iPon Hírek

Nem lesz több "Burnout NFS"

Dátum | 2013. 08. 30.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A Criterion átadta Need for Speed feliratos staféta botját a svéd Ghost Gamesnek. A stúdió feje, Marcus Nilsson azt nyilatkozta a VideoGamer-nek, hogy a Ghost Games most már a kezében tartja az NFS-t és egészen biztosan nem fogjuk látni ping-pongozni köztük és a Criterion között.

"Meg fogjuk csinálni, méghozzá Frostbite 3-mal. Az emberek pedig mindig valami ismerőset üdvözölhetnek az újabb játékokban. Ez egy márka felépítésének az alapköve és ezt várják a játékosok is." Nilsson szerint a korábbi gyakorlat miatt, amikor a franchise pattogott a stúdiók között, egyszerűen nem volt konzisztens a brand. "Amikor egy Shift élmény után váltasz a The Run-ra, aztán pedig a Hot Pursuit-ra, akkor az egész elveszti a hitelességét. Úgy gondolom, hogy a mi feladatunk most az, hogy ezt újra megalapozzuk és rendesen felépítsük a márkát. Az NFS még mindig nagyon erős márka, ez tény. Nekünk csak arra kell ügyelnünk, hogy azt nyújtsuk az embereknek, amit várnak. A Rivals az első lépés ezen az úton." Amikor tehát idén novemberben a kezetek közé kapjátok a Rivals-t, szinte biztosak lehettek benne, hogy ez a játék képezi majd az alapját a következő NFS-nek is. Novemberben csak a PC, PS3 és Xbox 360 verzió jön, a készülő PS4 és Xbox One verzió még nincs bedátumozva. Ami pedig a Criteriont illeti, valószínűleg látunk még tőlük versenyzős játékokat, de a stúdió feje, Alex Ward egészen biztosan búcsút int tőlük. Egy évtized után a maga részéről végzett a műfajjal.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

37. DogTheDog
2013.08.30. 11:35
Johetne egy hagyomanyos Burnout,amit azok ota kiadtak,az sokat nem ert.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. YellowFlas...
2013.08.30. 11:38
Szörnyű volt a legutóbbi NFS. Egyedüli pozitívum a grafika, mert attól az állam is leesett. A többi egy nagy 0 volt. Remélem a következő részek jobbak lesznek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. Szefmester
2013.08.30. 11:40
Nem lenne baj a többféle stílus. A baj az volt amikor egy konkurens csapat megcsinálta a saját játékának a folytatását a másik márkanéven, mikor a két játéknak az autókon közük nem volt egymáshoz.
Most talán majd alkotnak egy élvezhető és játszható NFS-t is végre hosszú idők óta először.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. myckie2
2013.08.30. 11:53
A Rivals is ugyan olyan szar lesz mint a többi. Főleg, hogy a Ferrarira most nagyon rá is verik. Amúgy a Frostbite amúgy sem illik a játék alá, nekimegyek egy oszlopnak és több szikra jön belőle, mint egy csillagszóróból.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. gab78
2013.08.30. 12:05
Hála az égnek, a Criterion kezébe bődületes hiba volt adni a játékot. A Hot Pursuit a széria egyik legnagyobb szégyene lett... A Most Wanted újragondolását sem tehetik ki a dicsőségfalra... Remélem a Rivals már mutatni fog valami apró kis halovány reménysugarat, hogy végre jó kezekbe került a széria.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. MrFox
2013.08.30. 12:35
Ó, erre nincs évenkénti igény, mint a CoD-ra?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. Jimmy9082
2013.08.30. 12:42
a most wanted tényleg nagy szar volt a the runról ne is beszéljünk de a hot pursuit szerintem egy egész élvezhető játék volt én többször is toltam vele nekem tetszett lehet csak azért mert hasonlított a hp2-re ami a sega rally után a második autós gamem volt.az utolsó két nfs egy szar de majd meglátjuk mik lesznek az igéretből nagy kár nem érhet mert először mindig warez ha meg jó a game akkor megveszem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. YellowFlas...
2013.08.30. 12:43
CoD-dal sem toltam normálisan már évek óta. A legutóbbit is letöröltem 15 perc után, mert egy okádék volt az egész. Részemről nyugodtan jegelhetnék évekig a szériát, míg egy normális rész ki nem jönne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. Phantomstr...
2013.08.30. 12:55
A Shift óta egy Hot Pursuit stílusú NFS-re vágyok a Shift vezetési modelljével.
Ha ezt megcsináljék, visszaállítják a hitem a sorozatban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. Shinjiii
2013.08.30. 13:20
Nekem a Run tetszett legjobban, és jól állt neki a Frostbite motor. Egy motor pedig nem jár a csillagszóróval kéz a kézben, ez csak egy effekt eltúlzása, meg lehet azt csinálni hitelesebbre mickye2. Ne bőgjél már ennyit.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. myckie2
2013.08.30. 13:35
Shinji a Rivals gameplay videójából az látszódott, hogy eszük ágában sincs hitelesebbre csinálni. Csak legyen minél több csillivilli effekt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. KisDre
2013.08.30. 13:42
#Phantomstranger
Na ez az, mindenki más féle NFS-re vágyik így lehetetlen dolga van bármelyik fejlesztő csapatnak.

