iPon Hírek

Nem segít többé a becsapottakon a Steam

Dátum | 2015. 06. 29.
Szerző | Freelancer
Csoport | JÁTÉK

A Valve döntésének értelmében az eddigi gyakorlattal ellentétben a jövőben semmiféle kompenzáció nem fog járni azoknak, akiket becsapnak majd a kevésbé becsületes felhasználók. A cég indoklása szerint mivel az oldalon több, a csalók kiszűrését segítő tipp is olvasható, „minden átverés elkerülhető”, tehát ha valakit megrövidítenek, az egyértelműen az ő hibája. Ezért, bár természetesen a cég munkatársai együtt fognak érezni azokkal, akik pórul jártak, de a szimpátiájuk és szolidaritásuk kifejezésén, valamint a csalók ideiglenes vagy végleges letiltásán túl mást nem fognak tenni. Mindez azt jelenti, hogy nem lesz mód arra, hogy visszaszerezzük majd a trükkel eltulajdonított javainkat.
A Steamet üzemeltető vállalkozás szerint egyes tárgyak árát ugyanis az is meghatározza, hogy hány példány is van belőlük forgalomban és ha akár csak egyet is duplikálniuk kell, az értékcsökkenéssel járhat. Az intézkedés magától értetődő módon nem különösebben nyerte el az oldalon napi rendszerességgel üzletelők tetszését. Sokan úgy vélik, hogy az amúgy is kifejezetten rossz közönségszolgálattal bíró Steam ismét csak a felelősséget hárítja el magától. Hiszen legyen bármilyen óvatos is az ember, nincs az a módszer, amivel száz százalékban ki lehetne küszöbölni a kellemetlen incidenseket, és Valve dolga lenne a biztonságos kereskedés lehetőségeinek megteremtése.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

30. snuzzie
2015.06.29. 17:05
Szaporodnak a cheaterek és már a scammerek is. Bár miután az elsővel is annyit foglalkoznak, nem meglepő ez a lépésük sem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. Shinjiii
2015.06.29. 17:07
Így sem számíthattam érdemi segítségre még SEMMIBEN sem a Valve-től. Mindig csak a már jól bejáratott sablondumákat lökik az embernek, napokkal a hibabejelentés után. Hát kösz a semmit.

Egyébként nem a Valve dolga az ember jogait érvényesíteni, igazuk is van, arra ott a bíróság.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. Avisto Shinj...
2015.06.29. 17:13
Azért ez nem teljesen van így, ha pl a bankszámládról önhibádon kívül eltűnik lé akkor azt megtérítik a bankok. Nem a bíróságra kell szaladgálnod, miközben ráadásul azt se tudod ki ellen indíts pert.

Lassan azért a steamre is ráférne már valami érdemi konkurencia.

Szerk.: bár tény hogy itt nem acc feltörésről van szó hanem szimpla átverésről, amiről viszont elképzelni se tudom mire vonatkozik a steamen belül (eve online még bátorítja is az ilyet)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. gab78 Avist...
2015.06.29. 17:26
+1
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. Beerhead
2015.06.29. 17:35
A magyar állam is átvehetné ezt a szokást...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. wishformor...
2015.06.29. 17:50
Tokeletesen egyetertek veluk, onnantol hogy social engineering el scammelnek, es ha a pajzsukon tenyleg nincs res, onnantol egyertelmu a helyzet, nem kell ezen csodalkozni.
ha a kacsa nem tud uszni, nem a viz a hulye.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. myckie2
2015.06.29. 18:13
Engem is vertek már át. Hiába írtam a Steam ügyfélszolgálatnak bemutatva a bizonyítékokat szartak rám... Tanultam az esetből, de a Valve hozzáállása röhejes...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. Kerty
2015.06.29. 18:40
Igazuk van teljes mértékben. Ha már ők gondoskodnak arról hogy ne lopják el a fiókod, akkor onnantól a felhasználó hülyesége. Ne kelljen már bébiszittelni istentudja hány millió embert...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. matyi009
2015.06.29. 18:51
Én szeretem az ipont olvasni de hogy öszintén megmondjam a cikk alapjàn fingom se lenne hogy miröl van szó. A cim utàn azthittem megszüntetik a pénzvisszafizetés szolgàltatàst de a cikk elolvasàsa utàn is csak talàlgatok hogy szerintem a pl team fortressben ha elcseréled a sapkàidat és ràfàzol akkor a steam nemadja vissza vagy valami ilyesmi lehet a dolog. De lehet csak énvagyok ilyen rugalmatlan hogy kis hàttérinfót is elvàrnék mikor olvasok valamit hogy képben legyek.

