iPon Hírek

Nem teljesít elég jól a Microsoft

Dátum | 2011. 01. 30.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

Hiába ért el a vártnál magasabb bevételt a Microsoft Corp.

, a világ legnagyobb szoftverfejlesztője, vezető terméke, a Windows értékesítése nem hozott annyit a konyhájára, amennyit az elemzők vártak, ezért a jó teljesítmény nem mutatkozott meg a részvényárak emelkedésében - írja a Bloomberg. A nettó nyereség, alig változva, 6,63 milliárd dollár lett a társaság üzleti évének második negyedében, az árbevétel ugyanakkor csaknem öt százalékkal, 20 milliárd dollárra nőtt. A Bloomberg elemzői konszenzusa 19,1 milliárd dollárt mutatott. A Windows-licencek eladásaiból azonban mindössze 5,05 milliárd dollár folyt be, szemben a szakértők 5,2 milliárdos várakozásával. Ez utóbbi elhomályosította azt a tényt, hogy a Microsoft úgynevezett felhő informatikai megoldása - amely virtuális hálózatba kapcsolja az egymástól távol lévő számítógépeket -, az Azure és az ehhez kapcsolódó Office 365 program jó piaci teljesítményt nyújtott, továbbá hogy az Xbox videojáték-konzolon elért profitrátát immáron a hatodik egymást követő negyedévben sikerült bővíteni.

A befektetőket az aggasztja, hogy a vásárlók elpártolnak a Windows szoftvereket használó pc-ktől a táblakomputerekhez vagy az Apple Macintosaihoz, ami szűkíti az operációs rendszer, illetve az arra épülő Office irodai programcsomag - a Microsoft legfontosabb termékei - iránti keresletet. Hiába nyilatkozta Peter Klein, a vállalat pénzügyi igazgatója, hogy az utóbbi berendezések terjedése csak gyenge hatással van a piacukra, nem hallgatnak rá. Klein ugyanakkor a tábla-pc-k megjelenésében nem riválist, hanem lehetőséget lát, ezzel indokolja, hogy a Microsoft nemrégiben úgy döntött: a következő Windows együtt fog működni az ARM Holdings chipjeivel, amelyeket hordozható számítástechnikai eszközökben használnak. A cél, hogy a windowsos táblagépek vékonyabbak, könnyebbek legyenek és egy akkufeltöltéssel hosszabb ideig működjenek.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

16. axe
2011.01.31. 00:07
annyira sajnálom őket, mindjárt küldök nekik egy kicsit paypallal
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Kolompár B...
2011.01.31. 00:56
"...a Microsoft nemrégiben úgy döntött: a következő Windows együtt fog működni az ARM Holdings chipjeivel,..." mi lenne ha a felhasznaloval mukodne egyutt az a sz*r??mondjuk ha ugylenne mint regen hogy en dontom el mi futhat a gepemen mint az xp nel, es lehetne egy ujitas is hogy telepites kozbe kivalaszthatna a felhasznalo h mit akar telepiteni es mit nem... nem kell mindenkinek 20 giga szemet meg 600 process ami csak zabalja a gepet es persze semmire sem jo. -.- az xbox ot viszont "lájkolom"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. YuGabe
2011.01.31. 01:05
Látszik, nagyon benne vagy a témában. Semmit nem értesz hozzá, messziről.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. mythbuster
2011.01.31. 04:03
Rengetegen lályklják a Windows -ot, sőt jóval többen mint a Mac rendszereket, ami a statisztikát illeti hiányos, ugyanis ha az Apple elad egy gépet azzal operációs rendszert is ad, ezzel szemben ha az ember vásárol(inkább összerak) egy PC-t azzal az esetek 90% -ban nem kap Microsoft licenset, mert arra ott a 7 Loader... Az esetek 10% -ban és most hadd hivatkozzak magamra, elmegyek a boltba, rendelek egy HP Pavilion DV7 -es notebookot, megérkezik, első lépésként személyre szabom a gépet, tehát partició-felosztás, formázás, rendszer telepítés, betolom az eredeti termékkulcsot majd activate és már jön is a hülyeségeivel, hogy hívjam ezt és ezt a számot szórakoztassam a kedélyeket... Kinek kell ez? GoTo nCore, download 7 Loader, oneclick and done...

Kérdés-Válasz:

Megvan az eredeti licensem?
Meg!
Használom?
Nem!
Akkor minek az eredeti licens?
Nem tudom!
Most, hogy rendelkezem OEM kulcsal több lettem mint a 7 Loaderes cuccal?
Nem, ugyanis jelenleg is azt használom...