A Blackbox ott bukott el hogy akcióhajhász lett végül. A Carbon bukásánál kezdett elbukni az amúgy sem stabil (vegyes közönség) lábakon álló sorozat, ProStreet-el mintha vissza akartak volna térni a széria első részeihez, ami egy remek lépés lett VOLNA, ha sikerül azt úgy kivitelezniük. De egy autósjátéknál, ha csak nem az autókkal-pályákkal, nem könnyű nosztalgia hangulatot csinálni, azonban nem is akartak amilyen lett a végeredmény. Undercover-nél nem egyértelmű a helyzet a minőséget tekintve, de meg lett a negatív fogadtatás. Ezután aztán Shift-World-HP remake, volt minden, a közönség már nem sorozatként tekintet a névre, hanem mint egy jelzés hogy arcade versenyzős game. A Criterion szimplán kihasználta a helyzetet.

Ha a Ghost, sorozatot akar ismét faragni az NFS-ből, nem szabad a korábbi részekből kiindulniuk. Furán hangozhat, de minőségre és saját kútfőre kell menni. S tekintve hogy még "szűz" a csapat ha jól tudom, nem lesz belőle Burnout-os átcimkézés sem.

Amúgy érdekesnek találom ezt a hírt, tekintve hogy az Ipon szerkesztő(i)nek pont hogy tetszett a Burnout NFS
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. bagdijulia
2013.08.30. 14:20
Nem tudom mit veri magát mindenki, hogy a Criterion kezéből csak rosz játék jött ki és .....
Szerintem a Criterion-nak hála megkaptuk 2010-ben a legjobb NFS-t.
A Most Wanted, meg olyan amilyen.
Nem rosz, nagyon jó játék azoknak akik nem azért ülnek le játszani hogy fikázhassák a játékot.
És miért mondja mindenki hogy a Rivals egy ... lesz?
Még ki se jött a játék!!!!!
Az elmúlt 4 év óta "virágzik" az NFS széria.
Kivéve a Run-t, na az tényleg sz*r volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. Cris99
2013.08.30. 14:41
Rivals ugyan az lesz mint a tavaly MW... meg mint az ezelötti mittoménmi má észbe se tartom. Ez amit nyilatkoznak egy nagy KAMU, mivel a Rivals egy copy MW szóval ezis Burnout copy!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. uristen
2013.08.30. 16:53
Hát igazán jöhetne már egy lélegzetelállítóan jó NFS. Azért sem haragudnék, ha a rendőrös üldözéseket belső nézetből élném át.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. i2k010 urist...
2013.08.30. 18:16
@uristen: A Most Wanted (2012)-höz van már egy ideje egy olyan eszköz, amivel ez megoldható minden további nélkül. http://www.tocaedit.com/
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. flashyZz
2013.08.30. 19:33
Olyan jól sikerül alakítaniuk a játékot hogy Undercover óta nem töltöm le a részeket, valamint a Run volt az utolsó előzetes amit láttam...