Hogyha pedig ez a téma akkor egyetértek hogy mindenki figyeljen oda arra amit csinàl és nézze mit mire cserél vagy milyen infot ad ki idegeneknek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. KENKILL
2015.06.29. 18:53
Hát márpedig szerintem ez egy igen lusta hozzáállás. Kismillió módszer van ahogy ki lehet csalni emberekből a jelszót, és aki nem egy mindenre gyanakvó hozzáértő ember, simán belefuthat ilyenekbe. Nekem anno kellett egy lecke, hogy ezt megtanuljam, ellopták a steam fiókomat egy weblapon ami full másolata volta a steam oldalának. Én hülye meg nem néztem rá az URL címre és próbáltam belépni, és pillanatok alatt megváltoztatták a jelszavamat meg az email címemet. A valve szerencsére kisegített miután felmutattam az eredeti CD kulcsokat és visszakaptam a profilomat (amiben igen sok pénz van). Szerintem rengetegen járnak így, és ha már a rendszerük így működik, hogy egyszerre mindent elveszíthet az ember, az lenne a minimum, hogy visszaszolgáltatják a lopott accountokat. Én már megtanultam odafigyelni az ilyenekre, de ezzel valószínűleg nem mindenki van így, főleg ha azt nézzük első sorban hány éves korosztály foglalkozik játékokkal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. Shinjiii Avist...
2015.06.29. 19:11
Én az ilyen idióta hülyegyereket nem tudom sajnálni, amelyik minden szarra rákattint, és mindent tőből átutal előre, vagy elhiszi a fer item cserét, szóval érvelésed támogatom, de nem erre akartam utalni. Az internet nem csak játék és mese, épp ezt ontja a média mindenfelé. Legyél körültekintő, legyél tájékozott, ne csak legyél ebben a világban. Persze hibázhatsz, de akkor rögtön legyen a Valve felelőssége, kárpótoljon rögtön? Mi garantálja a visszaéléseket ezzel szemben? Ellopták az acc-omat, na de rögtön kárpótolj! Igen. Ha megvásárolod a kenyeret a boltban, utána a pék fizesse meg az árát, ha meglöknek és beleejted a pocsolyába? Tedd szatyorba, azaz figyelj oda rá.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. Tapir_606
2015.06.29. 19:27
az, hogy a scammelőtől elveszik az itemet, neked meg odaadják, nem teljesen értem miért duplikálás
ugyanakkor érthető, mert baromisok élősködő próbálja kihasználni a rendszert és ezzel rákényszerítik a népet, hogy felelős döntést hozzanak ilyen esetekben
továbbá csökkenti a sale-n milliónyi játékot vásárló, majd sale után drágábban, de ugyanúgy bagóért eladó piacot azzal, hogy meghagyja a kockázatát a scammereknek
voltam áldozata Steamen már scammereknek, de emellett tudom azt mondani, hogy aki hülye, azért nem a Valve a felelős