Looserek! Én el is itélem az olyan embereket akik hajlamosak megvásárolni az ilyen terméket, hogy egy esetleges rendszer-rakásnál körbetelefonálgasd őket, csak hogy végre a rendszeredet aktiválják... Idióták!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Smith166
2011.01.31. 05:14
Hát detto. Nekem is van eredeti, de mégis a loadert használom Pontosan azért mert a tököm se akar azzal szivni hogy aktiválgassak valamit amit megvettem.

Tisztelt Kolompár úr! Ébresztő! A legkisebb vinyó amit kapni lehet szerintem 250 GB. Ki nem sz*rja le hogy 20 GB azonnal feltelepszik????

Nekem pl. egyenesen tetszik az hogy az eredeti telepítő nem kérdez semmit csak feltelepszik és kész. Továbbá vedd a fáradtságot, és készíthetsz magadnak olyan telepítőt amiből kiveszed az általad szemétnek ítélt dolgokat, és akkor azt telepíted. Ennyi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. neofery
2011.01.31. 06:44
Nem volt nemrégiben egy olyan hír hogy a vártnál jobb számokat közölt a Microsoft?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Kange
2011.01.31. 08:32
Smith166: Van 32GB-os vinyó is, nézz szét az SSD-k kínálatában. Ott már bizony egyáltalán nem mind1 az a plussz 20GB. De még ha 250-es lenne a rendszer vinyó, akkor is pazarlás az a sok cucc, amit felrak.
A legegyszerűbb az lenne, ha telepítésnél felajánlaná a Gyors vagy haladó telepítés lehetőségét és akkor mindenkinek megfelelne...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. CsabaZz Smith...
2011.01.31. 09:16
"Továbbá vedd a fáradtságot, és készíthetsz magadnak olyan telepítőt amiből kiveszed az általad szemétnek ítélt dolgokat, és akkor azt telepíted. Ennyi."
Inkább ne, mert akkor legközelebb azért lesz sz*r a Windows, mert instabil, mert bizonyos funkciók nem működnek, stb.


"Nem volt nemrégiben egy olyan hír hogy a vártnál jobb számokat közölt a Microsoft?"
Azóta rájöttek, hogy az MS-t csak szidni és lehúzni szabad, mert ez a trend, és ettől látszik valaki szakértőbbnek a többieknél.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Ipadnak
2011.01.31. 10:32
Kolompár urat nem kellene olyan hamar leosztani, "vérrendszergazdák".
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. neofery
2011.01.31. 10:46
Ennek az eszmecserének már semmi köze a hírhez.
Szokásos magyar mentalitás.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. gab78
2011.01.31. 10:51
Miért olyan probléma, hogy egyszerűen települ? Sokaknak épp ez volt a kívánsága a microsoft felé, hogy ne kérdezzen sokat, egyszerűen elhessen telepíteni!

Amúgy ha valami nem kell Start menü/vezérlőpult/programok/windows szolgáltatások ki- és bekapcsolása és kiveszed onnan! Ennyi!

De ha már mindenképpen mindkét tábornak meg akarnak felelni, akkor két opciót kellene létrehozni a telepítésnél, egy egyszerű, amikor a windows úgy települ fel, mint most, egy egyénit, amikor ki lehet választani hogy mi menjen fel és mi nem! Utólag azért kevésbé szerencsés eltávolítgatni dolgokat. Én pl az indexelő szolgáltatást nyírom ki azonnal, a windows search-öt ös kinyírnám, de az sok galibát okoz.