El kellene dönteni hogy mit akarunk... Tuningolós illegális utcai versenyest? Szimulátor szerű versenypályásat? Történetet bemutató ócskaságot?.........
Én az UG2-re szavazok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. Shinjiii
2013.08.30. 22:38
Egy új Underground résszel mindenki kibékülne, ez tuti biztos. Addig még ment a szekér, és nekünk is tetszett.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. Phantomstr...
2013.08.30. 22:46
@bagdijulia
Tényleg? Én nem vettem észre. Kritikailag legalábbis biztosan nem virágzott és a közvélemény még inkább lehúzza, mint a Call of Duty-t. És jogosan. A Forza Horizon. Na egy olyan NFS kellene. Ez az, ami PC-re nem létezik és ez tartja életben a sorozatot. A vérpistikék, akiknek NFS az isten és a konkurencia hiánya.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. Peter1987
2013.08.31. 11:30
"El kellene dönteni hogy mit akarunk... Tuningolós illegális utcai versenyest? Szimulátor szerű versenypályásat?"

Országúti versenyzést gyári (matricázatlan) egzotikus sportautókkal, amiről eredetileg szólt a sorozat. + a szimulátor jellegű fizikának örülnék.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Magrathea
2013.08.31. 13:12
KisDre: Félreértés ne essék, ezzel a hírrel nem azt mondjuk, hogy a Criterion rossz NFS-t csinált. Mi azon a véleményen vagyunk, hogy hűek maradtak magukhoz és csináltak egy új Burnout-ot NFS néven az EA nyomására. Kíváncsian várjuk, hogy most megtalálják-e a megfelelő irányt a sorozatnak a Rivals-szal. A Criterion meg hozza szépen azt amiben jó, egy új autós IP-t vagy egy újabb Burnoutot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. Devio
2013.08.31. 13:32
Ez az egész játék elvesztette a hitelességét a Carbon óta. Gané az egész.
UG 1-2 meg a régi Most Wanted volt az igazi. És ezt nem hiszem el, hogy a fejlesztők ezt nem képesek meglátni. Erőltetnek itt minden szart, de ami tényleg jó és fontos lenne azt figyelmen kívül hagyják. Most hirtelen a Blizzard jut eszembe. Az SC-t megnézzük azt látni, hogy gyakorlatilag az SC2 nem más mint az SC1 grafikus újrakeverése. ( persze bőven van finomhangolás, de nahh.. ) És megy a szekér. Az SC2 fikázását meg hagyjuk, mert csak azok fikázzák akik kampány huszárok és normál módon végigvitték és lefőtt nekik a kávé.
Szóval nem értem mért nem a fent említett részekre támaszkodnak amik vitték és emelték fel a nevet.
Az sem érdekel, hogy a sok kis tini most itt hisztizik, hogy a Run az jó volt. Meg a Shift jó volt. A Carbon óta szar az összes. Csak lusták vagytok elővenni a régi részeket, mert " jajj az túl kockagrafika! " meg az stb hozzáállás.

