jelent meg), senkit nem fog érdekelni.

Én úgy gondolom, hogy aki PC-n akar játszani, tegye meg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Terror
2010.09.25. 23:22
"ha ez nem fekszik, akkor nem jó hobbit választottál."

Végül is a szórakoztató- és elektronikus ipar arról kell hogy szóljon a XXI. században, hogy a gazdagok kiváltsága legyen. Igen. Ha ennek ellenére megnézel egy filmet vagy játszol egy játékkal, akkor folyjon ki a szemed, és mars vissza a szalag mellé a 18 órás műszakba, vagy gyapotot szedni az ültetvényre, majd játszik meg filmet néz a földesúr, de nem te.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. gyula86
2010.09.28. 13:03
"Csakhogy ti itt mind PC oldalról nézitek a dolgot."

Mivel a hír arról szól, hogy "Nem lesz SSFIV PC-re?" ezért engedtessék meg a gonosz warezelő, torrentező pc "hívőknek", akik a hardveren kívül semmiért nem fizetnek, hogy hozzászóljanak a hírhez.

"valami csicska nyígott, hogy de drága egy játék"

Szerintem elég sok ilyen "csicska" van ma Magyarországon. Itthon meglehetősen nehéz kijönni egy átlag fizetésből, de te ezt biztosan tudod, mivel nem anyuci pénztárcáján élősködsz. Aki megteheti, hogy eredeti játékokat vásároljon, az tegye meg, én is megveszek néha egy-egy jobb darabot, de nem nézem le azt, aki ezt nem engedheti meg magának.
A stílusod alapján vagy nagyon fiatal vagy, vagy tudatlan és ostoba.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!