matyi009
ezek a scamek arra értendők, hogy steamen in-game itemeket el tudsz cserélni valódi játékokért, amik már meg lettekvéve, de nem lettek fiókhoz csatolva(giftek), ezekkel nagyon kemény lehúzások történnek
lopott bankkártyával megveszik a játékot, eladják itemekért, és amikor a valve semlegesíti a vásárlást alopás bejelentése és kivizsgálása után nem a vásárlónál tűnik el a játék példánya, hanem annál a felhasználónál, akinél épp ott a gift, vagy az aktivált játék és ő ezért alapból nem kap térítést, csak ha követeli a Valve-tól
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. myckie2 Shinj...
2015.06.29. 20:17
Én inkább úgy szemléltetném, hogy veszel egy porcelánt, és mész ki a boltból, de valaki direkt kiüti a kezedből a porcelánt. Ekkor ha nagy az értéke általában az ember elsőnek a másik féltől kér kompenzálást, vagy ha nem kap akkor a 3. félhez fordul az az a rendőrséghez. Na itt az a baj, hogy nincs 3. fél és mivel ez az egész a Valve rendszerén keresztül fut, nekik is kellene felelősnek lenniük és egy külön részleget felállítaniuk akik a csalásokat vizsgálják ki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.06.29. 20:19
Meglepő, hogy ilyen könnyen átírták a jelszavad és mailcímed. Azt gondoltam volna, hogy ha ezeket meg akarod változtatni, legalább az eredeti emailedre küldik el az új jelszót.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. KENKILL Lugi
2015.06.29. 20:41
Ez még az előtt volt, hogy bevezették volna a hardver-érzékelő módszert, szóval nem volt olyan szoros a biztonsági rendszer. Én sem tudom hogy működött.

Egyébként meg ha mindig csak az aktuális játékról lenne szó akkor meg tudnám érteni, de iszonyat sokat lehet bukni ilyenkor, és szerintem aki mondjuk évek alatt százezreket beleöl játékokba, soha a büdös életben nem fog többet steamen vásárolni egy ilyen után.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Shinjiii mycki...
2015.06.29. 20:43
Értelek. Bizony, ezt az ajándékozósdit tényleg vagy meg kell szüntetni, vagy maradnak ezek a csalások. Hát most minden esetet képtelenség kivizsgálni, hogy tényleg megtörtént-e. és ha igen, akkor úgy történt-e.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. TeslaGoD
2015.06.29. 22:09
Steamen keresztül csak tárgyakat cserélni, és játékokat ajándékozni lehet. Tárgyakkal fizetni cserén kívüli szolgáltatásokért, pénzzel fizetni cserélt tárgyakért, ajándék kulcsokért nem hivatalosan támogatott, kvázi alvilági, feketepiaci megoldások. Aki ennek a veszélyeit nem képes felfogni, csak annyit, hogy így olcsóbban lehet megszerezni dolgokat, az utána ne sírjon, ha nem jön össze valami. Nem igen értem, h a figyelmeztetésen kívül ezzel mi dolga lenne a Valve-nek. Abban látok maximum rációt, hogy esetleg szájbarágósabban fel kéne tüntetni például az első pár indításkor, hogy ezeknek a módszereknek mik a veszélyeik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. heviztksz
2015.06.30. 07:16
A Valve bekeményít.... beszarás... Inkább próbálnának végre megfelelni a törvényeknek, pl a használt játékok eladását/elajándékozását tegyék lehetővé. Bár amíg nem büntetik meg őket párszázmillió dolcsira, addig leszarják...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Szefmester heviz...
2015.06.30. 08:05
A steamen nem veszed meg a játékot, csak a használat jogát, ezért nem vonatkozik rá a törvény.
Ha meg már törvények betartása, akkor ha már jogom van biztonsági másolatot készíteni a lemezeimről, akkor miért kell crackelni azokat hogy arról fusson? Miért csak az eredetit engedi használni? Hol van így a biztonsági mentés?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. igergo
2015.06.30. 09:24
baszki, már annyi biztonsági rendszer van a steamen, hogy akit még így is átvernek, az megérdemli. most már pl alapból email konfirmáció is kell ahhoz hgoy cserélj. Ki lehet kapcsolni, de alapból bent van. a valve kb mindent megtett amit az ő részükről meglehet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. vash_hu Szefm...
2015.06.30. 11:11
EU-ban elvileg kötelező lenne biztosítani a szoftver licenszek továbbadásának/eladásának lehetőségét.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. wishformor... Szefm...
2015.06.30. 11:26
Ottvan a biztonsagi mentes opcio , tudod backupolni a game fileokat lokalisan oda ahova akrod. Ha meg nem a steam szolgaltatasait akarod hasznalni akkor meg minek onnan vetted meg.
Kb olyan ez mint azert panaszkodni, hogy meg kellett venni a windoz-t, mer csak azon fut a jatek, ez van. Ha nemtetszik vegyel homokozolapatot, es ne digitalis termeket.