És tovább megyek. Emlékezzünk már vissza egy kicsit a Need for Speed: Porsche Unleashed-re. Ugye. A régi játékosok tudják miről is beszélek. Hol van az a nagy név? Mért nem lehet most is olyan minőséget összerakni. Vagy hasonló fizikát. Mit hasonlót. Ugyan olyan fizikát! Annyira verik magukat a fejlesztő cégek, hogy ilyen olyan technika, de a régi dolgokat ( amik tényleg jók voltak ) meg képtelenek megcsinálni. Pedig több lehetőség van még mindig bennük a mostani szaroknál.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. j.panzer
2013.08.31. 13:49
"Ez az egész játék elvesztette a hitelességét a Carbon óta" - szerintem már a Carbon is hulladék volt. Az underground 1-2 volt jó meg a Most Wanted- Az MW-t pont a napokban toltam ki újra.
Az újak közül talán az UC ami még játszató, de az is gagyisz, az összes többi egy nagy hulladék.
Nem elég, hogy a Criterion szétbarmolta az egész szériát, de még a régi nagy nevű játékokat is leégette az új MW-dal, ami iszonyat hulladék lett.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. flashyZz
2013.08.31. 14:26
Bután látjátok, mint a CoD játékosok...
Itt nem rólunk van szó, hanem a kiadó bevételéről....
8-10 évvel ez előtt sokkal tovább tartott megalkotni egy játékot, így muszáj volt lefoglalni a játékost addig míg készült az újabb epizód. Manapság ez az időtartam lecsökkent egy évre. A CoD és az NFS is sorozatgyártásban készül...
Egyedül a GTA az amire 3-4 évet várunk és 7-et játszunk vele. Ha olyan játékot készítenének amit évekig kitart, akkor nem lenne nekik ez idő alatt bevétel... Ilyen egyszerű...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Devio
2013.08.31. 14:45
j.panzer: Úgy értettem Én is, hogy már a Carbon is hulladék volt.


FlashyZz: Ez az Én szemeben a zsidóskodás jele. Nem látjuk bután. Az a buta aki hagyta idáig lecsúszni ezt a nevet.
Mért nem csinálnak 2-3 évre szóló játékot? Mindenük megvan hozzá. Azért nem csinálják, mert pénzéhesek.
A mostani generációkat meg rászokatták arra, hogy évente vegye a kie.-et. Ez is egy undorító dolog.
Ez ellen lehetne a legkönnyebben fellépni. Nem venné meg szinte senki és ennyi. Majd magukba néznének kicsit, hogy lehet nem így kéne. Mert szerintem nem lenne nehéz megcsinálni, hogy nem veszem meg a játékot.
Nem látjuk bután a dolgokat. Csak sokan vagyunk még akik tudják mi a normális játék és összefűzhetetlen a mostani hulladékokkal a mi igényünk. Ez a szomorú, hogy erre tendál a mai világ.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. myckie2
2013.08.31. 22:56
Devio csak az a baj, hogy ez nem fog változni, mert van egy pénzes réteg (vagyis a szülök majd kifizetik a gyereknek) akik mindenáron megveszik a DLC-ket így a rendszer nem fog változni.

flashyZz egy játékot ma sokkal több idő elkészíteni, mint régen. Csak most az a különbség, hogy sokkal több bevétel miatt, sokkal több embert tudnak alkalmazni akik hamarabb elkészülnek vele. Így sokkal nagyobb a bevételük, mint ahogy Devio is írta. Pl. az Activision egyszerre három céggel csináltatja a Codot, mert megtehetik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Thepolish9...
2013.09.01. 00:59
Egyet értek Devio-val ! Az Ug 1-2-ből kéne már egy normális reboot ! Semmi történet változtatás csak Grafikai tunning! A carbon-ig szerettem az Nfs-s sorozatot utána utálattal néztem végig milyen szennyet adnak ki évről-évre. A carbon is hagyott már maga után kívánni valót ! Autosclupt meg a Canyon párbajok nekem be jöttek még a még a saját elképzelésű drift is, de utána jöttek amik lehúzták a játékot ! Csapat társ, neon fény hiánya mert ott este volt mindig ! Stb. Nem tudom hova akarja vinni a sorozatot ez az új cég, de remélem vissza tekint a jövőbe és meglátja azt az egyszer már csiszolt gyémántot amit az ea régen kiadott a kezéből !
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. sskss73
2013.09.01. 06:54
http://ghostgames.com/contact/

