iPon Hírek

Nem szűnik meg a Digital Reality

Dátum | 2013. 07. 30.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

Úgy tűnik mégsem kell aggódnunk az egyik legrégebbi magyar fejlesztőcsapat sorsa miatt, a Digital Reality ugyanis nem szűnik meg, csak az Imperium Galactica munkálatait állították le. A cég fő támogatója a Docler cégcsoport továbbra is a játékfejlesztő stúdió mögött áll. Az alábbiakban idézzük az OTS üzleti sajtószolgálat ezzel kapcsolatban kiadott közleményét: "Hazánk legismertebb és egyik legrégebbi játékfejlesztő stúdiójában felfüggesztették az idén februárban bejelentett, új Imperium Galactica projekt munkálatait. Peller András, a cég ügyvezető igazgatója a döntést nem pénzügyi, likviditási okokkal, hanem szakmai indokokkal magyarázza. Ezek közé sorolja, hogy a fejlesztés nem úgy haladt, amely a folytatást indokolta volna. A Digital Reality kizárólag a projekt munkálatait állította le, a cég nem szűnik meg, a folytatásról a tulajdonosok megkezdték a tárgyalásokat. Az Imperium Galactica fejlesztésén eddig dolgozó szakembereket lehetőség szerint a Docler cégcsoport kívánja a továbbiakban alkalmazni. A Digital Reality Magyarország egyik legrégebbi múltra visszatekintő játékfejlesztő cége. Az 1991-ben összeállt alapító csapat első alkotása, a Reunion 1994-ben jelent meg. Korai fejlesztései közé tartoznak olyan, ma már legendásnak számító művek, mint az Imperium Galactica sorozat vagy a Haegemonia, melyeket számos nyelven, több mint hatvan országban adtak ki. A legnagyobb sikert az Imperium Galactica 2 érte el, mely felkerült az USA top 10-es eladási listájára, valamint az ezredfordulón elnyerte a Brit Film- és Televíziós Akadémia (BAFTA) díját is."
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. Magrathea
2013.07.30. 16:05
Grats a kiváló kommunikációjukhoz! -.- Jó lenne tudni, hogy mit terveznek, mert az elmúlt 10 évben nem sokat tettek le az asztalra. Valószínűleg a Sine Morából sem lett volna sok minden ha nincs a Grasshopper. Ej.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. romeo
2013.07.30. 16:22
Tehát leállt a projekt és a fejlesztők elmennek máshova. De a cég nem szűnik meg! #winning
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Szefmester
2013.07.30. 20:26
Kinek halálhírét keltik, még sokáig él!

Remélem náluk pontosan így fog történni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Shinjiii
2013.07.31. 08:09
Ja, nem szűnik meg, de gyakorlatilag az Imperium Galactica hiányában egy nagy nulla, és ahogy mondják itt előttem is, semmit nem tett az asztalra. A legsikeresebb címet állítják le, akkor mi a rákot csinálnak? A magyar is idióta marad, azt hiszem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. gamerod
2013.07.31. 14:20
Ez csak egy zombi cég, van is meg nincs is. Lehet hogy versenyképesek voltak 13 éve, de ma már nem azok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!