A hírhez kapcsolódóan, szerintem igenis pozitív, hogy támogatni fogják az ARM processzorokat, és ez inkább felértélekődést kellene hogy jelentsen, hogy nyitnak egy dinamikusan növekvő piac felé. A microsoft nem egyenlő a Windows-zal, sok más termékük is van, a lényeg az összeredmény! Csak az elemzők mindig a legerősebb terméket veszik alapul, és ezért gondolják azt, hogy nem teljesített elég jól, holott igen!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Terror gab78
2011.01.31. 11:52
Azért vérzik pár sebből amit írsz, mert egyrészt nem azt nehezményezték az emberek, hogy sokat kérdez a win telepítés közben, hanem azt, hogy minden kérdés után újraindítja magát... Persze a services-ben és msconfigban lehet turkálni egy csomót, de száz emberből hány ért ahhoz, amit csinál? Plusz amiért kikapcsolod, attól még egyrészt ott van a szemét a winyón, másrészt olyan a dependency rendszer a windowsban, hogy olyan dolgok is behülyülnek valami hiányában, amiknek közük nincs egymáshoz, bár látom erre te is rájöttél a winsearch kapcsán.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. feketeninj...
2011.01.31. 12:37
Jelzem, már jó pár éve nem trendi szidni a Microsoftot. Nem tökéletes a Win7, de megtett egy lépést hozzá. Soha nem is lesz az, mint ahogy a MacOsx sem lesz soha. Mivel a nagy tömegnek készül. Tökéletes oprendszer létezik(IBM OS400), de míg előbbi emberek és elvárások millióinak, addig utóbbi pár ezernyi multinak, és pénzes nagyvállalkozásnak íródott. Nekik 'könnyű' megfelelni, viszont 'nekünk' semmi sem lehet elég jó.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Kolompár B...
2011.01.31. 14:21
csabazz mar probaltam. vlite al es rtm7lite tal valahogy egyik se mukodott normalisan.probaltam egy torko felet, az elfogadhatoan mukodott,de ugyanakkora fos maradt a rendszer csak gyorsabb lett. aztan feltettem egy erintetlent,lekapcsoltam
minden nekem nemkello dolgot, utana meg azert jott a rengeteg hibauzenet h ez meg az nem fut, ilyen sz*rkat h indexeles meg tarsai alapbol kilottem. minek? a kereso se mukodik.. mikor az a gane 7 es volt fenn semmit nem talalt meg mindent a total commanderrel kellett keresni).es meg sorolhatnek rengeteg dolgot ami el lett rontva.az xp viszont egy majndem tokeletes oprendszer, nics tele a folosleges salanggal, EN URALOM agepem es nem forditva, sajat nlite osat hasznalok, alaplap szenvedeset nem szamolva 13-15 sec alatt bootol.szerintem rossz iranyba mozdul a microsoft oprendszerterve, de a piac miatt van ez is mert ha csak 1 sima jol mukodo oprendszert adnanak a sok szemet nelkul lehet kevesebben vennek. igy viszont lehet kerni apucitol a 4magos helyett 66 magosat meg plusz 20 giga ramot. egy irodaba kinek kell a 7 es? vagy iskolaba? (ok azok akik meg is veszik)vagy barhol. talan a kis 15 eveseknek h lehesen mondani a suliba hogy o dx11 be jatszik. meg a hardcore kockaknak.vannak a sevenbe jo dolgok, de alapjaban veve egy szeemt fostalicska.ha tenyleg a kovetkezkben ennyire ellehetetlenitik az xp t inkabb veszek konzolt...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Smith166
2011.01.31. 17:57
Rosszul állsz hozzá. 3rd party toolokban keresed a megoldást egy elég újnak számító rendszerhez.

Nézzél szét a microsoft techneten, és olyanokat keress hogy unattend mode, audit mode, WAIK (Windows Automated Installation Kit), imagex parancs, stb. Ezek a hivatalos eszközök, és hidd el ezekkel olyan lesz amilyet szeretnél és még működni is fog.

Persze ez nem olyan eszköz mint az "nlite" volt, hogy bejön egy varázsló és bekkatintod amit akarsz aztán hajrá kapsz egy bootolható ISO-t. Itt ész is kell hozzá, nliteozni bárki tud aki tud programot telepíteni. A "vlite" elvileg vistához készült, de sosem futott be akkora karriert mint az nlite, mert az nlite legalább használható volt, a vlite meg hát..... nem annyira

Valóban divat szidni a microsoftot, de én nem szidom, van egy két hülyeség, de a többi is ugyanilyen faxnis, lásd pl. apple az iphone + itunes baromságaival.

A windows7 pedig az utóbbi idők legnagyobb dobása, és igenis hatalmas előrelépés az xp egyeduralma után. Aki méltatja a windows7-et, joggal teszi! Tényleg jó, stabil, tudja amit kell, és ezzel továbbra is egyeduralkodó marad a piacon, és képes lesz teljesen leváltani az XP-t. Végtére is ezt vártuk/várták tőle.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Kolompár B...
2011.01.31. 22:44
Smith166 koszi a tippet es h nem egybol kostolgatsz.igerem utana olvasok es talan adok neki egy nagyon sokadik lehetoseget talan.vegulis a betabol anno jopar bulidet probaltam, azok hasitottak, ami mukodott nem panaszkodtam ra. sot amit eszrevettem a veglegesbe is hogy a nagymeretu kepeket es a pdf eket sokkal gyorsabban lapozza,a fajlok mozgatasa is kcisivel gyorsabb, vegre mukodik a driverkeresoje szoval jo iranyba menne. csakhat mire kiadjak telerakjak minden szemettel igy jelentosen lelassul
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!