@vash_hu
olvasd el a vasaraloi felteteleket steamen mielott kattintasz, ott van az arcod elott a pipa mindig. egyszer ne csak betlibe kattintsad be, hanem olvasd is meg azt amiert penzt fizetsz. ez kb olyan mint panaszkodni azert mert vettel egy draga autot es nincs benne uzemanyag, es sirsz h draga volt miert nem megy. Ez a digitalis vilag, igy mukodik, szavazhatsz a penztarcaddal ha nem tetszik. Ez meg hogy az eu megved vagy valaki fedi a segged, a legnaivabb hozzaallas. Nyissatok ki a szemeteket, es probaljatok meg racionalisan szoveget ertelmezni, majd meghozni egy onallo dontest, es vallalni a kovetkezmenyeit. Ha meg elvileg a koteleoz biztositani a tovabbadas lehetoseget, es ez utkozik az eula-val vagy a vasarlasi szerzodessel, akkor menj es pereld be.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Szefmester wishf...
2015.06.30. 12:00
Bocsánat a fogalmazásért, de én általánosságban beszéltem. Tisztában vagyok hogy a steamről backupolhatom a megvett játékokat. De ha bemegyek egy boltba és megveszek egy lemezes címet, arról semmilyen esetben sem tudok biztonsági mentést készíteni. A játékot el tudom adni, mert jobb esetben nem adnak mellé egyszer használatos online kódokat, amivel a használt játékot részint újra meg kell venned a kiadótól hogy teljes mértékben tudd használni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.06.30. 13:28
Nem kell crackelned. Szimplán beírod neki a legális kódodat és már megy is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Fzoltan
2015.07.01. 09:29
Nekem az egyik legelső steam accom van, még az emailes korszakból, és bizony az eredeti emailcímemet egyszerűen nem engedi megváltoztatni. Ráadásul az egy freemailes cím, amit lassan már senki nem használ. Csak és kizárólag azért kell megtartanom a freemailes címemet, mert a Steam nem hajlandó megváltoztatni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Zotya21
2015.07.01. 17:02
köszönjük steam ma pont kiraboltak és semmi előjele nem volt
barátfelkéréseket se fogadom el pont emiatt erre ma jött egy orosz steam community email mondom ez meg mi

erre megyek fel steamre be is enged csak hiányzik a dota raktáramból minden ami értékes

kb 100 tárgy
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. TeslaGoD Zotya...
2015.07.01. 18:55
Az elég kellemetlen. Gondolom írtál nekik, ha nem azért mindenképp tedd meg. A te eseted nem átverés, hanem alapvetően account lopás lehetett. Elég furcsa, a Steam Guard-nak 15 napra le kéne tiltania a tárgyak eladását, és cseréjét, ha új hardverről lépsz be.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Zotya21 Tesla...
2015.07.01. 20:35
hát ez az be se volt kapcsolva a gép
próbáltam írni de a lopott cuccoknál csak annyi van hogy nem vállalnak érte felelősséget

már írni se lehet oda

persze a trade előzményeimben bent van hogy kb 100 cuccot küldtem a
Cheng Du felhasználónak

bejelntettem őt lopás miatt de nem hiszem hogy sokat nyerek vele maximum bannolják de nekem attól még nem lesz jobb

és ezek után mégtöbben fognak lopni mert nem érdekli a valve-t

ugye változtattam jelszót meg emailt jelszót és még én se tradelhetek pár napig akkor ő miért
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. DMS
2015.07.02. 14:18
Valamilyen szinten érthető a Valve hozzáállása. Régen is és most is a legtöbb csalás és átverés a figyelmetlenségre épít tehát ”akit átvernek az meg is érdemli” ahogy szokták mondani.
Természetesen én is utálom a csalókat de mivel a Valve már rengeteg óvintézkedést vezetett be és sok leírás is található így akit átvernek az mostantól tényleg meg is érdemli.

Steamen rengeteg külföldi útmutatót lehet találni ebben a témában mivel magyart nem találtam így anno összedobtam egyet nem egy profi iromány de aki gondolja nézze meg.
[Csalások és ezek elkerülése. (Magyar Útmutató)]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Szimokima
2015.10.01. 22:55
és akinek ellopták az accountját és a qrvasok pénzből a saját sz@rukat vették meg drágán?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!