Gyerekek, most van annak értelme hogy itt magatokban civakodtok??? Fogjunk még pár embert, foglaljuk össze hogy mit akarunk és valami névről Budai István vagy valami, meg regisztráljunk valami emailt pl. normalisnfst@gmail.com. De most nem?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. sskss73
2013.09.01. 07:17
Amúgy tényleg, az UG tényleg megérdemelné hogy kapjon egy kis grafikai frissítést (ezt most nem azért mondtam mert rossz a grafikája, hanem azért mert ő érdemelné meg.)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Ronan
2013.09.01. 11:32
Szerintem is az underground első része volt a legjobb mert be lehetett a kocsit a pályákra állítani a gyorsulástól kezdve az egyéb dolgokig után már csak butítás jött.Sskss73 bombázzuk őket a forumjaikon.Ugyan tettek be újításokat de valamit mindig ki is vettek.Az most hogy ki mit használt az egy dolog de szerintem nem érdemes egy játékból elvenni csak tenni hozzá.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Devio
2013.09.01. 14:31
sskss73: Én írnék nekik, de annyira gyér az angolom, hogy semmire nem megyek vele.

Én benne vagyok, hogy akiknek lenne kedve hozzá. Összejönnénk valami csetelős beszélős szobában és akkor kulturáltan elmondanánk 1-2 ötletet és aki lenne annyira rendes, hogy azokat amiket megszavazunk lefordítva angolra elküldené a fejlesztő csoportnak. Azért Én konkrétan nagyon hálás lennék. Még ha nem is érünk el semmit, de megpróbáltuk. Vagy valami hasonló.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. sskss73 Devio
2013.09.01. 18:40
Én is így gondoltam, de háát nekem se a legjobb az angolom, de talán valami kolléga, vagy valaki ismerős, pl. angoltanár
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Terror
2013.09.01. 19:07
Ugyan. A Porschés részen kívül az összes egyformán szar.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. sskss73
2013.09.01. 19:42
Jó angolost keresünk
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Devio
2013.09.02. 00:56
Terror: Hogyha a Prosche-hoz nézem az összes többi NFS-t. Akkor igen. Azok sehol nincsenek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Andos
2013.09.03. 18:42
Elolvastam minden hozzászólást, és nekem úgy tűnik hogy Criterionos Burnout koppintásról megoszlanak a vélemények, régóta megy is a harc a legtöbb fórumon az veterán NFS-esek meg az újoncok között. Személy szerint Teljsen egyet tudok érteni a felháborodottak táborával, már évek óta. Az autós játékok már teljesen kimaradtak a repertoáromból. És köszi Criterion, de rohadtul nem hiányzik már, hogy driftelve vegyem az összes kanyart, a fúdeluxus verdákkal, ami színváltós ha áthaladok egy festéküzlet alatt. hiába a csili vili grafika, önmagában midnen játékhoz kevés. Osztom a véleményt miszerint az NFS elkurvult, rég el vesztette a varázsát, de fel lehet támasztani. Tulajdonképpen egy véleményen van mindenki olyan tekintetben, hogy az Ug, és a 2005-ös MW részek faszák voltak.
Azt szerette mindenki! De a mai vélemények megoszlanak. Ritkák az olyan játék hírek, ahová ennyien gyűlnek össze kifejteni a véleményüket. Ezek szerint sokunkat megmozgatja még az NFS mint márka, ha meghalljuk meglátjuk valahol.
Ha lenne esély visszahozni azokat az epic pillanatokat amikor haverral téli szünetben egy éjszaka alatt kitoltuk az Ug-t, és nem volt olyan hogy belekötöttünk volna valamibe mert szar. Akkoriban nagy szónak számított a játék hangulata, a zenék, az autók és az irányítás fizikája, a lehetőségek, és az előrelépés a HP 2-höz képest. Szerintem itt a hozzászólok mindegyike érti mi az a feeling amiről beszélek. Most is hatalmasat durranna ugyan ez a recept új köntösben. Tuning, arcade irányítás, éjszakai illegális versenyzés, mind a 3 kategóriából való autók, és egy jó új ötlet amit még nem láttunk. jelenleg ezek hiányoznak. hogy ezért tehetünk-e valamit, azt kétlem. De egy petícióhoz szívesen adnám a nevem. Bocs a hosszú hozzászólásért.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. sskss73 Andos
2013.09.04. 06:05
Lehet hogy tudsz segíteni ha jó angolos vagy!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!